Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ριτζαλέου για τον Α.Σ. Πανόραμα: «Το επαγγελματικό επίπεδο εμπνέει σταθερότητα»

Ριτζαλέου για τον Α.Σ. Πανόραμα: «Το επαγγελματικό επίπεδο εμπνέει σταθερότητα»

Πανόραμα

Η γενική διευθύντρια και υπεύθυνη ακαδημιών του ΑΣ Πανόραμα Λίνα Ριτζαλέου μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

Αναλυτικά τα όσαείπε η Λίνα Ριτζαλέου:

Για την επιτυχία του ανδρικού τμήματος του ΑΣ Πανόραμα να πάρει την άνοδο στην Α’ ΕΚΑΣΘ: 

«Καταφέραμε με 7-8 άνδρες, σε μια συλλογική προσπάθεια παικτών και προπονητών, να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε και 6 νεαρότερους παίκτες που προέρχονται απ’ τα παιδικοεφηβικά μας τμήματα. Πετύχαμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία.

Αυτό πρέπει να είναι και το μέλημα κάθε προπονητή και προπονήτριας, ο συνδυασμός νεαρών καλαθοσφαιριστών και έμπειρών παικτών μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν τη διάθεση να το κάνουν αυτό. Ο σύλλογος λειτουργεί από το 2007 σε μια περιοχή που έχει παράδοση στο μπάσκετ. Το δε γυναικείο μας τμήμα βρίσκεται ακόμα πιο ψηλά, στην Α2 κατηγορία»

Για την ακαδημία του ΑΣ Πανόραμα: 

«Η ακαδημία μας έχει να κάνει με ένα άρτια επαγγελματικό επίπεδο, που μπορεί να εμπνέει σταθερότητα σε οποιοδήποτε παιδί, έτσι ώστε κάθε προπονητής να έχει τη δυνατότητα να το εξελίξει και να το ακολουθήσει σε τμήμα.

Αυτό είναι μια συνθήκη πάρα πολύ σημαντική για την εξέλιξη ενός νεαρού ή μιας νεαρής σε ψηλότερο επίπεδο. Έχουμε τη χαρά να το βιώνουμε αυτό στον σύλλογό μας».

Για τους παράγοντες που προσελκύουν ένα παιδί στην ομάδα τους: 

«Αυτό που παίζει καθοριστικό ρόλο είναι οι συνεργάτες, οι άνθρωποι που απασχολούνται στο σύλλογο, γιατί πρέπει να ‘ναι επαγγελματίες. Στον σύλλογό μας τους παρέχουμε συνθήκες βασικής εργασίας, αυτό που ως επί το πλείστων έχουν σπουδάσει. Θεωρώ εξίσου σημαντική την απόφαση της Γ.Γ.Α. ότι πρέπει να επιμορφώνονται και να χρίζουν στοιχείων πρώτων βοηθειών.

Πέρα απ’ τους παράγοντες ποιος είναι ο προπονητής, είναι και η συνθήκη του πώς θα εξελιχθεί το παιδί, κάτι το οποίο πρέπει να το εμπνέει η διοίκηση και οποιοδήποτε διοικητικό προσωπικό στην εκάστοτε ομάδα. Πρέπει να υπάρχει πολυετής συνεργασία, πρέπει να υπάρχει μέθοδος, πρόγραμμα, βασικές δεξιότητες, επιμόρφωση και όλα θα είναι ιδανικά για ένα παιδί».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος: 

«Φιλοξενούμαστε στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, ωστόσο ο όγκος των ομάδων, των συλλόγων και η ποικιλομορφία των αθλημάτων περιορίζουν τη χρήση ωρών στο γήπεδό μας. Πηγαίνουμε παντού στη Θεσσαλονίκη, νοικιάζουμε 8 γήπεδα για να καλύψουμε τις ομάδες μας, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε παντού μ’ ένα σάκο μπάλες και εξοπλισμό, έτσι ώστε να χτιστεί με τις προπονήσεις που χρειάζεται η ανάπτυξη κυρίως των παιδιών των ακαδημιών μας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…