Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Έλον Μασκ: Πόσους εργαζόμενους θα απολύσει όταν αναλάβει το Twitter σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των…ταμπλόιντ

Έλον Μασκ: Πόσους εργαζόμενους θα απολύσει όταν αναλάβει το Twitter σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των…ταμπλόιντ

Twitter

Σε ένα μπαράζ αποκαλύψεων και φημών για τα σχέδια του μεγιστάνα Έλον Μασκ, μετά από την ολοκλήρωση της αγοροπωλησίας του Twitter, προχωράνε τα διεθνή μέσα, καθώς η απόκτηση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης από τον επιχειρηματία, αποτελεί μείζον θέμα συζήτησης τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τη DailyMail, ο Έλον Μασκ πρόκειται να απολύσει 1.000 εργαζομένους του Twitter μόλις αναλάβει την πλατφόρμα, φτάνοντας τον αριθμό των εργαζομένων στους 9.225 το 2022 ενώ το 2023 θα μειωθεί περαιτέρω σε 8.332.

Όμως, είναι επίσης γνωστό ότι ο μεγιστάνας φέρεται να σκέφτεται να προχωρήσει σε χιλιάδες νέες προσλήψεις τα επόμενα τρία χρόνια και να έχει σκοπό να φτάσει στους 11.000 εργαζόμενους στο Twitter, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι στον τομέα της μηχανικής.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Έλον Μασκ φέρεται να θέλει να κλείσει και τα κεντρικά γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο για να μειώσει τα έξοδα λειτουργίας ενώ ενδέχεται να επιβάλλει και σημαντικές περικοπές μισθών για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Απώτερος στόχος του Έλον Μασκ είναι να μειώσει τα έξοδα κατά 3 εκατομμύρια, για να θέσει σε πλήρη εφαρμογή τη στρατηγική του, ώστε μέχρι το 2028 να έχει πενταπλασιάσει τον τζίρο εργασιών στα 26,4 δισεκατομμύρια. Τα 12 δισ. θα προκύψουν από διαφημίσεις, ενώ άλλα 10 αναμένονται από συνδρομές.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο ο Μασκ δημοσίευσε ένα poll στο Twitter, ρωτώντας τους 81 εκατομμύρια ακολούθους του για το εάν η έδρα στο Σαν Φρανσίσκο πρέπει να μετατραπεί σε άσυλο αστέγων καθώς «κανείς δεν εμφανίζεται για να εργαστεί εκεί». Τότε, συγκεντρώθηκαν 300.000 ψήφοι σε μόλις μία ώρα, με το 90% να λέει «ναι».

Στο μεταξύ, και σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, ο Μασκ θα αναλάβει τη θέση του CEO για «μερικούς μήνες».

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

ΔΕΔΔΗΕ: Που θα έχει διακοπή ρεύματος σήμερα

Σε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος προχωράει σήμερα Πέμπτη 24/11 ο ΔΕΔΔΗΕ. Δείτε αναλυτι…