Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βατούτιν: «Είμαι σίγουρος πως η ΤΣΣΚΑ θα επιστρέψει στην κορυφή»

Βατούτιν: «Είμαι σίγουρος πως η ΤΣΣΚΑ θα επιστρέψει στην κορυφή»

ΤΣΣΚΑ

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν, δήλωσε πως η ομάδα του έχει εκφράσει την πρόθεσή της να αγωνίζεται στη Euroleague από τη νέα σεζόν.

Η ΤΣΣΚΑ δεν το βάζει κάτω και είναι διατιθεμένη να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες ώστε να αγωνίζεται το χρόνου στη Euroleague. Μάλιστα όπως είπε και ο πρόεδρος της ομάδας, Άντρει Βατούτιν, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στη Ρωσία, είναι εγγυάται την ασφάλεια στη χώρα. Επίσης τόνισε πως είναι σίγουρος ότι η ΤΣΣΚΑ θα επιστρέψει στην κορυφή.

Θυμίζουμε ότι λόγω της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, έχουν αποκλειστεί οι Ρωσικές ομάδες. Επίσης αρκετές χώρες δεν δέχονται να ταξιδέψουν στη Ρωσία, για λόγους ασφαλείας και γενικότερα της στάσης που έχει η χώρα.

Όσα είπε ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Άντρει Βατούτιν:

«Φυσικά και είναι η μεγάλη μας επιθυμία, αλλά δεν αρκεί. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να μας επηρεάσουν, κυρίως πολιτικοί. Ο ρωσικός αθλητισμός βρίσκεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Υπάρχει μία ξεκάθαρη τάση να αποκλειστούμε παγκοσμίως από τον αθλητισμό. Τα ποδοσφαιρικά κλαμπ και η Εθνική μας ομάδα έχουν αποκλειστεί από την UEFA.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Χόκεϊ γίνεται χωρίς τους Ρώσους κι άλλα πολλά. Ας είμαστε ειλικρινείς. Είναι πιθανό να επιβιώσουμε τώρα, αλλά θα καταστεί δύσκολο να αναπτυχθούμε.

Παρόλα αυτά, στείλαμε ένα γράμμα με την πρόθεση μας να αγωνιστούμε στην Ευρωλίγκα τη σεζόν 2022-23 και είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε. Παρά τις δυσκολίες, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μία προσπάθεια να εγγυηθούμε την ασφάλεια στη Ρωσία ενώ θεωρούμε ως πιθανότητα να παίξουμε στο Βελιγράδι ή στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν σταματήσαμε τις επαφές με τους άλλους συλλόγους. Αποτελούμε μέρος του συμβουλίου, εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας και συμμετέχουμε στις συζητήσεις για στρατηγικής σημασίας θέματα. Πιστεύουμε πως παρά τις περιστάσεις, είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε την αξιοπιστία της διοργάνωσης, τη σταθερότητα και τις παραδόσεις της», τόνισε στo Eurohoops.

«Πρώτα από όλα δεν είμαστε έτοιμοι να εγκαταλείψουμε το συμβόλαιο μόνιμης συμμετοχής. Δεύτερον, οι ιδιοκτήτες μας υποστηρίζουν πλήρως το σύλλογο. Η ΤΣΣΚΑ θα κλείσει τα 100 χρόνια το επόμενο έτος. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να συνεχιστεί η σπουδαία ιστορία του συλλόγου και θα προσθέσουμε στο μουσείο μας περισσότερα τρόπαια.

Είμαι σίγουρος πως η ΤΣΣΚΑ θα επιστρέψει στην κορυφή, ακόμα κι αν μας πάρει λίγο χρόνο»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Σφαιρόπουλος: «Παρά τις απουσίες μας, ελάτε να μας στηρίξετε»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός, Γιάννης Σφαιρόπο…