Κεντρική Elite League Λιόγας: «Το οικογενειακό περιβάλλον του Αμύντα με κέρδισε»

Λιόγας: «Το οικογενειακό περιβάλλον του Αμύντα με κέρδισε»

Λιόγας Αμύντα

Ο πρωταθλητής Α2 με την Καρδίτσα, Δημήτρης Λιόγας, θα είναι ο νέος προπονητής του Αμύντα και «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με την Έλενα Βογιατζή και τον Κώστα Ζαφείρη.

Αναλυτικά είπε ο νέος κόουτς του Αμύντα:

Για το ότι πήγε στον Αμύντα: 

«Κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο ευχάριστο για το γεγονός ότι αποφάσισα να πάω στον Αμύντα. Aποφάσισα να πάω εκεί γιατί ο Αμύντας έχει δύο παίκτες, το Θοδωρή Βαρδιάνο που είναι 10 χρόνια στην ομάδα και τον Παναγιώτη Κουκουνιά που είναι 11 χρόνια, ενώ φέτος σταμάτησε ο Λεωνίδας Ζούπας που ήταν 24 χρόνια.

Αυτές οι χρονικοί περίοδοι γι’ αυτήν την εποχή για να μείνει ένας παίκτης σε μια ομάδα είναι επιστημονικής φαντασίας. Αυτό δείχνει κάτι για τον Αμύντα, δεν έμειναν εκεί επειδή κάνουν χάρη σε κάποιον, αλλά δείχνει ένα οικογενειακό περιβάλλον. Αν δεν καταφέρεις να είσαι σε μια ομάδα αμιγώς επαγγελματική, πρέπει να είσαι σε μια ομάδα που θα εκπροσωπεί κάτι».

Για τους στόχους του Αμύντα τη επόμενη σεζόν: 

«Προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια έχω δείξει ότι είμαι ένας άνθρωπος που θέλει να κερδίσει με τις ομάδες του και είμαι φιλόδοξος, κάνω πρωταθλητισμό σε όποια ομάδα και να πάω.

Η ομάδα είναι να βάζω στόχους μαζί με τους παίκτες και να προσπαθούμε μαζί να τους καταφέρουμε. Πρώτα πρέπει όμως να ολοκληρωθεί το ρόστερ και μετά θα δούμε τους στόχους».

Για το αν θα στηρίξει την ομάδα στα νέα παιδιά: 

«Αυτό που ξέρει όποιος παρακολουθεί την πορεία μου, στηρίζομαι στο up-tempo παιχνίδι, μου αρέσει οι ομάδες μου να παίζουν γρήγορα και δυνατά. Αυτά τα δύο σημαίνουν ότι το rotation των 7-8 παικτών, εγώ θα το μετατρέψω χρησιμοποιώντας και τους 12 παίκτες που έχω στη διάθεσή μου, γιατί αυτό έχει σχέση με το ρυθμό του παιχνιδιού.

Επειδή ο Αμύντας έχει κάποια τμήματα υποδομής, κάποιους ανθρώπους, έχει βγάλει και παίκτες στο παρελθόν, αυτό που ενδιαφέρει είναι να καταφέρουν παιδιά απ’ την περιοχή να μπουν σ’ ένα πιο δυνατό επαγγελματικό πρόγραμμα και να καταφέρουν μέσα απ’ αυτήν τη διαδικασία να βοηθήσουν την ομάδα και τον εαυτό τους να πατήσουν καλύτερα».

Για το τι χρειάζεται ο Αμύντας για το βήμα παραπάνω: 

«Το γεγονός ότι ο Αμύντας έχει έναν καλό «κορμό» και μια ομοιογένεια μεταξύ των παικτών είναι ένα πλεονέκτημα. Αυτό επιτρέπει στον προπονητή να κάνει 1-2 προσθήκες και θεωρώ ότι με τον καινούργιο τρόπο παιχνιδιού η ομάδα μπορεί ν’ αποδώσει γρήγορα.

Δεν είναι εύκολο να πας σε μια ομάδα και να πάρεις 12 παιδιά που δεν ξέρουν την ομάδα και να τους κάνεις «ένα». Ο Αμύντας μπορεί να το κάνει αυτό πιο εύκολα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Elite League: Τα αποτελέσματα των playoffs / play out

Το «εισιτήριο» για το Final Four πήρε ο Μίλωνας. Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία. O Μίλων…