Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Καμία παράταση στην πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, παρά την καθυστέρηση στα «ραβασάκια»

Καμία παράταση στην πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, παρά την καθυστέρηση στα «ραβασάκια»

μπόνους εισφορών pass

Για την ερχόμενη εβδομάδα μετατίθεται η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, ωστόσο όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης δεν θα δοθεί παράταση για την πληρωμή της πρώτης δόσης.

Μάχη με τον χρόνο δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να εκδώσει τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για 6,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά και να αναρτήσει στους λογαριασμούς των επιτηδευματιών.

Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ μετατίθεται για τις αρχές της προσεχούς εβδομάδας και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 10 Μαΐου, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την ανάρτησή τους έως τις 30 Απριλίου.

Η καθυστέρηση, όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ, οφείλεται σε τεχνικούς ελέγχους που θα διενεργηθούν για να αποφευχθούν λάθη στις χρεώσεις. Παρά την καθυστέρηση, δεν φαίνεται να αλλάζει η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου ακινήτων που πρέπει να γίνει έως τα τέλη Μαΐου.

Ωστόσο, παρά την καθυστέρηση στην ανάρτηση τους, δεν εξετάζεται να δοθεί καμία παράταση στην πληρωμή τους όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο OPEN εξηγώντας το λόγο

«Υπάρχει καθυστέρηση, αλλά δεν το σκεπτόμαστε, γιατί ο ΕΝΦIΑ θα είναι χαμηλότερος. Ερχεται βεβαίως φέτος νωρίτερα από άλλα χρόνια, αλλα δεν υπάρχει τέτοια σκέψη για παράταση στην πληρωμή».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απέφυγε να αποκαλύψει το χρόνο των ανακοινώσεων για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την ενεργειακή κρίση, αλλά υπογράμμισε ότι το σχέδιο είναι πολυεπίπεδο. «Θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό και θα είναι σημαντικά. Για εμένα κλειδί είναι να επανέλθει ηρεμία στην οικονομία. Η παρέμβαση θα είναι πολυεπίπεδη. Δεν θα αφήνει κανέναν έξω. Θα είναι κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας για επαρκή χρόνο, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να κινηθούν και να μην έχουν τη δαμόκλειο σπάθι» είπε χαρακτηριστικά.

«Η παρέμβαση θα είναι σε δύο επίπεδα: πρώτον στην κοινωνία και την οικονομία για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και δεύτερον θα χρησιμοποιεί αρκετά εργαλεία ώστε να έχει αποτέλεσμα. Η παρέμβαση δεν είναι ακριβώς ίδια για όλους και θα επιστρέψει όλους, σε επίπεδα που θα μπορούν να διαχειριστούν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι άθρωποι που θερμαίνονται με ηλεκτρικό και το καλοκαίρι χρησιμοποιούν τα αιρ κοντίσιον. Δεν θα αφήσουμε κανένα νοικοκυριό ακάλυπτο».

Το πακέτο είναι μέσα στο δημοσιονομικό σχεδιασμό που καταθέσαμε στο τέλος Απριλίου. Τα χρήματα που θα διατεθούν υπάρχουν. Υπάρχουν οι δημοσιονομικές εξελίξεις που μας επιτέπουν να κάνουμε την πολυεπίπεδη παρέμβαση: Το έλλειμά μας ήταν πιο κάτω από ό,τι είχαμε υπολογίσει, το δημόσιο χρέος είναι 10 μονάδες κάτω έως το 2025, ήρθε η αναβάθμιση από την S&Ρ, αλλά και η θετική αξιολόγηση από τους θεσμούς. Παράλληλα, ο ρυθμός ανάπτυξης παραμένει δυναμικός».

«Πληρώνουμε παρανοϊκά ακριβό φυσικό αέριο»

«Το πετρέλαιο θα κοστίσει στη χώρα μέσω της ανόδου των διεθνών τιμών. Τρέχει στις αγορές στα 105-107 δολάρια. Αν δεν υπήρχε η συζήτηση για το εμπάργκο θα ήταν καλύτερη η κατάσταση. Πληρώνουμε παρανοϊκά ακριβό φυσικό αέριο. Ο πόλεμος και ο ενεργειακός πόλεμος θα συνεχιστεί. Σχεδιάζουμε σε περίοδο ακραίας αβεβαιότητας.

Ούτε ο Πούτιν δεν ξέρει τι θέλει να κάνει, ούτε η Δύση. Δεν πρέπει να αφήσεις την οικονομία να πέσει διότι τότε θα πέσουμε όλοι. Δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια στη χώρα με το χρέος, την πανδημία κλπ. Ο σχεδιασμός μας είναι για το λογικό μη θετικό σενάριο. Για το 100 ευρώ το βαρέλι και 100 ευρώ στο φυσικό αέριο. Δεν ακολουθούμε το αισιόδοξο σενάριο ότι θα πέσουν οι τιμές».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…