Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Δημητρίου: «Η στήριξη του κόσμου δίνει οξυγόνο στην ΑΕ Καρύστου»

Δημητρίου: «Η στήριξη του κόσμου δίνει οξυγόνο στην ΑΕ Καρύστου»

ΑΕ

Η ΑΕ Καρύστου πήρε την άνοδο για την Α’ ΕΣΚΑΣΕ και ο προπονητής της ομάδας Κώστας Δημητρίου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για την ΑΕ Καρύστου: 

«Στο παρελθόν υπήρχε ομάδα μπάσκετ στην Κάρυστο, που είχε φτάσει επίσης στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ, αλλά κάποια στιγμή σταμάτησε κάθε δραστηριότητα λόγω οικονομικών προβλημάτων. Είχε μπάσκετ και βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο για αρκετά χρόνια. Πριν κάποια χρόνια, μετά από πολλές συζητήσεις, μια ομάδα ανθρώπων αποφασίσαμε να επανεκκινήσουμε.

Έχουμε βάλει πολλούς στόχους και ένας από αυτούς πραγματοποιήθηκε προχθές, δηλαδή να παρουσιαστεί η ΑΕ Καρύστου στην Α’ κατηγορία».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα εκτός έδρας ματς: 

«Δυστυχώς στα εκτός έδρας είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε σε όλες τις ομάδες που είναι εκτός περιοχής, με ελάχιστες εξαιρέσεις τις ομάδες από το Αλιβέρι. Όταν έρχονται ομάδες εδώ απορούν με το οδικό δίκτυο και τους εξηγώ ότι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το χρησιμοποιήσουμε σχεδόν σε όλους τους εκτός έδρας αγώνες μας.

Αυτό το λένε όλοι και το θεωρώ μικρό σε σχέση με τα νησιά, γιατί περνούν ακόμη χειρότερα από εμάς. Επειδή μιλάω με πολλούς συναδέλφους, νομίζω ότι εμείς είμαστε στο δεύτερο σκαλί του προβλήματος και αυτοί στο τρίτο. Έχουμε συνηθίσει αυτήν τη διαδικασία, δε μας ενοχλεί τόσο πολύ.

Υπάρχουν βέβαια οικονομικά προβλήματα, όπως σε όλους, αλλά τώρα έχουμε μάθει να ζούμε με το συγκεκριμένο τρόπο σαν ομάδα και με το πλάνο που έχουμε χαράξει θεωρούμε δεδομένο ότι θα κάνουμε τις διαδρομές αυτές, δεν υπάρχει άλλη λύση».

Για τους αθλητές της ομάδας: 

«Είναι μια μίξη παικτών. Έχουμε προσπαθήσει οι παίκτες να έχουν σχέση με την περιοχή. Υπάρχουν αθλητές που σπουδάζουν στην Αθήνα, είχαν σταματήσει να παίζουν μπάσκετ και τους επανενεργοποιήσαμε, υπάρχουν αθλητές που έχουν κάνει οικογένεια ή έχουν εξοχικό εδώ και περνούν τις διακοπές τους.

Κοιτάμε να υπάρχει μια επαφή με την πόλη. Ωστόσο, το μπασκετικό δυναμικό της περιοχής για να καλύψει τις απαιτήσεις της ομάδας είναι ένα θέμα πάρα πολύ δύσκολο. Αυτός είναι ο λόγος που ασχολήθηκα με το μπάσκετ στην περιοχή».

Για τη στήριξη του κόσμου: 

«Στις αρχές ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Σίγουρα ο κόσμος δεν εμπιστεύεται εύκολα πια. Η κακή κουβέντα μεταφέρεται αμέσως, η καλή λέγεται δύσκολα. Πιστεύω ότι πλέον, βλέποντας την επιτυχία και την προσπάθεια, έρχονται νέοι άνθρωποι, κάτι πολύ σημαντικό, που δημιουργούν μια υγεία και στην ομάδα.

Ήλθαν άτομα στο γήπεδο που ενθουσίασαν και τους παίκτες και εμένα προσωπικά και μου δίνουν οξυγόνο να προχωρήσω παραπάνω. Σιγά σιγά οι χορηγοί μας είναι μέσα απ’ την ίδια περιοχή και αυτό είναι που δένει μια ομάδα και την πάει πιο πάνω. Δεν θέλουμε έναν μεγάλο χρηματοδότη, θέλουμε πολλούς μικρούς. Είναι μέσα στο πλάνο μας κι ελπίζουμε να το πετύχουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…