Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ευρωλίγκα: Ζήτησε συγγνώμη από τον διαιτητή για το μούσι

Ευρωλίγκα: Ζήτησε συγγνώμη από τον διαιτητή για το μούσι

δουλειά

Ο Γερμανός διαιτητής, Μπέντζαμιν Μπαρτ, κατήγγειλε ότι αποκλείστηκε από τους αγώνες της Ευρωλίγκα λόγω της επιλογής του να μην ξυρίσει τα γένια του. Η διοργανώτρια αρχή απάντησε στους ισχυρισμούς, επιβεβαιώνοντας το ζήτημα και ζητώντας συγγνώμη.

Όπως αναφέρει το «basketnews», οι ιθύνοντες της διοργάνωσης επικοινώνησαν με το Μέσο τονίζοντας: «Οι άτυπες απαιτήσεις γύρω από τις τρίχες του προσώπου και άλλα ορατά στοιχεία του σώματος αποτελούν συνήθη πρακτική σε διαφορετικά αθλήματα εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, αυτές οι απαιτήσεις είναι ξεκάθαρα ξεπερασμένες και δεν ανταποκρίνονται στις αξίες που πρεσβεύει η Ευρωλίγκα. Μια σύσταση που έγινε ότι ο κύριος Μπαρτ δεν έπρεπε να έχει μούσι ήταν λάθος και η συγγνώμη που του ζήτησε η Ευρωλίγκα τον Απρίλιο του 2022 έγινε δεκτή από τον ίδιο».

Η Ευρωλίγκα φαίνεται πως παραδέχτηκε το λάθος και στάθηκε μάλιστα στην πορεία που έχει διαγράψει από τότε αναφέροντας: «Επιπλέον, ο κ. Μπαρτ ενημερώθηκε ότι η Ευρωλίγκα δεν θα εφαρμόσει κανένα άδικο μέτρο στο μέλλον. Οι διακρίσεις οποιουδήποτε είδους λόγω φυσικής εμφάνισης δεν είναι αποδεκτές και δεν μπορούν να περιορίσουν κανένα άτομο από το να εργάζεται σε οποιοδήποτε τομέα, συμπεριλαμβανομένης της διαιτησίας στο υψηλότερο επίπεδο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μακάμπι – Βαλένθια 95-80 (vid)

Παραμένει ζωντανή η Μακάμπι Τελ Αβιβ. Σπουδαία νίκη για την Μακάμπι Τελ Αβιβ.… νίκησ…