Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Σπυρόπουλος: «Τα παιδιά οι καλύτεροι διαφημιστές του Διογένη»

Σπυρόπουλος: «Τα παιδιά οι καλύτεροι διαφημιστές του Διογένη»

Διογένη

Ο Βασίλης Σπυρόπουλος, υπεύθυνος καλαθοσφαίρισης και μέλος του Δ.Σ. του Διογένη Φρεαττύδας μίλησε στον αέρα της εκπομπής «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βασίλης Σπυρόπουλος:

Για το κοινωνικό προφίλ του Διογένη Φρεαττύδας: 

«Είναι ένας σύλλογος που ιδρύθηκε το 1975 και αυτό που έχει σαν στόχο είναι να προάγει τον πολιτισμό. Έχουμε κάνει πολύ σοβαρό έργο πάνω σ’ αυτό το θέμα και έχουμε οργανώσει κατά καιρούς διάφορες ομιλίες με ιστορικά θέματα, έχουμε βραβεύσει βετεράνους αθλητές μας, έχουμε κάνει συναυλίες με γνωστά μουσικά συγκροτήματα και διάφορα θεατρικά έργα.

Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να βοηθάμε τους άπορους και πολύτεκνους συμπολίτες μας με τρόφιμα και ρουχισμό. Γενικά, βρισκόμαστε όσο πιο πολύ μπορούμε στα πολιτικά δρώμενα του Πειραιά».

Για το αθλητικό προφίλ του Διογένη Φρεαττύδας: 

«Το τμήμα μπάσκετ πήρε «σάρκα και οστά» πριν 12 χρόνια. Ξεκινήσαμε και οργανώσαμε απ’ το τίποτα ουσιαστικά τις δικές μας ακαδημίες μπάσκετ. Πήραμε τις άδειες απ’ την ΕΟΚ και την ΕΣΚΑΝΑ και ξεκινήσαμε να μετέχουμε στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ. Μετά τα πρώτα τρία χρόνια, ειδικά το τμήμα των κορασίδων μας υπό την εποπτεία της κυρίας Αγγελικής Γαβαλάκη, πρωταγωνιστεί μέχρι και σήμερα. Αυτό οφείλεται στο ότι εμείς σαν ακαδημίες μπάσκετ δουλεύουμε οικογενειακά και το κάνουμε από χόμπι, δεν είναι κύρια δουλειά μας.

Μας αρέσει η ενασχόληση με το μπάσκετ, με τα παιδιά, με τον αθλητισμό. Πριν 12 χρόνια ζητήσαμε απ’ τον δήμο Πειραιά να μας παρέχει ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στην πλαζ Φρεαττύδας, το οποίο το διαμορφώσαμε και το κάναμε έναν πολύ όμορφο αθλητικό χώρο και από τότε συνεχίζουμε να έχουμε τις ακαδημίες μας. Απ’ αυτές έχουν περάσει πάνω από 600 παιδιά αυτά τα 12 περίπου χρόνια και έχουμε παιδιά ηλικίας από 5 χρόνων μέχρι 15-16».

Γιατί ο σύλλογος δεν έχει τμήμα νεανίδων και γυναικών: 

«Όλη αυτή η οργάνωση στηρίζεται ουσιαστικά σε δικά μας μέσα. Δεν έχουμε καμία επιχορήγηση, καμία χορηγία από κάπου να βοηθηθούμε στο έργο το οποίο κάνουμε στις ακαδημίες. Πριν 6 χρόνια περίπου δημιουργήσαμε ένα γυναικείο τμήμα για μία χρονιά, αλλά τα έξοδα συμμετοχής είναι πολύ μεγάλα και δυστυχώς οι δικές μας οικονομικές δυνατότητες δεν αρκούν για να το καλύψουμε.

Ο λόγος που δεν προχωράμε να κάνουμε τμήμα νεανίδων και γυναικείο είναι γιατί το κόστος για εμάς πλέον είναι απαγορευτικό».

Για το πώς προσελκύει παιδιά ο σύλλογος: 

«Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να διαφημίσουμε με κάποια μέσα το έργο που κάνουμε. Έχουμε αποφασίσει να κάνουμε πολύ καλή δουλειά με τα παιδιά που έρχονται. Τα παιδιά αυτά είναι οι διαφημιστές μας, αυτά μας φέρνουν καινούργια παιδιά, οι γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους ευχαριστημένα και ανυπόμονα να πάνε στην προπόνηση, οπότε η διαφήμισή μας είναι η καλή δουλειά. Α

υτό έχουμε, δεν έχουμε κανενός άλλου είδους προβολή, μας αρέσει αυτός ο τρόπος. Είναι πολύ ωραίο να σε συστήνουν τα ίδια παιδιά που συμμετέχουν στις προπονήσεις».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…