Κεντρική Basket League Ο Αγραβάνης κορυφαίος ριμπάουντερ του Προμηθέα

Ο Αγραβάνης κορυφαίος ριμπάουντερ του Προμηθέα

Αγραβάνης

Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν βάσει του ranking ο κορυφαίος του αγώνα της Πάτρας, έχοντας 33 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Μέσα από αυτόν έφτασε σε κάποια πολύ ξεχωριστά επιτεύγματα με τη φανέλα του Προμηθέα. Σημαντικότερο όλων ότι έγινε ο κορυφαίος ριμπάουντερ στην ιστορία της αχαϊκής ομάδας στη Stoiximan Basket League…

*Ο αρχηγός του Προμηθέα μέτρησε χθες 11 ριμπάουντ με τα οποία έφτασε τα 432 και έμεινε μόνος στην ιστορική κορυφή της σχετικής λίστας, ξεπερνώντας τον Οκτάβιους Έλις που είχε 421.

*Ήταν η 73η εμφάνιση του Δημήτρη Αγραβάνης με τον Προμηθέα στη Stoiximan Basket League. Με αυτήν ξεπέρασε τον Οκτάβιους Έλις που είχε 72 στις σεζόν 2017-18, 2018-19 και 2019-20 ενώ «έπιασε» τον Πέτρο Γερομιχαλό στην τρίτη θέση της λίστας.

*Ακόμη ο διεθνής φόργουορντ με τις δύο τάπες που έκανε, έγινε ο 4ος μπλοκέρ του Προμηθέα στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τις 33 και ξεπέρασε τον Μουχάμεντ Φαγιέ που είχε 31.

*Ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε 26 πόντους και 11 ριμπάουντ επιστρέφοντας στα double-double μετά τη 19η αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Έτσι έφτασε στα επτά και στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας τον Σακούρ Τζούστον. Περισσότερα έχουν μόνο ο Ουσμάν Κρουμπάλι (13) και ο Σάσα Βεζένκοφ (8).

Ήταν η τρίτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα που έφτασε σε double-double έχοντας 20+ πόντους αφού είχε 24 πόντους, 10 ριμπάουντ στο εντός έδρας ματς με το Λαύριο Megabolt στη 10η αγωνιστική και 26 πόντους και 10 ριμπάουντ κόντρα στο Περιστέρι Vitabiotics για τη 14η αγωνιστική.

*Τέλος ο Δημήτρης Αγραβάνης με τα επτά αμυντικά ριμπάουντ που είχε, ξεπέρασε τα 600 σε 227 αγώνες στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Χωρίς θεατές το Λαύριο – Μαρούσι

Χωρίς κόσμο το Λαύριο – Μαρούσι. Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (22/…