Κεντρική Αρθρογράφοι Κυριακάκης Εμπιστοσύνη στους τρεις κόουτς

Εμπιστοσύνη στους τρεις κόουτς

Το πανελλήνιο και οι κόουτς

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων ξεκίνησε χθες στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη, με μερικές από τις πιο ταλαντούχες και υποσχόμενες για το μέλλον παίκτριες (μέχρι 16 χρονών).

Για το πρωτάθλημα, που προσωπικά δεν με απασχολεί ποιος θα κατακτήσει, θα βρεθώ κι εγώ τις τρεις τελευταίες μέρες. Βασικά να μην χαλάσω την συνήθεια ετών και ταυτόχρονα να πάρω μια γεύση από την πιο νέα γενιά του μπάσκετ. Από αυτά τα κορίτσια –κυρίως- και κάποια άλλα, θα συγκροτηθεί η Εθνική ομάδα των Κορασίδων, όπου μετά δύο χρόνια απουσίας (λόγω πανδημίας), θα πάρει μέρος στο EuroBasket U16 Α κατηγορίας, το οποίο θα διεξαχθεί τέλος Αυγούστου στην Πορτογαλία.

Προπονητής της εθνικής ομάδας θα είναι ο Γιάννης Κτιστάκης, με συνεργάτιδα την Έλενα Παπαδημητρίου και τον Γιάννη Παπούλη. Με την ευκαιρία να κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με τους τρεις.

Τους γνωρίζω και τους τρεις πολλά χρόνια κι είμαι βέβαιος ότι ήταν μια πολύ καλή επιλογή εκ μέρους της Ομοσπονδίας.

coach ktistakis

Ο Γιάννης με θητεία στα ψηλά των γυναικών στην Ελλάδα. Δίπλα στον Δικαιουλάκο στη χρυσή εποχή του Αθηναϊκού, της κατάκτησης του τριπλ κράουν. Πρώτος προπονητής την επόμενη χρονιά στον Αθηναϊκό, τον οποίο οδήγησε μέχρι τα ημιτελικά του Eurocup. Συνεργάτης του Κώστα Μίσσα στην Εθνική Ελλάδας των γυναικών, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τσεχίας το 2010. Τελευταία φορά τον συναντήσαμε στην Εθνική Νέων Γυναικών.

coach papadimitriou

Όσο για την Έλενα; Την ξέρω από μικρή. Ήταν η ψηλή, όμορφη πόιντ γκαρντ, σήμα κατατεθέν της κορυφαίας επαρχιακής ομάδας, τού Απόλλωνα Πτολεμαΐδας, βασικό στέλεχος στην εξαιρετική του πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Ένας σοβαρός τραυματισμός, σε αγώνα που ήμουν παρών με αντίπαλο τη ΦΕΑ, της έκοψε μια μεγάλη μεταγραφή και την παρουσία της στην Εθνική Γυναικών. Τα τελευταία χρόνια προπονήτρια όλων των τμημάτων της ομάδας του Απόλλωνα, με πολλές γνώσεις, εμπειρία και πάντα ερωτευμένη…με το μπάσκετ. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

κόουτς Παπούλης

Μαζί τους ο πολύπειρος από μικρές εθνικές ομάδες, ο κόουτς Γιάννης Παπουλης, που συμπληρώνει το προπονητικό τιμ της Εθνικής Κορασίδων.

Οι νεαρές που θα κληθούν να απαρτίσουν την εθνική κορασίδων για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας έχουν σίγουρα να κερδίσουν πολλά από τους δύο κόουτς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Κυριακάκης

Δειτε επισης

Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα 79-87 (vid)

Επιστροφή στις νίκες για την Μπαρτσελόνα Στις νίκες επέστρεψε η Μπαρτσελόνα μετά την ήττα …