Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ Μαρκόπουλος: «Σε κάθε σεμινάριο μπορείς να ακούσεις κάτι διαφορετικό»

Μαρκόπουλος: «Σε κάθε σεμινάριο μπορείς να ακούσεις κάτι διαφορετικό»

Μαρκόπουλος

Ο Σούλης Μαρκόπουλος θα είναι εκ των ομιλητών του τοπικού σεμιναρίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης στις 28 και 29 Μαΐου.

Δύο μέρες πριν από την έναρξη του τοπικού σεμιναρίου της Κατερίνης, ο πολύπειρος τεχνικός με τη μακρά πορεία στους ελληνικούς πάγκους και τις δεκάδες επιτυχίες μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το θέμα που θα αναλύσει, αλλά και για τα κέρδη που προκύπτουν από τέτοιες διοργανώσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

Για τη θεματολογία του: «Θα μιλήσω για την άμυνα σε πικ εν ρολ επίθεση από την κορυφή της ρακέτας. Πρόκειται για ένα θέμα που έχει πάρα πολλές εναλλακτικές. Στο τοπικό σεμινάριο της Κατερίνης, θα μιλήσουμε για μια μορφή άμυνας, θα προσεγγίσουμε αυτό το δεδομένο για να δώσουμε “τροφή” και να βοηθήσουμε τους προπονητές.

Υπάρχουν διάφορα κομμάτια που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε και να δομήσει την άμυνά του, αν έχει τους κατάλληλους παίκτες και αν του αρέσει αυτός ο τρόπος άμυνας».

Για τη σημασία των τοπικών σεμιναρίων: «Είμαι της άποψης πως οποιαδήποτε επαφή με άλλους προπονητές, ανεξαρτήτως θέματος, σου δίνει το δικαίωμα να πάρεις στοιχεία που θα χρησιμοποιήσεις στο παιχνίδι σου, από την πιο μικρή λεπτομέρεια ώς την πιο μεγάλη. Γενικά, κάθε φορά μπορεί να ακούσεις κάτι που άλλες φορές δεν το έχεις προσέξει.

Η παρουσία στα σεμινάρια βοηθάει να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου, αυτό είναι δεδομένο και αποδεδειγμένο. Ως ακουστικό αυτί, είσαι έτοιμος να πάρεις κάποιες ιδέες, να τις αναλήσεις εσωτερικά και από εκεί και πέρα να βοηθηθείς για την καριέρα σου».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…