Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ζαγκλής: «Ευχαριστώ την ΕΟΚ για τους εορτασμούς των 90 χρόνων της FIBA»

Ζαγκλής: «Ευχαριστώ την ΕΟΚ για τους εορτασμούς των 90 χρόνων της FIBA»

Ζαγκλής

Στο Λίντο από αύριο οι 3ήμερες εκδηλώσεις με το λαμπερό GALA στις 7μ.μ το απόγευμα του Σαββάτου, με πλήθος μπασκετικών αστέρων

Η καρδιά του μπάσκετ χτυπάει από αύριο Παρασκευή (13/5) και για τρεις ημέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης και συγκεκριμένα στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (Λίντο) με τις εορταστικές εκδηλώσεις των 90 χρόνων από την ίδρυση της FIBA.

Oι εκδηλώσεις έχουν ως κεντρικό σκοπό να συνεισφέρουν με τη συγκέντρωση χρημάτων στην αγορά ενός θερμικού κυκλοποιητή για τα παιδιά με καρκίνο σε συνεργασία με το «ΘΕΜΑ 117Α Λέσχες LionsΝοτίου Ελλάδος».

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, που θα βρεθεί στο Ηράκλειο για να παραστεί στο λαμπερό GALA που ετοιμάζεται στο Λίντο το απόγευμα του Σαββάτου (7μ.μ) δήλωσε σχετικά:

«Η αξιέπαινη πρωτοβουλία της ελληνικής Ομοσπονδίας και του Υφυπουργείου Αθλητισμού να διοργανώσουν μία σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 90 ετών από την ίδρυση της FIBA, αποδεικνύουν την τεράστια διείσδυση που έχει το άθλημά μας στην ελληνική κοινωνία. Κάτι, που λόγω εντοπιότητας με κάνει διπλά ευτυχή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, αλλά και όλους όσοι θα συμμετάσχουν στην τριήμερη γιορτή του μπάσκετ που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο.

Η Ελλάδα ήταν ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πριν από εννέα δεκαετίες και αποδείχθηκε ότι η υπογραφή στο αρχικό καταστατικό της, από τον Συμεών Μαυροσκούφη, θα λέγαμε ότι ήταν προφητική για μια χώρα που έχει αγκαλιάσει σε τέτοιο βαθμό το άθλημά μας».

Στο Ηράκλειο οι τριήμερες εκδηλώσεις, όπως περιγράφονται παρακάτω, θα πλαισιωθούν από πολύ γνωστά ονόματα που θα παραστούν και στο GALA του Σαββάτου.

Ανάμεσα σε άλλους, και με τους δύο gueststars των εκδηλώσεων να είναι ο Μάικ Μπατίστ και ο ΝτόρονΤζάμσεϊ, θα είναι οι Παναγιώτης Γιαννάκης, ΜπάνεΠρέλεβιτς, Δήμος Ντικούδης, Νίκος Ζήσης, Κώστας Τσαρτσαρής, Γιώργος Καλαϊτζής, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ΕβίναΜάλτση, Γιάννης Γιαννούλης και άλλοι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Στο πλευρό του Νοβίτσκι ο Νίκος Ζήσης

Ζήσης και Σβερκούνος στις επιτροπές της FIBA. Τιμητική διάκριση για τον Νίκο Ζήση και τον …