Κεντρική Γυναίκες Παναθηναϊκός: Επιχείρηση «Ελληνοποίηση», «ύψος» και «μέγεθος»

Παναθηναϊκός: Επιχείρηση «Ελληνοποίηση», «ύψος» και «μέγεθος»

Σωτηρίου Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει το σχεδιασμό του πολύ πριν το τέλος της αγωνιστικής σεζόν. Μάλιστα ο οργανισμός των «πράσινων» θέλησε να τιμήσει τη Λύμουρα δίνοντας της τη θέση της team manager.

Όπως είχατε πρώτοι ενημερωθεί από το ebasket σε ΑΥΤΟ το ρεπορτάζ, η Ελένη παραμένει στον πάγκο. Εκτιμάται άκρως θετικά η προσφορά της Ελληνίδας προπονήτριας κι έτσι συνεχίζει με το «τριφύλλι» και την επόμενη σεζόν. Παρά την απώλεια τίτλων ο «πράσινος» Ερασιτέχνης αποφάσισε να δώσει άλλη μια σεζόν στην ικανότατη κόουτς, περιβάλλοντάς την με απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ακόμα στο ίδιο ρεπορτάζ διαβάσατε και για την Έμιλυ Πότερ η οποία ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες από τις δευτεραθλήτριες. Λίγες ημέρες αργότερα διαβάσατε και πάλι από το ebasket για την Ευγενία Κολλάτου, η οποία κατόπιν ανακοινώθηκε ότι εντάσσεται στο δυναμικό της ομάδας της Ελένης Καπογιάννη.

Ακόμα, ο Παναθηναϊκός, θέλησε να μη μείνει χωρίς έμπειρες παίκτριες. Έτσι απέκτησε την Κατερίνα Σωτηρίου, με την οποία είχε γίνει προσέγγιση από το περασμένο καλοκαίρι. Η αρχηγός της Εθνικής Γυναικών που έχει φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού θέλει να παραμείνει στο υψηλότατο επίπεδο κι έτσι θα αγωνιστεί με το τριφύλλι στο στήθος σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός ψηλώνει γιατί έπαθε και έμαθε

Τί μας κάνουν όλα τα παραπάνω; Ότι ο Παναθηναϊκός έπαθε και… έμαθε! Οι «πράσινες» έχασαν όλους τους τίτλους την εφετινή αγωνιστική σεζόν. Ενώ είχαν πολύ καλές ξένες με προεξάρχουσα τη Ριντ, είχαν αδυναμία και στις γηγενείς παίκτριες και στο ύψος και στο μέγεθος. Η φυγή της Βιντσιλαίου αποδυνάμωσε κι άλλο τον ελληνικό κορμό της ομάδας, ενώ οι παίκτριες που έμειναν δε μπορούσαν να έχουν την κλάση και την εμπειρία της Λύμουρα.

Ένα άλλο σημείο είναι και το χάσμα των ηλικιών από το οποίο διακατεχόταν ο Παναθηναϊκός. Τώρα πλέον «γεμίζει» το ρόστερ με μια έμπειρη και υψηλής κλάσης παίκτριας, μια τρομερή «ψηλή» όπως η Πότερ, αλλά και μια 24χρονη γκαρντ η οποία έχει και εμπειρία από το εξωτερικό.

Κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των μέχρι τώρα κινήσεων; Το μέγεθος για το οποίο διακρίνονται και οι 3 νέες παίκτριες της ομάδας της Καπογιάννη.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει την επιχείρηση «Ελληνοποίησης». Ήδη περιμένει υπομονετικά «στη γωνία» να δει ποιες Ελληνίδες θα μείνουν ελεύθερες από τον Ολυμπιακό. Πλέον είναι όλες επιτυχημένες και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να έχουν πολύ καλό ρόλο σε ομάδα που στοχεύει τίτλους και τους κατακτά. Το τοπίο για τις ξένες παίκτριες θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες με δεδομένο ότι ήδη υπάρχουν οι Ριντ και Πότερ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Νίκη των Νικς στο Σαν Φρανσίσκο

Ανησυχία και πάλι για τον Ανουνόμπι στους Νικς. Σημαντική νίκη για παραμονή στην τετράδα π…