Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Νομικός για το πρωτάθλημα των Θυμιανών: «Φτιάξαμε σωστά την πυραμίδα μας για να φτάσουμε στην κορυφή»

Νομικός για το πρωτάθλημα των Θυμιανών: «Φτιάξαμε σωστά την πυραμίδα μας για να φτάσουμε στην κορυφή»

Ν.Ο. Θυμιανών

Ο πρόεδρος του Ν.Ο. Θυμιανών (πρωταθλητές ΤΕ Χίου), Γιώργος Νομικός, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος των Θυμιανών Γιώργος Νομικός:

Για τον σύλλογο του Ν.Ο. Θυμιανών: 

«Όταν ασχολήθηκα με την ομάδα ήταν στα αζήτητα του Β’ τοπικού. Έχω περάσει απ’ όλα τα στάδια της ομάδας. Την ανεβάσαμε απ’ το Β’ στο Α’ τοπικό και κατάφερε να μείνει στο Α’ τοπικό χωρίς να υποβιβαστεί. Συνήθως, οι ομάδες που ανεβαίνουν την πρώτη χρονιά υποβιβάζονται. Εμείς όχι απλά ανεβήκαμε στην 1η κατηγορία, αλλά γίναμε ανταγωνιστικοί, τα τελευταία χρόνια ήμασταν πάντα μες στην τετράδα. Δουλέψαμε πάρα πολύ με τις ακαδημίες, φτιάξαμε την πυραμίδα μας σωστά απ’ τη βάση για να φτάσουμε στην κορυφή.

Προσελκύσαμε παιδάκια απ’ όλες τις ηλικίες και των δύο φύλων και στήσαμε το αντρικό μας όλα αυτά τα χρόνια σιγά σιγά. Μάλιστα, ίσως είμαστε η μοναδική ομάδα στο νησί που στο αντρικό της έχει παιδιά απ’ την περιοχή, τα Θυμιανά».

Για το ότι έπαιξαν εννέα παιχνίδια στους τελικούς: 

«Ήταν δύσκολο. Σ’ ένα μήνα σχεδόν κάθε 3 μέρες παίζαμε αγώνα. Για τους αθλητές ήταν πολύ εξαντλητικό, έπρεπε να διαχειριστούμε πέρα απ’ το αγωνιστικό κομμάτι και την κούραση, την προετοιμασία και τα λοιπά. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και με τη σωστή διαχείριση είχαμε ελάχιστους τραυματισμούς».

Για το αν ήταν στόχος η πρωτιά: 

«Ο στόχος μας ήταν αυτός απ’ την αρχή και η ομάδα στήθηκε με σκοπό να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και να πάει στα μπαράζ. Στα νησιά δεν είναι εύκολο να φτιάξεις μια ομάδα ανταγωνιστική και πάρα πολύ καλή, γιατί η δεξαμενή των παικτών είναι πολύ πιο μικρή σε σχέση με τις μεγάλες πόλεις και στηριζόμαστε λίγο στην τύχη, ποιοι θα έρθουν στο νησί ή ποιους θα πείσουμε να έρθουν να παίξουν μπάσκετ για ‘μας.

Η διαδρομή πάντως είναι πολύ ωραία, δεν είναι μόνο το τέλος, είναι η όλη διαδρομή».

Για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν: 

«Εμείς έχουμε το πρόβλημα των μετακινήσεων. Μια ομάδα που θ’ ανέβει και θα παίξει σε εθνική κατηγορία, τα έξοδά της θα είναι τεράστια. Μια ομάδα απ’ τη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα θα φύγει 2-3 φορές εκτός πόλης, εκτός κέντρου. Μια ομάδα απ’ τη Χίο θα φεύγει ανά δεύτερο Σαββατοκύριακο εκτός νησιού.

Είναι πολλά τα προβλήματα, που έχουν να κάνουν κυρίως με τη μοναδικότητα αυτής της νησιωτικότητας και της μετακίνησης».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…