Κεντρική Λάρισα Λάρισα – Ιωνικός 86-84: Πήραν το ΘΡΙΛΕΡ και την 6η θέση οι Θεσσαλοί!

Λάρισα – Ιωνικός 86-84: Πήραν το ΘΡΙΛΕΡ και την 6η θέση οι Θεσσαλοί!

Λάρισα

Η Λάρισα νίκησε τον Ιωνικό με σκορ 86-84 στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της Basket League. Μετά και το αποτέλεσμα αυτό οι Θεσσαλοί καταλαμβάνουν την 6η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος μπαίνοντας στα πλέι οφ κόντρα στον Κολοσσό. Από την άλλη οι Νικαιώτες διασώζονται και παραμένουν στην πρώτη τη τάξη επαγγελματική κατηγορία μπάσκετ ανδρών.

Πρώτος σκόρερ για τους «μπλε» της Θεσσαλίας ήταν ο Μούντι που με ένα τρομερό σόου σημείωσε 35 πόντους. Από την άλλη για τον Ιωνικό ξεχώρισαν οι Χάμιλτον και Αρσενόπουλος με 21 πόντους έκαστος.

Η Λάρισα πήρε το μεγάλο θρίλερ στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας της!

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ. Ο Ιωνικός αν και είχε ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων δεν κατάφερνε να ξεφύγει με πάνω από 5-6 πόντους και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 18-21.

Στη δεύτερη περίοδο η Λάρισα αρχικά φάνηκε μουδιασμένη, ωστόσο αντέδρασε και με προσωπικό σόου του Μούντι έφερε το παιχνίδι και πάλι στα ίσια. Με το χρονόμετρο να γράφει 2:57” πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Κολοβέρος βάζει μπροστά τον Ιωνικό με 8 πόντους, κάνοντας το 34-42. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν με ένα επιμέρους σκορ 16-4. Το ημίχρονο έληξε με σκορ 46-46.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες δεν κατάφερναν να πάρουν κάποια αξιόλογη διαφορά υπέρ τους. Η Λάρισα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πάλι, ωστόσο ο Ιωνικός έβρισκε τους τρόπους να αντιδρά. Η τρίτη περίοδος έληξε με σκορ 69-64, καθώς ο Μούντι ευστόχησε σε ζευγάρι ελεύθερων βολών.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η η Λάρισα μπήκε με σκοπό να κυριαρχήσει στο παιχνίδι. Ωστόσο ο Ιωνικός είχε λύσεις και το πάλεψε μέχρι το τέλος. Με το χρονόμετρο να δείχνει 8:27” ο Μπέρζινς έκανε το 72-64, δίνοντας στη θεσσαλική ομάδα αέρα 8 πόντων. Στη συνέχεια οι Νικαιώτες αντέδρασαν. Με το χρονόμετρο να γράφει 6:08” πριν το τέλος ο Χάμιλτον ολοκληρώνει ένα σερί 8-0 της ομάδας του, κάνοντας με δίποντο το 72-70. Κατόπιν ο Μπέρζινς απαντά και πάλι με μεγάλο τρίποντο για το 75-70. Ακόμα και με το χρονόμετρο να γράφει 4:38” για τη λήξη ο Μόουζες κάνει το 75-74, φέρνοντας τους φιλοξενούμενους και πάλι σε απόσταση αναπνοής.

Στην τελική ευθεία το ματς συνέχισε να είναι θρίλερ. Με το χρονόμετρο να γράφει 3:49” Ο Μόοζες κάνει το 77-77. Ακόμα,στις επόμενες δυο φάσεις οι Μπέρζινς και Μαυροκεφαλίδης διαμόρφωσαν το 79-80, βάζοντας εκ νέου «φωτιά» στο παιχνίδι. Με το χρονόμετρο να γράφει 1:09 πριν το τέλος, ο Αρσενόπουλος έκανε το 81-84, υπέρ των φιλοξενούμενων. Ακόμα, 30” πριν το τέλος ο Μπέρζινς ευστόχησε σε μεγάλο τρίποντο, κάνοντας το 86-84.

Στις επιθέσεις που ακολούθησαν οι Τζόλος και Μουσταφά δε μπόρεσαν αν σκοράρουν και το 86-84 στέλνει τη Λάρισα στην 6η θέση.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 46-46, 69-64, 86-84.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Λάρισα

Δειτε επισης

Νέα εποχή για τον Ιωνικό Νίκαιας – Ξεκινάει από την ΕΣΚΑΝΑ

Ο Ιωνικός Νίκαιας γυρίζει σελίδα και θα ξεκινήσει από το «μηδέν» για να επιστρέψει εκεί πο…