Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Πρίντεζης: «Πάντα παίρνουμε ενέργεια από τους οπαδούς μας»

Πρίντεζης: «Πάντα παίρνουμε ενέργεια από τους οπαδούς μας»

Πρίντεζης

O αρχηγός του Ολυμπιακού Γιώργος Πρίντεζης μίλησε για το Final Four του Βελιγραδίου και την παρουσία του Ολυμπιακού εκεί.

Οι καρδιές του ευρωπαϊκού μπάσκετ αλλά και των φίλων του Ολυμπιακού χτυπάνε αυτές τις μέρες στο Βελιγράδι! Εκεί όπου το αμέσως προσεχές διάστημα θα διεξαχθεί το φετινό Final-4 της Ευρωλίγκα (19 – 21/5). Ο έμπειρος αρχηγός του Θρύλου, Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος ξέρει τα Final-4 και την επιτυχία σε αυτά όσο λίγη, μίλησε για το τι περιμένει από την ομάδα του Πειραιά και τον κόσμο του.

Αναλυτικά ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε:

Για τον ημιτελικό με την Εφές Αναντολού:

«Ακόμη και πριν την επίτευξη του στόχου της πρόκρισης μας στο φάιναλ 4 της Ευρωλίγκας, αυτό που έλεγα είναι πως πρέπει να πάμε να το χαρούμε. Το δύσκολο κομμάτι είναι να καταφέρεις να προκριθείς, όπως είδατε στη σειρά των αγώνων που παίξαμε με τη Μονακό. Σ’ αυτά τα παιχνίδια δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε μία δύσκολη πρόκριση.

Ως εκ τούτου κι επειδή δεν ήμασταν ποτέ το φαβορί για η διοργάνωση πρέπει να ευχαριστηθούμε την παρουσία μας στην τελική φάση της Ευρωλίγκας, φυσικά να τα δώσουμε όλα κι αμυντικά κι επιθετικά. Στο αμυντικό κομμάτι να είμαστε όλοι όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι γίνεται κι επιθετικά να παίξουμε χωρίς πίεση».

Για την παρουσία του κόσμου του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι:

«Αυτό από μόνο του είναι θετικό για εμάς. Πάντα παίρνουμε πολύ ενέργεια από τους οπαδούς μας. Ειδικά εφέτος η παρουσία τους στο ΣΕΦ ήταν καταλυτική. Τους περιμένουμε στο Βελιγράδι και μακάρι να τους κάνουμε χαρούμενους. Γενικότερα η θετική ενέργεια και η θετική αύρα αποτελούν σημαντικές παραμέτρους όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στη ζωή».

Η σύγκριση με τα προηγούμενα Final-4:

«Είναι διαφορετική η εφετινή ομάδα. Εχει γίνει ένα τελείως διαφορετικό «φορμάτ». Από τότε έχουμε μείνει μόνο εγώ και οι δύο Κώστηδες (Παπανικολάου – Σλούκας), ο Billy (Σπανούλης) σταμάτησε. Κάθε Final-4, θα έλεγα, είναι ξεχωριστό. Είναι ένα Final-4 που η ομάδα έχει και την ταυτότητα του κόουτς, καθώς παίζουμε και διαφορετικό μπάσκετ, από παλαιότερα. Όπως είπα προηγουμένως, ένα Final-4 έχει πάντα τα δικά του χαρακτηριστικά. Εξαρτάται από την κατάσταση που θα βρεθείς αυτές τις ημέρες και το… να μπουν τα καλάθια».

Για το πώς αισθάνεται ο ίδιος αγωνιστικά:

«Και μόνο που βρίσκομαι εδώ είναι τεράστια χαρά για εμένα, η οποία είναι ακόμη μεγαλύτερη που ξέρω πως μπορώ να προσφέρω με οποιοδήποτε ρόλο. Θεωρώ πως κλείνοντας κι η εφετινή χρονιά θα έχω προσφέρει στον Ολυμπιακό μ’ όλους τους αγωνιστικούς ρόλους, οπότε νιώθω πολύ γεμάτος, αν και το πιο σημαντικό είναι να καταφέρει η ομάδα να στεφθεί πρωταθλήτρια. Αν συμβεί αυτό δεν θα έχει καμία σημασία ούτε ο δικός μου ρόλος στην ομάδα, ούτε τίποτα άλλο».

Για το αν θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν:

«Αυτό είναι κάτι που δεν θέλω να το απαντήσω. Εχω πάρει την απόφασή μου, αλλά δεν θέλω να το αποκαλύψω για δικούς μου λόγους».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…