Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Καναδάς: «Επιστράτευση» των ΝΒΑers με στόχο το Παρίσι το 2024

Καναδάς: «Επιστράτευση» των ΝΒΑers με στόχο το Παρίσι το 2024

Πάνγκος

Ο Καναδάς θέλει διακαώς να επιστρέψει στην ελίτ του παγκόσμιου μπάσκετ. Έτσι λοιπόν η ομοσπονδία μπασκετ της χώρας ανακοίνωσε ότι κατάφερε να αποσπάσει τριετή δέσμευση από πλευράς 14 παίκτες. Οι 11 εκ των οποίων αγωνίζονται στο NBA.

Η σημαντική αυτή ενίσχυση της ομάδας, είναι σαφές ότι εντάσσεται στο πλαίσιο ενός πλάνου τριετίας. Με πρώτο στόχο αυτού την παρουσία του Καναδά στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Μουντομπάσκετ) του 2023 και μεγάλο στόχο την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Οι παίκτες που ανακοίνωσαν οι Καναδοί είναι αδιαμφισβήτιτα ποιοτικοί με μοναδική ηχηρή απουσία να είναι αυτή του Άντριου Γουίγκινς των Γκόλντεν Στείτ Γουόριορς.

Στην λίστα ωστόσο υπάρχουν κανονικά ονόματα όπως ο Τζαμάλ Μάρεϊ των Νάγκετς, ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ των Θάντερ, ο Αρ Τζέι Μπάρετ των Νικς και ο Ντίλον Μπρουκς των Γκρίζλις.

Φυσικά εξακολουθεί να ισχύει οτι οι NBAερς της χώρας θα εξακολουθήσουν να μην μπορούν συμμετάσχουν στα εναπομείναντα «παράθυρα» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παρόλα αυτά, οι συγκεκριμένοι 14 παίκτες δείχνουν έτοιμοι να βοηθήσουν όποτε θα είναι διαθέσιμοι, σε ένα σημαντικό μπάσκετ για το μπάσκετ στον Καναδά.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία (αποτυχημένη) παρουσία των Καναδών σε μια διεθνούς βεληνεκούς διοργάνωση ήταν στο Προολυμπιακό τουρνουά που διοργάνωσαν τον Ιούλιο του 2021, στην Βικτόρια. Εκεί απέτυχαν να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού αποκλείστηκαν στον ημιτελικό από την Τσεχία η οποία εν συνεχεία κέρδισε και στον τελικό την Εθνική μας ομάδα.

Αναλυτικά η 14αδα που ανακοίνωσαν οι Καναδοί:
Γκαρντ: Τζαμάλ Μάρεί (Νάγκετς), Λου Ντορτ (Θάντερ), Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (Θάντερ), Κέβιν Πάνγκος (free agent), Κόρι Τζόζεφ (Πίστονς)

Φόργουορντ: Νικέιλ Αλεξάντερ-Γουόκερ (Μπλέιζερς), Αρ Τζέι Μπάρετ (Νικς), Όσε Μπρίσετ (Πέισερς), Ντίλον Μπρουκς (Γκρίζλις), Κέλι Ολίνικ (Πίστονς)

Σέντερ: Κεμπ Μπερτς (Ράπτορς), Ντουάιτ Πάουελ (Μάβερικς), Μέλβιν Τζιμ (Τσεντεβίτα-Ολίμπια), Ζακ Έντι (Περντιού)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…