Κεντρική Β' Εθνική Κρομμύδας: «Η Αναγέννηση Καρδίτσας έδειξε ότι άξιζε την ευκαιρία που της δόθηκε»

Κρομμύδας: «Η Αναγέννηση Καρδίτσας έδειξε ότι άξιζε την ευκαιρία που της δόθηκε»

Αναγέννηση Καρδίτσας

Η Αναγέννηση Καρδίτσας κέρδισε τον Πρωτέα Γρεβενών (63-56) και εξασφάλισε την παραμονή της στη Β’ Εθνική. O προπονητής των Θεσσαλών, Βασίλης Κρομμύδας, μίλησε στο ΕΟΚ WebRadio.

Αναλυτικά είπε:

Για τη φετινή χρονιά της Αναγέννησης: «Είχαμε στήσει απ’ το καλοκαίρι μια ομάδα για Γ’ Εθνική και ξαφνικά μας είπαν ότι μπορούμε να παίξουμε στη Β’. Εμείς πιστέψαμε στα παιδιά που «κλείσαμε», δεν αλλάξαμε τίποτα στο σχεδιασμό μας. Είμαστε μια ομάδα που κανένα παιδί δε ζει από το μπάσκετ, όλα δουλεύουν και παίζουν και μπάσκετ. Τα παιδιά όμως δέχτηκαν ν’ ακολουθήσουν τις υποχρεώσεις της ομάδας.

Αντιμετωπίσαμε πάρα πολλά προβλήματα, η Β’ Εθνική μας υποδέχτηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, με ήττα 40 πόντων διαφορά την 1η αγωνιστική απ’ τον Ερμή Σχηματαρίου. Επειδή κάναμε τις εντός έδρας νίκες που έπρεπε να κάνουμε, δεν πέσαμε ποτέ κάτω απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού και αυτό μας έδωσε έξτρα κίνητρο για την παραμονή. Είχαμε το μειονέκτημα του 10%, γιατί εμάς ο κόσμος είναι όχι ο 6ος, ίσως και ο 4ος παίκτης μας. Είχαμε και προβλήματα τραυματισμών, αλλά στο 2ο γύρο που άρχισε να στρώνει λίγο η κατάσταση, το πιστέψαμε, κάναμε νίκες μες στην έδρα μας και ελεγχόμενα σώσαμε την κατηγορία».

Για το τι έφερε την παραμονή της ομάδας στη Β’ Εθνική: «Ο «κορμός» μας είναι παιδιά με πάρα πολύ ταλέντο, που μπορούν να εξυπηρετήσουν το πλάνο του προπονητή, κάτι πάρα πολύ σημαντικό στην κατάστασή μας, και παιδιά που είμαστε 4-5 χρόνια μαζί. Φέραμε και κάποιουςαθλητές από τοπικό, οι οποίοι κατάλαβαν τα θέλω της ομάδας μας. Ίσως μας αρέσει να παίζουν με το «πρέπει», γιατί έχουμε παιδιά με μεγάλη προσωπικότητα. Είχαμε την τύχη να διαθέτουμε έναν 37χρονο rookie για την κατηγορία, τον Κώστα Καλλιάρα, που νομίζω ήταν ο καλύτερος ψηλός του ομίλου μας. Ένα άλλο στοιχεία της ομάδας μας είναι ότι το 90% των αθλητών μας είναι Καρδιτσιώτες. Είναι ένα στοιχείο στο οποίο ποντάραμε και νομίζω ότι αυτό φάνηκε στ’ αποτελέσματα όταν η ομάδα ήταν όλη μαζί».

Για την επόμενη χρονιά: «Μπορεί να μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουμε στη Β’ Εθνική, ουσιαστικά κεφαλαιοποιώντας την 1η χρονιά στη Γ’ Εθνική που ήμασταν στη 4η-5η θέση, αλλά με τη φετινή παρουσία μας πιστοποιήσαμε ότι αξίζαμε, γιατί το μπάσκετ είναι πάρα πολύ δίκαιο άθλημα και ο καθένας θα πάρει ό,τι του αξίζει. Η όρεξη είναι πάντα μεγαλύτερη όταν ξεκινάς και τρως, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι του χρόνου πολλές ομάδες όπως κι εμείς δε θα έχουμε τη δικαιολογία που είχαμε φέτος, ότι δηλαδή ήμασταν ομάδα «στημένη» για κάτι άλλο. Τώρα πρέπει η ομάδα να δημιουργηθεί για Β’ Εθνική, πρέπει να φτιαχτεί μια πάρα πολύ καλή ομάδα, γιατί ακούγεται ότι θα πέσουν πολλές ομάδες. Θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα του χρόνου, αλλά υπάρχει εμπειρία και καλή διάθεση».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Δαδάλας: «Το παιχνίδι της χρονιάς αυτό με τον Φίλιππο Βέροιας»

Ο προπονητής της Γέφυρας τόνισε την κρισιμότητα του παιχνιδιού με τον Φίλιππο Βέροιας Παιχ…