Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Σπανός: «Στον Λευκώνα προετοιμάζουμε τα παιδιά να είναι έτοιμα όταν έρθει η ώρα»

Σπανός: «Στον Λευκώνα προετοιμάζουμε τα παιδιά να είναι έτοιμα όταν έρθει η ώρα»

Λευκώνα

Ο υπεύθυνος ακαδημιών της Ακαδημίας Λευκώνα Σερρών Παναγιώτης Σπανός μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Παναγιώτης Σπανός:

Για την Ακαδημία Λευκώνα:

«Επειδή με τον κορωνοϊό όλα πήγαν πολύ πίσω, προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα restart και να δείξουμε πάλι στα παιδιά την αξία του αθλητισμού. Είναι πολύ σημαντικό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε κάτι πολύ δυνατό. Η ακαδημία του Πανσερραϊκού είναι σαν κεντρική ακαδημία, που έχει κάνει τη συνεργασία με την ΑΕ Σερρών, τον ΓΣ Σερρών και την Ακαδημία Λευκώνα.

Στην Ακαδημία Λευκώνα ήταν το παιδικό, το οποίο κατά γενική ομολογία ήταν το πιο δυνατό από τις ομάδες των Σερρών. Αντίστοιχα το εφηβικό της ΑΕ Σερρών έφτασε στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος. Εμείς δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να είναι έτοιμα όταν έρθει η κατάλληλη ώρα να πάρουν παιχνίδια».

Για την καθημερινότητα της συνεργασίας των τεσσάρων συλλόγων:

«Το δουλέψαμε χρόνια. Στόχος μας είναι ν’ ανταγωνιστούμε τις καλές ομάδες. Ο νομός είναι μεγάλος, έχει πάνω από 250 χωριά, τα παιδιά ασχολούνται πιο πολύ με το ποδόσφαιρο και είδαμε ότι αν δεν ενωθούμε όλοι μαζί δε γίνεται. Είπαμε ότι θα προχωρήσουμε μπροστά, γιατί καλό είναι να έχεις παιδιά, αλλά το σημαντικό είναι να έχεις και κάποιους αθλητές που θα παίξουν. Δικαίωμα στον αθλητισμό έχει ο οποιοσδήποτε, αλλά πρέπει η ακαδημία να ‘χει και στόχο να πάει λίγο παραπέρα.

Η κεντρική ομάδα είναι ο Πανσερραϊκός που είναι στη Β’ Εθνική και μετά είναι η ΑΕ Σερρών που έχει έφηβους που παίζουν και στο αντρικό στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ο ΓΣ Σερρών που είναι το αναπτυξιακό κομμάτι με μεγαλύτερα παιδιά και φοιτητές και η ακαδημία Λευκώνα που έχει το κομμάτι των παίδων και των παμπαίδων».

Για την ανάπτυξη του 3×3 στην πόλη:

«Το 3×3 το κάνει 25 σερί χρόνια η πόλη των Σερρών, απλά σταμάτησε λόγω της πανδημίας. Το μεγαλύτερο 3×3 γινόταν στις Σέρρες για πολλά χρόνια. Εγώ σαν υπεύθυνος συμμετέχω σε όλα τα 3×3 ανά την Ελλάδα, οπότε περισσότερα από 100 παιδιά του Πανσερραϊκού θα συμμετάσχουν στην επόμενη εκδήλωση της Θεσσαλονίκης.

Προσπαθούμε σε όσα πηγαίνουμε να ‘χουμε δικούς μας αθλητές, έτσι ώστε ν’ ανταλλάσσουμε απόψεις, να μιλάμε με άλλους προπονητές για να μαθαίνουμε κι εμείς πράγματα. Έχουμε βρει πάρα πολλά παιδιά απ’ το 3×3, πάρα πολλούς αθλητές μας τους είδαμε εκεί πρώτη φορά».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…