Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βελιγράδι 2022 Ολυμπιακός: Σλούκας, Πρίντεζης και Παπανικολάου δείχνουν το δρόμο στους υπόλοιπους «ερυθρόλευκους» [pics]

Ολυμπιακός: Σλούκας, Πρίντεζης και Παπανικολάου δείχνουν το δρόμο στους υπόλοιπους «ερυθρόλευκους» [pics]

Ολυμπιακός

Οι τρεις σωματοφύλακες του Ολυμπιακού (Κώστα Σλούκας, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολαόυ) έχουν αρκετές συμμετοχές σε Final Four της Euroleague και με την εμπειρία τους, καλούνται να βάλουν τους υπόλοιπους «ερυθρόλευκους» στο κλίμα του σπουδαιότερου διασυλλογικού ευρωπαϊκού μπασκετικού ραντεβού.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει στις τάξεις τους τρεις σπουδαίους Έλληνες παίκτες. Οι Κώστας Σλούκας, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου πέραν της ποιότητά τους, με την εμπειρία τους συμβάλλουν τα μέγιστα στις «ερυθρόλευκες» διακρίσεις. Έχουν αποκτήσει τεράστια εμπειρία από τη παρουσία τους στην Ευρωλίγκα, ενώ έχουν συμμετάσχει και σε αρκετά Final Four.

Ρέκορντμαν συμμετοχών ο Κώστας Σλούκας

Πρώτος και καλύτερος ο Κώστας Σλούκας. Ο εξαιρετικός Έλληνας γκαρντ των «ερυθρολεύκων» θα συμμετάσχει για ένατη συνολικά και πέμπτη με τα «ερυθρόλευκα» φορά στην καριέρα του σε Final Four. Είναι ο παίκτης από το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού, ο οποίος μετράει τις περισσότερες συμμετοχές σε Final Four της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής μπασκετικής διοργάνωσης.

jjj %CF%84%CE%BE%CE%B85

Η πρώτη του χρονικά εμφάνιση σε Final Four ήταν το 2010 στο Παρίσι με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο οποίος έφτασε μέχρι τον τελικό αλλά ηττήθηκε από τη Μπαρτσελόνα . το 2012, το 2013 και το 2015 πήγε τρεις σε τέσσερα συνολικά χρόνια φορές σε Final Four. Τα 2012 στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στον συγκλονιστικό τελικό της Κωνσταντινούπολης, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά στο Λονδίνο πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη Ευρωλίγκα του με τον Ολυμπιακό.

gersh saqe

Το 2015 ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στον τελικό από τη Ρεάλ. Ακολουθούν τέσσερις συνεχόμενες παρουσίες του Σλούκα στο Final Four, όλες με τη Φενερμπαχτσέ. To 2017 πανηγυρίζει την Ευρωλίγκα με τον τουρκικό σύλλογο, προσθέτοντας την τρίτη του Ευρωλίγκα στη συλλογή του. Πλέον φέτος στο Βελιγράδι θα αγωνιστεί για ένατη συνολικά φορά σε Final Four.

aqe

Από κοντά ο αρχηγός Γιώργος Πρίντεζης και ο παθιασμένος Κώστας Παπανικολάου

Πίσω από τον Κώστα Σλούκα σε συμμετοχές σε Final Four βρίσκεται ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μετράει ήδη πέντε συμμετοχές σε Final Four και είναι πανέτοιμος για την έκτη του. Συνολικά έχει κατακτήσει δύο φορές το τρόπαιο (και τις δύο με τον Ολυμπιακό). Η φετινή του συμμετοχή του θα είναι η πρώτη του σαν αρχηγός.

ae1

Ο Πρίντεζης συμμετείχε στα Final Four του 2012, 2013, 2015, 2017 και τώρα το 2022. Όπως έχει ο ίδιος ανακοινώσει το καλοκαίρι αποσύρεται από την ενεργό δράση και ιδανικότερο φινάλε από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας με την αγαπημένη του ομάδα δεν μπορεί να φανταστεί.

cds prntezis

Παράλληλα, τις ίδιες συμμετοχές με τον Γιώργο Πρίντεζη έχει και ο Κώστας Παπανικολάου. Από αυτές, οι τέσσερις (2010, 2012, 2013, 2017) είναι με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Το 2014 συμμετείχε στο Final Four φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Πλέον βάζει πλώρη για το έκτο του Final Four. Σίγουρα, θα καταθέσει για πολλοστή φορά τη ψυχή του στο παρκέ.

pap %CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B12

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Βελιγράδι 2022

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Μακάμπι πράξη 1η

Το πρώτο βήμα στα play off θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι ανο…