Κεντρική Διεθνή Γόντικας: «Η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας μου η συμμετοχή μου στην Εθνική ομάδα»

Γόντικας: «Η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας μου η συμμετοχή μου στην Εθνική ομάδα»

Ιωνικός

Ο Κωστής Γόντικας, που τους τελευταίους δύο μήνες αγωνίζεται στη ρουμανική Πιτέστι, μίλησε για την εμπειρία του απο τη Ρουμανία και το πρωτάθλημα στο ΕΟΚ Web Radio, αλλά και για την Εθνική ομάδα. Αναλυτικά είπε:

Για το αν υπήρχε καιρό στο μυαλό του η προοπτική να παίξει στο εξωτερικό: «Την προοπτική τού να παίξω εκτός Ελλάδα τη δούλευα χρόνια, απλά δεν είχε έρθει νωρίτερα. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα, απ’ τη μια μέρα στην άλλη και με κάποια πίεση χρόνου έπρεπε να πάρω μια απόφαση και τελικά πήρα την απόφαση να πάω».

Για τη μπασκετική οργάνωση στη Ρουμανία: «Η οργάνωση είναι πάρα πολύ καλή. Πραγματοποιούν αλλαγές στο πρόγραμμα όποτε χρειαστεί, όλα στους αγώνες είναι καθώς πρέπει, τα ιατρικά είναι όλα στην εντέλεια και προσπαθούν κι αυτοί με κάθε τρόπο να προβάλλουν το άθλημα. Χρησιμοποιούν πάρα πολύ τα socialmediaτους, προσπαθούν και επενδύουν λεφτά σε καινούργιες εγκαταστάσεις και γενικότερα προσπαθούν με κάθε τρόπο να φέρνουν φιλάθλους να δουν και μπάσκετ πέρα από ποδόσφαιρο».

Για το πρωτάθλημα στη Ρουμανία: «Σχετικά με το όριο των ξένων, είναι το ίδιο με την Ελλάδα. Μπορείς να παίξεις με 6 ξένους, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες για τους Ρουμάνους παίκτες. Για παράδειγμα, καθ’ όλη τη διάρκεια του 1ου ημιχρόνου πρέπει να είναι στο παρκέ τουλάχιστον ένας Ρουμάνος κάτω των 23 ετών και στο 2οτουλάχιστον ένας Ρουμάνος ανεξαρτήτου ηλικίας. Έτσι, προωθούν τους δικούς τους παίκτες και προσπαθούν ν’ αναπτύξουν το άθλημα και την εθνική τους ομάδα».

Για το στυλ παιχνιδιού στη Ρουμανία: «Σε σχέση με την Ελλάδα η τακτική απέχει. Συγκεκριμένα, οι μικρότεροι ηλικιακά παίκτες και με μικρότερη εμπειρία, δεν έχουν τη δυνατότητα ν’ αντιληφθούν πράγματα που στην Ελλάδα θεωρούνται δεδομένα. Η αθλητικότητα ωστόσο είναι στο ίδιο επίπεδο, οπότε δεν υπάρχει θέμα δυνατοτήτων και ταλέντου, απλά κάποια πράγματα είναι διαφορετικά λόγω της μπασκετικής αντίληψης κάθε παίκτη. Το παιχνίδι βασίζεται σε πολύ γρήγορο ρυθμό και όχι στην τακτική».

Για τους στόχους της Πιτέστι: «Μ’ αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, άλλαξαν οι στόχοι. Αρχικά, ο στόχος της ομάδας ήταν να βγει 3η στην κανονική διάρκεια. Λόγω τραυματισμών και κάποιας απρόσμενης ήττας δεν τα καταφέραμε και βγήκαμε 4οι. Έπειτα, με την Κραϊόβα στους προημιτελικούς τραυματίστηκα και εγώ και ο Φιτζπάτρικ, οπότε η πρόκριση στα ημιτελικά έγινε αρκετά δύσκολη. Δεν παίζουν οι 4 απ’ τους 6 ξένους που έχουμε και έτσι αλλάζουν όλα, γιατί δεν έχουμε και καλήfrontline».

Για το αν έχει προσαρμοστεί στη Ρουμανία: «Σίγουρα ήθελα 2-3 βδομάδες μέχρι να καταλάβω τι ήθελε ο προπονητής μου από ‘μένα και τι πρέπει να κάνω. Έπρεπε ν’ αντιληφθώ ότι έπρεπε να κάνω συγκεκριμένα πράγματα, ν’ αλλάξω τη δική μου φιλοσοφία και να μπω στη δική τους για να πάει καλά η ομάδα».

Για την καθημερινότητα στη Ρουμανία: «Είναι πολύ φιλόξενοι οι άνθρωποι εδώ, μου συμπεριφέρονται εξαιρετικά. Προσπαθούν να τα έχουν όλα στην εντέλεια, προσφέρουν στους αθλητές τα πάντα. Το φαγητό που προσφέρει η ομάδα είναι εξαιρετικό, αλλά και όλη η περιοχή έχει ωραίο φαγητό. Ο καιρός και το κλίμα είναι παρόμοιο με την Ελλάδα, οπότε μέχρι τώρα είναι όλα καλά».

Για την ΚλουζΝαπόκα: «Η Κλουζ είναι η εξαίρεση στον κανόνα και στα δύο αθλήματα, διότι είναι η πόλη με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση οπαδών. Είναι 1η και στα δύο αθλήματα με βάση τις επιτυχίες. Οι εγκαταστάσεις της είναι κάτι το τρομερό».

Για την Εθνική Ελλάδος: «Ήταν τεράστιά μου τιμή που είχα τη δυνατότητα να επιλεχθώ στην Εθνική ομάδα. Νομίζω η περηφάνεια είναι η πρώτη λέξη που έρχεται στο μυαλό μου σχετικά με τη συμμετοχή μου στην «Επίσημη αγαπημένη» και προσωπική χαρά και ευχαρίστηση για εκπλήρωση κάποιων βαθύτατων στόχων. Το να καταφέρω να φτάσω εκεί, πρέπει να ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας μου μέχρι στιγμής».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…