Κεντρική Ελλάδα ΕΣΚΑ Γιάννης Βαλληνδράς: «Απλότητα κι αποτελεσματικότητα»

Γιάννης Βαλληνδράς: «Απλότητα κι αποτελεσματικότητα»

Περιστέρι, ΕΣΚΑ

Το μυστικό της επιτυχίας για τον ΓΣ Περιστερίου, τόσο στο τμήμα Παμπαίδων με την πρωτιά στο final-4, όσο και ευρύτερα στα τμήματα υποδομών, αποκάλυψε ο αρχιπροπονητής του ιστορικού συλλόγου, Γιάννης Βαλληνδράς, μέσω συνέντευξής του στην ΕΣΚΑ.

Για την πορεία: «Περάσαμε δύο δύσκολα χρόνια, όπως όλοι, προσπαθήσαμε και καταφέραμε να κρατήσουμε τα παιδιά ενεργά στο άθλημα και στο γήπεδο. Τα περισσότερα παιδιά είναι καιρό μαζί μας, διατηρήσαμε την συνοχή μας, δουλέψαμε συνολικά. όλοι μαζί σαν οικογένεια. Δεν στέκομαι στο αν ήρθε ένας τίτλος σε ένα τουρνουά κλπ. Στεκόμαστε στην όλη δουλειά που γίνεται,από το σταφ, τους παίκτες, την διοίκηση. Το συνολικό πλάνο».

Για τα μυστικά της επιτυχίας: «Η κόουτς Κατερίνα Δελλή που έχει ενεργό ρόλο σε πολλά τμήματα της ομάδας, όπως και όλο το τεχνικό τιμ είναι έτοιμο να δίνει στα παιδιά τις κατάλληλες κατευθύνσεις, τα εφόδια για να δουλεύουν σωστά. Απλότητα και αποτελεσματικότητα μάς χαρακτηρίζουν, όσο αφορά τον τρόπο δουλειάς. Αυτό είναι το μυστικό. Δουλεύουμε στο να μαθαίνουν τα παιδιά τα βασικά του μπάσκετ, αλλά παράλληλα και να διαμορφώνουν χαρακτήρα και προσωπικότητα εντός κι εκτός παρκέ, σαν αθλητές και σαν άνθρωποι. Αυτο είναι το πλέον σημαντικό τόσο για το άθλημα, όσο και για την κοινωνία».

Για την παραγωγική διαδικασία: «Θέλουμε να ευχαριστιούνται τα παιδιά τον χρόνο που περνάνε στο γήπεδο. Να χαίρονται. Να δουλεύουν και όση περισσότερη πίεση βάζουν στον εαυτό τους, εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Θέλουμε να βγάζουμε νέους ταλαντούχους παίκτες στο προσκήνιο, αυτό προστάζει και η ιστορία μας και ο σύλλογός μας. Να κρατάμε την ταυτότητά μας πάνω σε αυτό που διαχρονικά πρεσβεύουμε. Το ταλέντο δεν σταματά μόνο στο πόσο καλός παίκτης γίνεσαι ή εξελίσσεσαι, αλλά στο πόσο γενικά προοδεύεις σε κάθε επίπεδο. Είναι χρήσιμο να προβάλλουμε το έργο μας, να υπάρχει εμπιστοσύνη και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε εδώ για κάθε παιδί σε ό,τι χρειαστεί».

Για την σεζόν και τους μελλοντικούς στόχους: «Η χρονιά είναι σαν μια διαδρομή και όταν φτάνεις στο φινάλε με καλό τέλος, πάντα είσαι χαρούμενος, είναι λογικό. Αλλά μετράει όλο το ταξίδι της διαδρομής, το κάθε ξεχωριστό βήμα. Μετράει η κάθε μέρα δουλειάς και αφοσίωσης, πιο πολύ κι από ένα τίτλο. Είναι σημαντικό ότι έχουμε ανθρώπους δίπλα μας από την διοίκηση που προσφέρουν ένα υγιές περιβάλλον, με προϋποθέσεις και συνθήκες ιδανικές να δουλεύεις πάνω σε αυτό που οραματίζεσαι. Ολα τα παιδιά έχουν όνειρα, φιλοδοξίες, θέλουν να φτάσουν ψηλά, όσο πιο μακριά, από πλευράς διακρίσεων.

Δεν τους κόβουμε τον δρόμο. Ισα ίσα είμαστε εδώ για να προσφέρουμε από μεριάς μας ό,τι εφόδιο μπορούμε ώστε να αναδειχθούν οι αυριανοί πρωταγωνιστές. Κι ένας επαγγελματίας που λέει ο λόγος να βγει από εμάς κάθε φορά, αυτό θα είναι ένα επίτευγμα, ένα σημαντικό κατόρθωμα και πάνω σε αυτό κινούμαστε. Ολα τα παιδιά έχουν στόχους κι έτσι πρέπει. Για να φτάσεις ψηλά, μην σταματήσεις να δουλεύεις, μην περιμένεις τίποτα έτοιμο, μην τα παρατήσεις. Η δουλειά φέρνει αποτελέσματα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΚΑ

Δειτε επισης

Α1 ΕΣΚΑ Εφήβων: Οι πρώτοι σκόρερ

Οι πρώτοι σκόρερ της Α1 ΕΣΚΑ Εφήβων μετά το τέλος της 1ης αγωνιστικής Οι ομάδες της Α1 ΕΣΚ…