Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παπαθεοδώρου: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιαδήποτε ομάδα»

Παπαθεοδώρου: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιαδήποτε ομάδα»

Παπαθεοδώρου

Ο κόουτς Ηλίας Παπαθεοδώρου «φιλοξενήθηκε» στο ΕΟΚ WebRadio και έκανε το δικό του σχόλιο για όλα όσα συμβαίνουν στον χώρο του μπάσκετ. Για την πρόκριση του Ολυμπιακού, τη Βίρτους Μπολονια και την Ευρωλίγκα και άλλα πολλά.

Αναλυτικά είπε:

Για τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού στο Final-4: «Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια εξαιρετική προσπάθεια. Παρουσίασε ίσως την πιο σταθερή ομάδα στη διοργάνωση μαζί με τη Μπαρτσελόνα, μ’ ένα μπάτζετ πολύ πιο χαμηλό απ’ τις υπόλοιπες 3 του Final-4 και μην ξεχνάμε ότι έκανε μια τεράστια προσπάθεια για να μπει στο Final-4. Σε αυτά τα 5 παιχνίδια με την Μονακό έδωσε τα πάντα πνευματικά, σωματικά και ψυχολογικά, οπότε νομίζω ότι το διάστημα με τα παιχνίδια της Α1 είναι ένα καλό διάστημα αποφόρτισης και συντήρησης, ώστε να μπορέσει απ’ το τέλος του παιχνιδιού το Σάββατο (σ.σ. με τον Κολοσσό) να μπει στην τελική ευθεία για να ετοιμαστεί για το Final-4. Τα παιχνίδια αυτά στην Α1 δεν έχουν ουσιαστικά βαθμολογική σημασία, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία αποφόρτισης, πνευματικής προετοιμασίας και ταυτόχρονα χρόνος προετοιμασίας στο τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού για τον ημιτελικό».

Για τον ημιτελικό του Ολυμπιακού με την Εφές: «Είναι μια τεράστια πρόκληση για τον Ολυμπιακό σαν κλαμπ να βρίσκεται στο Final-4, αλλά και μια τεράστια «ένεση» για το ελληνικό μπάσκετ το ότι μια ομάδα ελληνική βρίσκεται στις 4 καλύτερες τις Ευρώπης, στηριζόμενη σε Έλληνα προπονητή και ελληνικό «κορμό». Απ’ τη μία, είναι η Εφές, η οποία έχει ίσως το καλύτερο ρόστερ σε ατομικό ταλέντο απ’ τις 4 ομάδες στο Final-4, και απ’ την άλλη ο Ολυμπιακός, που είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα απ’ ό,τι η Εφές. Ο Ολυμπιακός πρέπει να προσπαθήσει να περιορίσει την περιφέρεια της Εφές, να κυκλοφορήσει τη μπάλα όπως αυτός θέλει και να βρει τους παίκτες που εκείνη τη μέρα θα είναι σε καλό βράδυ. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, πολύ «ανοιχτό», αλλά ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι μπορεί να «κοιτάξει στα μάτια» οποιαδήποτε ομάδα».

Για την κατάκτηση της Βίρτους: «Μιλάμε για έναν πολύ μεγάλο και ιστορικό σύλλογο, με τίτλους, με κόσμο, με παράδοση και με πολύ μεγάλες οικονομικές δυνατότητες, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να συνεχίσει αυτήν την πορεία που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και να την κορυφώσει και στην Ευρωλίγκα. Είναι ένας οργανισμός που ανήκει στην Ευρωλίγκα, οπότε σε αυτό το πολύ περίεργο και άδικο φετινό σύστημα του Γιούροκαπ, υπάρχει μια ομάδα που πραγματικά αξίζει να είναι στις κορυφαίες της Ευρώπης».

Για την εθνική Ελβετίας, όπου είναι προπονητής: «Δέχθηκα μια πρόταση ν’ αναλάβω την Εθνική Ελβετίας μετά το Προολυμπιακό τουρνουά με την Εθνική Ελλάδας. Οι άνθρωποι έχουν κίνητρο και φιλοδοξίες. Είναι μια χώρα που δεν έχει μπασκετική παράδοση και κουλτούρα και θέλει ν’ αναπτύξει το μπάσκετ και να μπει στο χώρο των καλών και σοβαρών ομάδων. Το επίπεδο και η ποιότητα των ομάδων είναι μέτρια, αλλά υπάρχει καλή οργάνωση και προσπαθούμε μέσα από μια διαδικασία με νέους παίκτες να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να δοθεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον και έμφαση στο μπάσκετ της χώρας, μέσω της Εθνικής ομάδας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…