Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Ιατροδικαστής Γαλεντέρης: «Το πιθανότερο είναι να υπάρχει ανθρωποκτονία και στα τρία παιδιά στην Πάτρα»

Ιατροδικαστής Γαλεντέρης: «Το πιθανότερο είναι να υπάρχει ανθρωποκτονία και στα τρία παιδιά στην Πάτρα»

κεταμίνη Κατερινόπουλος Πάτρα Ίριδα Γαλεντέρης Λέων Πισπιρίγκου
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις ανφορικά με την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα και τον τρόπο που οδηγήθηκαν στο θάνατο.

Πιο αναλυτικά, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ, τόνισε το ενδεχόμενο και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας να έχουν δολοφονηθεί, με παραπλήσιο τρόπο όπως η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Ο κ. Γαλεντέρης, αναφερόμενος στις συνομιλίες μεταξύ των γονιών και το τοξικό περιβάλλον που φαίνεται ότι υπήρξε μεταξύ τους είπε:

«Παίρνουμε μία ιδέα από το κλίμα μέσα στο οποίο μεγάλωσαν αυτά τα παιδιά και βλέπουμε πώς οδηγήθηκαν και τα τρία στο θάνατο, χωρίς όμως να ξέρουμε τι έχει γίνει με τα δύο πρώτα. Υποθέτουμε, όμως, ότι το πιθανότερο να αφορά σε ανθρωποκτονία και στα τρία παιδιά».

«Πρέπει να διερευνήσουμε τους μηχανισμούς θανάτου των δύο πρώτων παιδιών. Η δουλειά των ιατροδικαστών που έχουν αναλάβει να διερευνήσουν τους δύο πρώτους θανάτους, ενώ δεν έχουν υπάρξει νέα στοιχεία, θα είναι δύσκολη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, έχουν αρχίσει εξετάσεις για την Μαλένα και την Ίριδα, οπότε και θα υπάρξει και εκεί ένα τεκμηριωμένο ιατροδικαστικό πόρισμα, τόσο για την αιτία θανάτου, όσο και για τον τρόπο και το μέσο που χρησιμοποιήθηκε εάν αποδειχθεί εγκληματική ενέργεια.

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέας εκταφής της Τζωρτζίνας για να ληφθούν τρίχες, ώστε να εντοπιστούν και άλλες ουσίες που φέρεται να δόθηκαν στην μικρή, ο κ. Τσαντίρης εξήγησε ότι υπάρχουν κάποιες ουσίες που αποθηκεύονται στον θύλακα της τρίχας.

«Έτσι οι τρίχες είναι ένα βιολογικό υλικό που μπορεί να γίνει τοξικολογική εξέταση» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Γενικά θεωρώ ότι η υπόθεση είναι στην τελική της ευθεία» τόνισε και είπε ότι στην περίπτωση της Τζωρτζίνας με τον πλέον μη αμφισβητήσιμο τρόπο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για εγκληματική πράξη γιατί σε βιολογικά υγρά διαπιστώθηκε μια φαρμακευτική ουσία που έδρασε ως δηλητήριο, η κεταμίνη.

«Όταν εξετάζεις άλλα βιολογικά υλικά, πας για παρελθόντα χρόνο και όχι για αιτία θανάτου, γιατί αυτή είναι βεβαιωμένη», κατέληξε ο ιατροδικαστής.

ΠΗΓΗ: dnews.gr
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…