Κεντρική Διεθνή ACB: Να ανακτήσουν το πλεονέκτημα θέλουν οι «μπλαουγκράνα»

ACB: Να ανακτήσουν το πλεονέκτημα θέλουν οι «μπλαουγκράνα»

badalona barcelona e1654707168482 jpg

Η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται απόψε (22:00, Cosmote Sport 8) στην έδρα της επικίνδυνης Μπανταλόνα με στόχο το 2-1 στη σειρά των ημιτελικών.

Πολύ σκληρή για να πεθάνει έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής στη σειρά των ημιτελικών της ACB η Μπανταλόνα. Στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς άλωσε με το «Παλαού Μπλαουγκράνα» και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους λόγω ποιότητας στο ρόστερ και εμπειρίας παραμένει το φαβορί για να περάσει στους τελικούς, όπου ήδη έχει εξασφαλίσει την παρουσία της η Ρεάλ Μαδρίτης.  Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει την Μπανταλόνα. Η ισπανική ομάδα διαθέτει τρεις εξαιρετικά έμπειρους παίκτες (Τόμιτς, Ρίμπας, Βίβες), οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τις απαιτήσεις της ACB.

Και οι τρεις μαζί με τους συμπαίκτες τους θα κάνουν τα πάντα για να καθοδηγήσουν την ομάδα του στο 2-1 και να δημιουργήσουν και άλλη πίεση στις τάξεις της Μπαρτσελόνα. Η Μπανταλόνα θέλι το 2/2 στην έδρα της για να πανηγυρίσει την τεράστια πρόκρισή της στους τελικούς της ανταγωνιστικότερης ευρωπαϊκής μπασκετικής λίγκας.

Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα έχει απόψε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ανακτήσει άμεσα το πλεονέκτημα της έδρας και να μην δει να απειλείται για τα καλά η παρουσία της στους φετινούς τελικούς. Έπειτα από την απώλεια της Ευρωλίγκας, οι «μπλαουγκράνα» έχουν ως μεγάλο στόχο το πρωτάθλημα για να κάνουν και το νταμπλ.

Η Μπανταλόνα δεν έχει τίποτα να χάσει και με την έξτρα ώθηση του κόσμου θα επιχειρήσει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και να βρεθεί μια ανάσα από την πρόκριση στους τελικούς της ACB. Στον αντίποδα, η Μπαρτσελόνα καλείται να δείξει χαρακτήρα και με ατού την ποιότητα στο ρόστερ της να γίνει εκ νέου το αφεντικό της σειράς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…