Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Euroleague: Διαιτητής έχασε τη δουλειά του λόγω της γενειάδας του

Euroleague: Διαιτητής έχασε τη δουλειά του λόγω της γενειάδας του

δουλειά

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην κορυφαία Ευρωπαϊκή μπασκετική διοργάνωση. Ο Γερμανός διαιτητής Μπέντζαμιν Μπαρτ αρνήθηκε να ξυρίσει τη γενειάδα του και έχασε τη τη δουλειά του.

Ο Μπαρτ κατάφερε να καταγράψει τη συνομιλία που είχε με τους «ανώτερους». Καθώς δεν είχε διευθύνει κανένα παιχνίδι  δεν ξύρισε τα γένια του. Ο 43χρονος είπε στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung» πως κατέγραψε το περιστατικό έχοντας αρχεία συνομιλιών από το φθινόπωρο του 2021:

«Ο Ρίτσαρντ Στόουκς (Ανώτερος Διευθυντής Διαιτησίας της EuroLeague) μου εξήγησε ότι στους προπονητές και στους αθλητικούς διευθυντές δεν αρέσουν τα γένια και θα παραπονιόταν γι’ αυτό».

«Δεν καταλαβαίνω περί τίνος πρόκειται. Τι διαφορά έχει αν ξυρίζομαι ή όχι; Είναι μια μορφή διάκρισης. Όσο κι αν θα ήθελα να διευθύνω στην Ευρωλίγκα, δεν μπορώ να το δεχτώ»

Ο Μπαρτ, ο οποίος ήταν ένας από τους διαιτητές στο τελικό τουρνουά της Μπουντεσλίγκα τον Ιούνιο του 2020, κάλεσε δικηγόρους και απείλησε το πρωτάθλημα να δημοσιοποιηθεί το περιστατικό. Έκτοτε, δεν εργαζόταν πλέον στο κορυφαίο πρωτάθλημα συλλόγων μπάσκετ της Ευρώπης.

Επιμέλεια θέματος: Κώστας Σαρδέλης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Ρεκόρ προσέλευσης κόσμου φέτος στη διοργάνωση

Τεράστια αύξηση φέτος με ρεκόρ προσέλευσης κόσμου στη Euroleague. Ο κόσμος φέτος γέμισε τα…