Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Κωνσταντινίδου: Όταν η Βάσω Μπεσκάκη συμμετείχε σε Final 4 Κυπέλλου Πρωταθλητριών

Κωνσταντινίδου: Όταν η Βάσω Μπεσκάκη συμμετείχε σε Final 4 Κυπέλλου Πρωταθλητριών

ΕΟΚ υποτροφία Μπεσκάκη

Η Βάσω Μπεσκάκη έγραψε πολλά χιλιόμετρα στα παρκέ και ένα από τα μεγαλύτερα παράσημά της ήταν ότι υπήρξε μέλος της τεράστιας ομάδας του Σπόρτιγκ.

Είχε μπει από μικρή στα… βαθιά, καθώς σε ηλικία μόλις 17 ετών συμμετείχε στο Final 4 του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1992 στο Μπάρι της Ιταλίας.

Η αγαπημένη μας Βάσω παρά το νεαρό της ηλικίας της είχε επιλεχθεί στη 12άδα του Σπόρτιγκ για μια τόσο μεγάλη διοργάνωση που συμμετείχαν οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Η Άννη Κωνσταντινίδου από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες της χρυσής ομάδας του Σπόρτιγκ, μέλος πλέον του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΚ και εκ των υπευθύνων για το μπάσκετ γυναικών μιλάει για τη Βάσω Μπεσκάκη και θυμάται ένα χαρακτηριστικό περιστατικό από το Final 4 του Μπάρι το 1992.

«Στο Final 4 ο προπονητής μας Βαγγέλης Νικητόπουλος ξεκινούσε πεντάδα την Βάσω για να πηδήξει στο τζάμπολ επειδή ήταν ψηλή. Ανακοίνωσε λοιπόν τις πέντε που θα ξεκινούσαν, εγώ ήμουν στον πάγκο και η Βάσω βασική. Μάλιστα με το που είπε την πεντάδα, μου έδωσε εντολή αμέσως στην πρώτη διακοπή να ζητήσω αλλαγή και να μπω στο γήπεδο. Αν θυμάμαι καλά η Βάσω κέρδισε την μπάλα στο τζάμπολ και στο πρώτο σφύριγμα έγινε η αλλαγή και μπήκα εγώ. Το ίδιο επαναλήφθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Τότε η Βάσω ήταν μικρή, μόλις 17 ετών».

Η Άννη Κωνσταντινίδου
Μόνο καλά λόγια είχε να πει η Άννη Κωνσταντινίδου για την Βάσω Μπεσκάκη. «Η Βάσω είχε μια ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ. Ήταν πάντα με το χαμόγελο της, της έκαναν αστεία για το ύψος της που τα δέχονταν. Δεν έβρισκες εύκολα αθλήτρια με τέτοιο ύψος όπως η Βάσω».

Η Βάσω Μπεσκάκη θα μείνει πάντα στην μνήμη μας και το χαμόγελό της δεν θα σβήσει ποτέ… Από 14-16 Ιουνίου θα διεξαχθεί στο ΚΓ «Α.Παπανδρέου» στο Περιστέρι το τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη» για να τιμηθεί αυτός ο ξεχωριστός άνθρωπος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…