Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Καλέτσιος για τον Σπάρτακο Λάρισας: «Δεν κάνουμε έκπτωση στις αξίες μας»

Καλέτσιος για τον Σπάρτακο Λάρισας: «Δεν κάνουμε έκπτωση στις αξίες μας»

Λάρισας

Ο πρόεδρος του Σπάρτακου Λάρισας Ηλίας Καλέτσιος μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

Αναλυτικά είπε ο πρόεδρος του Σπάρτακου Λάρισας:

Για τον σύλλογο του Σπάρτακου Λάρισας: 

«Ο σύλλογός μας μετρά 22 χρόνια ζωής, με έτος ίδρυσης το 2000. ‘Ήταν προσωπικό όνειρο δικό μου και κάποιων ανθρώπων συνεμπνευστών αυτής της ιδέας, η δημιουργία μιας ακαδημίας μπάσκετ που θ’ ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των παιδιών για άθληση και ψυχαγωγία.

Στο διάστημα αυτό καταφέραμε να είμαστε η πολυπληθέστερη ακαδημία μπάσκετ σ’ όλη τη Θεσσαλία. Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε με αγωνιστικά τμήματα, καταφέραμε πολλές φορές και σε επίπεδο νομού και σε αγόρια και σε κορίτσια να εκπροσωπήσουμε την Ένωσή μας στις φάσεις των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων.

Συνεχίζουμε αυτήν την προσπάθεια κι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Για τη φετινή χρονιά των τμημάτων του συλλόγου: 

«Φέτος ήταν μια χρονιά που περιμέναμε να πάμε καλύτερα. Ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ήμασταν πρωταθλητές στην Ένωσή μας με τις κορασίδες, φέτος δεν τα καταφέραμε, παίξαμε στον τελικό, κάτι που συνέβη και στο παιδικό. Στο κομμάτι του εφηβικού, που ήταν το δυνατό μας σημείο, δεν τα καταφέραμε ούτε εκεί.

Στις νεάνιδες, μια ομάδα που τη «χτίζαμε» χρόνια τώρα και προσπαθούσαμε να ‘ρθει η φετινή χρονιά για ν’ ανταμειφθούν οι κόποι όλων των χρόνων, δυστυχώς το πρωτάθλημα στην Ένωσή μας δεν διεξήχθη».

Για τον μεγάλο όγκο παιδιών στις ακαδημίες του Σπάρτακου Λάρισας: 

«Εμείς θεωρούμε τιμή αυτό που κάνουν οι γονείς για ‘μας όλο αυτό το διάστημα και δεν το κάνουν τυχαία. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό που αναζητούν οι γονείς για να φέρουν το παιδί τους σε μια ακαδημία, είναι ένα ασφαλές περιβάλλον που δουλεύει με αξίες, αρχές και συνέπεια, σε ακαδημίες που βγάζουν μια εξωστρέφεια και είναι ανοιχτές σε πολλά τουρνουά που γίνονται.

Οι γονείς βλέπουν αυτήν την προσπάθεια, την ανταμείβουν κι εμείς οφείλουμε να τους ευχαριστούμε μ’ αυτόν τον τρόπο. Με αυτόν το μεγάλο όγκο παιδιών, παρ’ όλο που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος, προσπαθούμε να κρατάμε ψηλά την ποιότητα της δουλειάς μας.

Το ευχάριστο και το ευοίωνο είναι ότι κάθε χρόνο η ακαδημία μας μεγαλώνει περισσότερα. Αυτήν τη στιγμή, είμαστε στα 326 παιδιά μόνο στην ακαδημία μπάσκετ, ένας αριθμός πάρα πολύ μεγάλος για επαρχία. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες και να βρούμε χώρους άθλησης».

Για το πού έχουν τοποθετήσει τον πήχη για τον σπάρτακο Λάρισας: 

«Στον αθλητισμό δεν έχεις άλλη επιλογή απ’ το να πετυχαίνεις ένα στόχο και να προσπαθείς για τον επόμενο. Τα ευχολόγια είναι για να εφησυχάζουμε όλοι, εμείς όμως δεν το κάνουμε αυτό. Θέλουμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα με τα παιδιά, θέλουμε ο ιδρώτας που ρίχνουν στο γήπεδο να πιάνει τόπο, αλλά δε θέλουμε να κάνουμε έκπτωση σε αξίες που απ’ την αρχή ορίζουμε στην «ταυτότητά» μας.

Προσπαθούμε μόνο να δουλεύουμε και να βγαίνει το αποτέλεσμα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…