Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Προμηθέας – Παναθηναϊκός 67-76: Επαγγελματικό διπλό στην Πάτρα

Προμηθέας – Παναθηναϊκός 67-76: Επαγγελματικό διπλό στην Πάτρα

Προμηθέας

Παρά την φιλότιμη προσπάθειά του ο Προμηθέας δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε στην Πάτρα από τον Παναθηναϊκό με σκορ 67-76. Πρώτος σκόρερ των «πράσινων» ήταν ο Μέικον με 29 πόντους. Από την άλλη για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο με 12 πόντους.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης είναι ότι στο παρκέ βρέθηκαν ως αντίπαλοι πλέον οι Λάγιος, Τανούλης, Μπαζίνας και Μαντζούκας. Όλοι τους είναι προϊόντα των ακαδημιών του Προμηθέα, με τον Μαντζούκα να υπογράφει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό πριν λίγους μήνες.

Αντιστάθηκε ο Προμηθέας – Ποιοτικά ανώτερος ο Παναθηναϊκός

Ο Προμηθέας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό στα πρώτα λεπτά. Με το χρονόμετρο να δείχνει 4:48”, ο Χαντ έκανε το 11-7 για τους γηπεδούχους. Αμέσως μετά ο Παπαγιάννης ήταν ασταμάτητος. Κερδίζοντας ένα γκολ φάουλ έκανε το 11-10 και έκτοτε οι «πράσινοι» βρήκαν καλύτερο ρυθμό μέσα στο παιχνίδι. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 12-16.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες απαντούσαν με σερί η μία στην άλλη. Με το χρονόμετρο να γράφει 6:46΄΄ για το ημίχρονο  Χάουαρντ Σαντ Ρος ευστοχεί σε ζευγάρι ελεύθερων βολών για το 16-22. Στη συνέχεια ο Παπαγιάννης με τρομερό κάρφωμα ολοκληρώνει το «πράσινο» σερί 12-0 για το 20-32. Σε απάντηση αυτού και με το τέλος του ημιχρόνου ο Προμηθέας έτρεξε ένα δικό του 9-2 και οι δυο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το σκορ να είναι στο 29-34.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας συνέχισε να πιέζει, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε τις λύσεις να απαντά. Με το χρονόμετρο να γράφει 7:13” για τη λήξη της περιόδου ο Μέικον σημειώνει εύστοχο καλάθι και φάουλ κάνοντας το 36-41.  Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή τους. Με όπλο την καλή τους άμυνα κατάφεραν να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής. Με τη λήξη της περιόδου ο Σίμπσον έκανε το 53-56, φέρνοντας τους Πατρινούς ακόμα πιο κοντά.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε με σκοπό να «καθαρίσει» το ματς. Με το χρονόμετρο να δείχνει 6:11” για τη λήξη, ο Μποχωρίδης έκανε το 60-71. Με την ουσία για τις δυο ομάδες να μην αλλάζει, το σκορ στο «Δημήτριος Τόφαλος» διαμορφώθηκε σε 67-76.

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 29-34, 53-56, 67-76.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …