Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ο Καλάθης, ο Τζέιμς κι η Μονακό που τρομάζει

Ο Καλάθης, ο Τζέιμς κι η Μονακό που τρομάζει

Καλάθης και Τζέιμς

Σε κάθε μεταγραφική περίοδο υπάρχουν… καραμπόλες, που αλλάζουν τα δεδομένα. Για παράδειγμα, ο Νικ Καλάθης θα μπορούσε να γίνει το μήλον της έριδος για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, παραμένει ο διακαής πόθος του Ιτούδη, όμως να που εμφανίζεται από το πουθενά η Μονακό και παίρνει κεφάλι στην κούρσα. Μπερδευτήκατε; Πάμε από την αρχή.

Ο Καλάθης είναι από μόνος του παίκτης από το… πάνω ράφι. Αυτό σε συνδυασμό με το ελληνικό του διαβατήριο, τον κάνει ιδανικό για τους δύο «αιώνιους». Ιδιαιτέρως για τον Παναθηναϊκό, που ψάχνει πόιντ γκαρντ και που θα ήθελε να δημιουργήσει ψυχολογικό άγκιστρο με τους φίλους του.

Η Μπαρτσελόνα δεν έχει προβεί σ’ επίσημη ανακοίνωση, αλλά η σχέση με τον Έλληνα διεθνή οδηγείται σε… διαζύγιο. Ο Καλάθης έγινε με τη μια στόχος της Φενέρμπαχτσε και του Ιτούδη. Κι αυτό γιατί -εκτός των άλλων- υπάρχει μεγάλη απόσταση στα οικονομικά με τον Νάντο Ντε Κολό.

Ο Καλάθης μαθαίνει γαλλικά

Οι Τούρκοι έχουν πεισμώσει και δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη Φενέρ. Αν είχαν απέναντί τους τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ίσως να ήταν λιγότερο διαλλακτικοί στις διαπραγματεύσεις με τον ΝτεΚολό, έλα όμως που υπάρχει κι άλλος μνηστήρας. Και τι μνηστήρας.

Η Μονακό έχει γεμάτο πορτοφόλι. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, έχει πολύ χρήμα να ρίξει. Ο Καλάθης είναι ιδανικός αντί Τζέιμς, καθώς ο Αμερικανός οδεύει για τους Νετς. Σε αυτή την περίπτωση ο Έλληνας πόιντ γκαρντ είναι η πρώτη επιλογή κι ήδη έχουν γνωστοποιήσει το ενδιαφέρον τους.

Η όποια διάθεση των ελληνικών ομάδων να τα… χώσουν για να ντύσουν στα χρώματά τους τον Νικ, σταμάτησε μπροστά στο… χαρτί των Γάλλων. Δεν υπάρχει τρόπος να τους κερδίσεις, παρά μόνο αν δεν δείξουν ενδιαφέρον. Όποιον παίκτη θέλουν, έχουν τα χρήματα να τον αγοράσουν.

Ως εκ τούτου, το πιθανότερο σενάριο είναι να συνεχίσει στη Γαλλία την καριέρα του ο Καλάθης. Ακόμα δεν είναι οριστικό, αλλά προς εκεί πάει το πράγμα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…