Κεντρική Διεθνή Κιριλένκο: «Οι Ρωσικές ομάδες δεν θα παίξουν του χρόνου στην Euroleague»

Κιριλένκο: «Οι Ρωσικές ομάδες δεν θα παίξουν του χρόνου στην Euroleague»

BDB1CED1 1F99 4B74 A207 D4507295E6A8 jpeg

Σε μια βαρυσήμαντη αποκάλυψη προχώρησε ο Αντρέι Κιριλένκο ο οποίος πρόλαβε την Euroleague και είπε πως Ρωσικές ομάδες θα είναι εκτός.

Μια πολύ σημαντική είδηση έβγαλαν οι δηλώσεις του Αντρέι Κιριλένκο. Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας πρόλαβε στην ουσία την Euroleague και είπε πως οι Ρωσικές ομάδες θα είναι εκτός Ευρώπης!

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας

«Η τρέχουσα πολιτική κατάσταση δεν μας ευνοεί. Η ισχυρή επιρροή μιας συγκεκριμένης πολιτικής άποψης δεν μας επιτρέπει να συμμετέχουμε στις διασυλλογικές και εθνικές διοργανώσεις, επειδή ακριβώς πολλές ομάδες αρνούνται να παίξουν εναντίον μας. Κατανοώ απόλυτα τη FIBA. Τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί το EuroBasket. Αν παίξει η Ρωσία, θα αντιδράσουν 20 ομάδες και θα πουν: “Δεν παίζουμε με αυτούς”! Τι θα κάνει η FIBA; Θα αποκλείσει 20 ομάδες και η Ρωσία θα γίνει πρωταθλήτρια Ευρώπης; Είναι παράξενο.

Το ξέρουμε όλοι πολύ καλά. Λένε πως ο αθλητισμός πρέπει να μένει μακριά από την πολιτική, όμως όλα έχουν να κάνουν με την πολιτική. Δεν είμαστε πολιτικοί! Παίζουμε μπάσκετ και αυτό είναι όλο. Πριν από δυο χρόνια ήταν όλοι επιδημιολόγοι, τώρα έγιναν όλοι πολιτικοί. Λόγω των αποκλεισμών της Ρωσίας σε όλα τα επίπεδα, έχουμε ένα ελεύθερο καλοκαίρι, που σημαίνει ότι οι πρώτες ομάδες θα κάνουν ένα “διάλειμμα” και οι μικρές εθνικές θα συνεχίσουν προπονήσεις. Δεν θα παίξουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του χρόνου σε διασυλλογικό επίπεδο, επομένως πρέπει να δώσουμε εκεί όλη την προσοχή μας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…