Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Μαούνης: «Δυνατότητες πρωταθλητισμού εδώ και χρόνια η ΑΕ Καρλοβάσου»

Μαούνης: «Δυνατότητες πρωταθλητισμού εδώ και χρόνια η ΑΕ Καρλοβάσου»

ΑΕ

Ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος καλαθοσφαίρισης της ΑΕ Καρλοβάσου (ΤΕ Σάμου) Βαγγέλης Μαούνης μίλησε στο «αέρα» της εκπομπής «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βαγγέλλη Μαούνη:

Για την ιστορία ΑΕ Καρλοβάσου: 

«Η βασική ομάδα ήταν ο Άρης Καρλοβάσου. Έγινε μετά μια συγχώνευση με τον Απόλλωνα Καρλοβάσου στο ποδόσφαιρο και μετά ήρθε και η ένωση στο μπάσκετ. Απ’ το 1981 και μετά έγινε ΑΕ Καρλοβάσου και από ‘κει ξεκινάει η ουσιαστική ενασχόληση με το μπάσκετ στα τοπικά πρωταθλήματα.

Είμαστε η μοναδική ομάδα στο Καρλόβασι αυτή τη στιγμή. Μέχρι πριν δύο χρόνια υπήρχε και η ομάδα των φοιτητών, η οποία λόγω της πανδημίας ανέστειλε τη λειτουργία της και μακάρι απ’ την επόμενη χρονιά να ξαναρχίσουν να λειτουργούν».

Για την προσπάθεια που κάνει η ομάδα: 

«Το προσεχές Σάββατο έχουμε έναν τελικό στο Καρλόβασι και αν κερδίσουμε θα πάρουμε το πρωτάθλημα και το νταμπλ. Τα τελευταία 4-5 χρόνια η ομάδα είναι πρωταθλήτρια και προσπαθούμε όσο μπορούμε ξεκινώντας απ’ τις ακαδημίες που έχουμε 4-5 τμήματα.

Όσο μπορούμε, στο μέτρο του δυνατού και στις οικονομικές συνθήκες που μπορούμε, προσπαθούμε να κάνουμε μια καλή δουλειά».

Για το αν ήταν στόχος φέτος η διεκδίκηση του πρωταθλήματος: 

«Με το αποτέλεσμα των προηγούμενων ετών, η ομάδα κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί. Είμαστε πάντα 1οι ή 2οι, αυτές είναι οι δυνατότητες της αντρικής ομάδας και προσπαθούμε να την κρατάμε εκεί. Φέτος είχε γίνει ο σχεδιασμός για κάτι παρόμοιο, είχαμε βέβαια τρεις τραυματισμούς πολύ σοβαρούς που δεν έπαιξαν καθόλου.

Τώρα στους τελικούς δεν παίζει ο βασικός μας πλέιμεικερ, ο οποίος έφυγε γιατί έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις εκτός Σάμου. Αλλιώς φτιάχτηκε η ομάδα και αλλιώς κατέληξε, αλλά παρ’ όλα αυτά προσπαθούμε να μη μας επηρεάζει».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…