Κεντρική Ελλάδα ΕΣΚΑ Νίκος Χατζής: «Να κάνουμε βήματα μπροστά…»

Νίκος Χατζής: «Να κάνουμε βήματα μπροστά…»

Χατζής

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ, ο Νίκος Χατζής, ο οποίος πρόσφατα ανακοινώθηκε ως ο νέος αθλητικός διευθυντής για τον ΚΑΟ Λυκόβρυσης, μίλησε εφ’ όλης της ύλης. Ο παλαίμαχος διεθνής άσος της ΑΕΚ και άλλων ομάδων, με την σπουδαία καριέρα, συνεχίζει δυναμικά την πορεία του στο μπάσκετ και από άλλα πόστα, πάντα κοντά στο αγαπημένο του άθλημα.

Έχοντας ήδη την εμπειρία και από την δουλειά, ως προπονητής στις ακαδημίες της ΑΕΚ, ο Καλαματιανός πρώην άσος, εστιάζει στην ανάδειξη νέων ταλέντων και των επόμενων πρωταγωνιστών. Ο 46χρονος τεχνικός μίλησε για:

-Την προσέγγιση με τον ΚΑΟΛ:
«Υπήρξε με την Λυκόβρυση η επικοινωνία αρκετό καιρό πριν, αλλά η πανδημία κράτησε πίσω το όλο πλάνο. Τώρα, οι συνθήκες ήταν πιο ιδανικές και για τις δύο πλευρές και φτάσαμε στην συμφωνία. Είδα στον πρόεδρο Θωμά Καλογεράκο έναν άνθρωπο με μεράκι που έχει πολλή διάθεση και όρεξη να δει την ομάδα του να προοδεύει. Ο λόγος του προέδρου είναι για μένα εγγύηση κι επίσης είδα ανθρώπους στο σωματείο που αγαπούν πολύ την ομάδα και επιθυμούν να δουν τον ΚΑΟΛ να κάνει βήματα μπροστά.
Η διοίκηση είναι κοντά, υπάρχει συσπείρωση στην γειτονιά και αυτό μόνο ως θετικό μήνυμα μπορεί να εκληφθεί. Οι στόχοι μας με το σωματείο συμβαδίζουν, βάλαμε κάτω όλα τα δεδομένα και αποφασίσαμε να πορευτούμε μαζί».

-Για τον ρόλο του στην ομάδα:
«Όπως τονίστηκε και στην ανακοίνωση του σωματείου, αναλαμβάνω την θέση του αθλητικού διευθυντή. Ουσιαστικά θα έλεγα, την θέση του επικεφαλής μίας συνολικής προσπάθειας, όχι αποκλειστικά δηλαδή του κόουτς. Θα είμαι κοντά στα παιδιά και στους προπονητές στα τμήματα της ομάδας, θα είμαι δίπλα τους σε όλα και θα προσπαθήσω να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου στην δουλειά που θα γίνει από όλους μας. Ως υπεύθυνος ενός ενδιαφέροντος πλάνου, απόλυτος στόχος μου είναι να δώσω ό,τι μπορώ από μεριάς μου, με την δική μου εμπειρία, μέσα από όλα αυτά τα χρόνια στα γήπεδα, ό,τι παραπάνω μπορώ για να πετύχει η ομάδα στα μεγαλόπνοα σχέδιά της».

-Την δουλειά στα κλιμάκια:
«Είναι κάτι που έχω εστιάσει, μου ταιριάζει και είναι στην φιλοσοφία μου να προσπαθούμε να αναδεικνύουμε καινούριους άσους στα παρκέ. Κι εμείς κάποτε, από κάπου ξεκινήσαμε. Ο δρόμος είναι μακρύς, δύσκολος, αλλά το ταξίδι αξίζει. Η συμβουλή μου είναι να πιστλεψεις στον εαυτό σου, να μην σταματάς την δουλειά. Είναι σημαντικό να βγάλουμε νέα παιδιά στο προσκήνιο, να στελεχώσουμε την αντρική μας ομάδα με παιδιά δικά μας και η παραγωγική διαδικασία να έχει την χρησιμότητα και την λειτουργία που πρέπει. Να έχουν τα παιδιά την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους, να πάρουν χώρο και χρόνο, να αξιοποιήσουμε την πρώτη ύλη και να βγει ένα άρτιο αποτέλεσμα, που θα ευνοήσει τα ίδια τα παιδιά, τους νέους αθλητές».

-Τα σχέδιά του για τον ΚΑΟΛ:
«Υπάρχει οργάνωση, υπάρχει όραμα για το κάτι παραπάνω στην ομάδα. Οι άνθρωποι θέλουν να δημιουργήσουν κάτι καλό, κάτι που να αφήσει το στίγμα του στον χώρο. Γίνεται μία σημαντική προσπάθεια, σε κάθε τομέα. Το όλο κόνσεπτ ήταν εξ αρχής πολύ ενδιαφέρον. Έχω ως πλάνο μου να προσπαθήσω από πλευράς μου να εκπαιδεύσω, να συμβουλεύσω σωστά τους παίκτες μας και το τεχνικό τιμ, ώστε όλοι μαζί να κινούμαστε στο επίπεδο της αναβάθμισης. Κάθε φορά να βάζουμε κι έναν στόχο παραπάνω και να τον πετυχαίνουμε. Αυτό είναι ένα στοίχημα για εμάς».

-Την αξιοποίηση παλιών διεθνών άσων των παρκέ σε διάφορα πόστα στο ελληνικό μπάσκετ και την προσπάθεια άλλων επίσης στην προπονητική:
«Για εμένα όπως εγώ το βλέπω, είναι ευχάριστο και πολύ σημαντικό να είναι όλα αυτά τα παιδιά κοντά στο μπάσκετ. Από οποιοδήποτε πόστο. Είτε ως κόουτς, είτε από άλλο ρόλο. Είναι σημαντικό να προσφέρουμε κι εμείς με την σειρά μας αυτό που μπορούμε, βάσει της πολύχρονης εμπειρίας μας στο υψηλότερο επίπεδο και να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες για κάτι ελπιδοφόρο στον χώρο. Με βάση όσα ζήσαμε, όσα μάθαμε όλα αυτά τα χρόνια κι ακόμη μαθαίνουμε φυσικά.

Βλέπω αισιόδοξα μηνύματα μέσα από την όλη νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ευρύτερα στο ελληνικό μπάσκετ και αυτό όλοι θέλουμε να οδηγήσει σε ακόμη καλύτερες μέρες το αγαπημένο μας άθλημα. Το επίσης ευχάριστο είναι πως με όλα τα παιδιά σχεδόν, συναντιόμαστε, τουλάχιστον, στα ματς παλαιμάχων κι έχουμε την ευκαιρία να θυμόμαστε τα παλιά. Είναι άλλο εντελώς να είσαι εντός παρκέ κι άλλο εκτός. Η αγάπη μένει η ίδια.

Και βέβαια, όταν τα ματς που δίνουμε είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αποκτά για εμάς έξτρα σημασία και δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα. Χαρά μας να προσφέρουμε σε οτιδήποτε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΚΑ

Δειτε επισης

Α1 ΕΣΚΑ Εφήβων: Οι πρώτοι σκόρερ

Οι πρώτοι σκόρερ της Α1 ΕΣΚΑ Εφήβων μετά το τέλος της 1ης αγωνιστικής Οι ομάδες της Α1 ΕΣΚ…