Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Καλλής: «Επιβεβλημένη η δημιουργία του Πανελληνίου πρωταθλήματος νέων»

Καλλής: «Επιβεβλημένη η δημιουργία του Πανελληνίου πρωταθλήματος νέων»

νέων

Ο Σπάρτακος Ιωαννίνων κατέκτησε το τουρνουά νέων της ΕΣΚΑΒΔΕ πρόεδρος του συλλόγου Άκης Καλλής έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Άκης Καλλής:

Για τον Σπάρτακο Ιωαννίνων: 

«Ο Σπάρτακος είναι ένα απ’ τα σωματεία των Ιωαννίνων που δεν είναι γνωστός τόσο μέσα από το μπάσκετ, αλλά απ’ τους Ολυμπιονίκες στην άρση βαρών. Στοχεύει περισσότερο στα ατομικά αθλήματα, όχι τα ομαδικά. Προσωπικά έχω αναλάβει το τμήμα μπάσκετ τα τελευταία 7 χρόνια, το οποίο το στήσαμε απ’ την αρχή και σιγά σιγά προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες μας.

Έχουμε κάνει σοβαρά βήματα, η ανδρική ομάδα την τρέχουσα περίοδο πέτυχε την άνοδο στην Β’ Εθνική και έχει στόχο για ακόμα ψηλότερα. Στόχος είναι πάντα τα σταθερά βήματα».

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος νέων της ΕΣΚΑΒΔΕ:

 «Η ομάδα νέων αποτελούταν φέτος από τρία παιδιά του 2002, ένα του 2003, τέσσερατου 2005, ακόμα και του 2006. Είχαν πολλή όρεξη να παίξουν. Ήταν μια καλή ευκαιρία για εμάς, διότι τα παιδιά του 2002 και του 2003 είχαν πάρει αρκετές προπονήσεις και στο αντρικό, αλλά από  τη στιγμή που δε μπόρεσαν να βρουν αρκετό χρόνο στο αντρικό, είχαν πιο ενισχυμένο ρόλο στη νέων.

Ευτυχώς για όλους μας τα παιδιά άρπαξαν την ευκαιρία, έδειξαν μεγάλο ζήλο, δούλεψαν πάρα πολύ με τον προπονητή μας, ήρθε η μία νίκη μετά την άλλη και τελικά καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα νέων».

Για τη δημιουργία του Πανελληνίου νέων: 

«Αν γίνει Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων, είναι δεδομένο ότι οι περισσότεροι σύλλογοι θα δημιουργήσουν ομάδες για να συμμετάσχουν. Είναι κάτι που κατά την άποψή μου επιβάλλεται να συμβεί. Τα παιδιά που βγαίνουν απ’ τις ακαδημίες θα παίξουν μέχρι το εφηβικό.

Μόλις τελειώσει αυτό και θα πρέπει να ενσωματωθούν στον ανδρικό, αν δεν υπάρχει ένα ενδιάμεσο πρωτάθλημα να πάρουν χρόνο, να τα παρακολουθήσει η ομάδα σε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού, πώς θα μπορέσει μια ομάδα να τα δουλέψει και να «επενδύσει» πάνω τους, ώστε να ενσωματωθούν αργότερα στο ανδρικό;

Θα ‘πρεπε να είναι και μια απ’ τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορείς να έχεις ομάδα στις εθνικές κατηγορίες».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

«Δώσε Πάσα», ή αλλιώς να ‘χαμε να λέγαμε

Από το «Δώσε Πάσα» στο δώσε καμιά πάσα ρε!… Ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος εκείνος που με σ…