Κεντρική Γυναίκες Εβίνα Σταμάτη στο ebasket: «Μας έλειπε το τσαγανό, αντιδράσαμε και πάμε για το πρωτάθλημα» [audio]

Εβίνα Σταμάτη στο ebasket: «Μας έλειπε το τσαγανό, αντιδράσαμε και πάμε για το πρωτάθλημα» [audio]

Σταμάτη Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ γυναικών με ένα τρομερό ξέσπασμα επικράτησε του Παναθηναϊκού με 87-54, κάνοντας το 3-2 στις νίκες. Η Εβίνα Σταμάτη αμέσως μετά τον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος μίλησε στο ebasket.

Η αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν ξεκάθαρη από την αρχή. Όπως λέει στα προηγούμενα δυο παιχνίδια δεν μπήκανε στο γήπεδο οι «ερυθρόλευκες» κι έτσι τους δόθηκε μια ευκαιρία να αντιδράσουν μπροστά στον κόσμο τους.

Αρχικά η Εβίνα Σταμάτη αναφέρθηκε στο παιχνίδι που διεξήχθη στο βοηθητικό γήπεδο 5 του ΣΕΦ. «Νομίζω ότι ήταν αναμενόμενο το ότι θα αντιδράσουμε. Το χρωστούσαμε πρώτα τους μας και μετά στο τμήμα του Ολυμπιακού στην ομάδα μας. Είχαμε αδικήσει τους εαυτούς μας στα δύο προηγούμενα ματς. Οπότε σήμερα μπήκαμε αποφασισμένες από την πρώτη στιγμή να τα δώσουμε όλα και η νίκη μονόδρομος. Τώρα όσον αφορά τον αγώνα, επειδή ξέρω ότι θα με ρωτήσεις, (σ.σ. γελάει η Εβίνα Σταμάτη προβλέποντας την ερώτηση), νομίζω ότι το κλειδί ήταν η άμυνα και ενέργεια που βγάλαμε.

Μας έδωσε λύσεις στην πορεία και η επίθεση γιατί αυτή η ομάδα μας! Έχει μάθει να πιέζει να τρέχει σουτάρει και νομίζω σήμερα πήγαμε αρκετά καλά σε αυτό το κομμάτι αντιδράσαμε και πήραμε τη νίκη που θέλαμε», κατέληξε η «ερυθρόλευκη» γκαρντ/φόργουορντ.

Όσο για το τι έλειπε από τον Ολυμπιακό στα δυο προηγούμενα παιχνίδια η Εβίνα Σταμάτη ήταν κοφτή και δε μάσησε τα λόγια της. «Πολλά μας έλειψαν στα δυο προηγούμενα ματς! Πρώτα από όλα μας έλειψε το τσαγανό. Να στο πω έτσι χύμα, δεν μπήκαμε καν στο γήπεδο νομίζω. Οπότε σε αυτή την περίπτωση τι να την κάνεις την τακτική;»

stamati leoforos e1648042698709

«Θα παίξει ρόλο η κούραση και η διαχείριση – Να είμαστε όπως πρέπει και να πάρουμε το πρωτάθλημα»

Αμέσως μετά η Ελληνίδα αθλήτρια τοποθετήθηκε και για το ματς της Κυριακής 15/5 που θα διεξαχθεί στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος». Όπως είπε η Σταμάτη: «Νομίζω ότι δείξαμε τι θα πάμε να κάνουμε την Κυριακή. Πάμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Και θεωρώ ότι αν παίξουμε έτσι δεν έχουμε πρόβλημα. Αλλά μεγάλα λόγια δεν θέλω να λέω! Συγκεντρωμένες… και το κεφάλι κάτω.

Γιατί ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι αν μας βρίσκει σε αδύναμη μέρα θα μας τιμωρήσει. Οπότε λέω ότι αν παίξουμε όπως παίξαμε σήμερα με τη μαχητικότητα και με τέτοιο πάθος, η μία για την άλλη, δεν θα έχουμε πρόβλημα θέλω να πιστεύω».

Τέλος, όπως επεσήμανε η πολύπειρη αθλήτρια στο τελευταίο παιχνίδι οι δυο ομάδες δεν έχουν εκπλήξεις να επιφυλάξουν, καθώς γνωρίζονται πολύ καλά. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά η Σταμάτη, όποιος το θέλει περισσότερο θα το πάρει, ενώ κομβικό ρόλο θα παίξει η διαχείριση προπονητών των δυο ομάδων με δεδομένη και την κούραση.

Μπορείτε να ακούσετε αναλυτικά τις δηλώσεις της Εβίνας Σταμάτη:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…