Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης ΕΟΚ: Πρόεδρε, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα

ΕΟΚ: Πρόεδρε, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα

Τι θα κάνει τώρα ο πρόεδρος της ΕΟΚ;

Υπάρχει μια σπουδαία… ρήση: Πρόσεξε τι εύχεσαι. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ δεν ευχήθηκε, απαίτησε. Έθεσε χρονικό προσδιορισμό, έθεσε… κόκκινη γραμμή, υποστήριξε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα κάνει πίσω. Έλα, όμως, που δεν κάνουν κι οι ομάδες. Οπότε, Βαγγέλη Λιόλιο, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Πεδίο δόξης λαμπρό, για να αποδείξεις ότι –ως θεσμός- δεν καταλαβαίνεις τίποτα και πας με το γράμμα του νόμου.

Τι είπε στη συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΕΟΚ; «… Ο νόμος έλεγε ξεκάθαρα, μέχρι 15 Ιουνίου. Παρανόμως το Δ.Σ. πήρε μια απόφαση για άλλες 15 μέρες. Και γιατί να μην το κάνουμε έναν μήνα ή πέντε μήνες; Παράνομα!

Πρόεδρος ΕΟΚ: «Μέχρι το βράδυ»

Εγώ είχα βάλει την απόφασή μου και δεν την παίρνω πίσω. Ό,τι λέει ο νόμος, ο νόμος θα εφαρμοστεί. Η διαδικασία έχει τελειώσει και δεν μπορούν να γράφονται πράγματα που δεν ισχύουν. Όποιος αμφισβητεί την απόφαση, ας πάει μέχρι σήμερα το βράδυ στη δευτεροβάθμια επιτροπή μέχρι σήμερα το βράδυ.

Να πάει και να πει ‘είχα πλήρη φάκελο και αυτοί οι κακοί με έκοψαν’. Θα ισχύσει ο νόμος. Από εδώ και πέρα ισχύει ο νόμος και όχι αυτοί. Από αύριο το πρωί συγκαλώ τον ΕΣΑΚΕ ως ΕΟΚ για να πάμε στη διαδικασία wildcard. Στέλνω στην ΕΕΑ ποιες ομάδες δικαιούνται να ελεγχθούν για το νέο πρωτάθλημα, είναι οι οκτώ συν δύο που ανέβηκαν».

Πλήρης αδιαφορία

Αν δεν σεβόμουν τον θεσμό (και το πρόσωπο του Βαγγέλη Λιόλιου) θα έλεγα ότι οι τέσσερις ομάδες τον έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Καμία δεν έσπευσε να προλάβει τη διαδικασία, που ο κ. Λιόλιος όρισε. Άρα σήμερα πρωί περιμένουμε πως θα ενημερώσει τον ΕΣΑΚΕ ότι προχωρά (ως ΕΟΚ) στη διαδικασία των wildcard.

Φαντάζομαι ότι ο πρόεδρος της ΕΟΚ ούτε θα πάρει πίσω τον λόγο του, ότι θα αναζητήσει προσχήματα για να καθυστερήσει. Το πρωί θα υλοποιήσει όσα δήλωσε και θα αποβληθούν από το πρωτάθλημα (δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο) ΑΕΚ, Άρης, Λάρισα κι Απόλλων Πατρών.

Ενδεχόμενη καθυστέρηση, ή όποια άλλη αλλαγή, θα εκθέσουν ανεπανόρθωτα τον κ. Λιόλιο και θα τον καταστήσουν αναξιόπιστο. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο και πως ο πρόεδρος της ΕΟΚ, εν αντιθέσει με τον προκάτοχό του, θα τους… ταράξει στη νομιμότητα. Ως οφείλει να κάνει.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…