Κεντρική Διεθνή Αποχωρεί ο Σκαριόλο από την Εθνική Ισπανίας μετά το Eurobasket

Αποχωρεί ο Σκαριόλο από την Εθνική Ισπανίας μετά το Eurobasket

Σκαριόλο

Ένα μεγάλο και «χρυσό» κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας της Εθνικής Ισπανίας αναμένεται να κλείσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αφού το επερχόμενο Eurobasket του 2022 θα αποτελέσει την τελευταία μεγάλη διοργάνωση του Σέρτζιο Σκαριόλο ως προπονητής της Εθνικής Ισπανίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ισπανικής «Encestando», ο έμπειρος τεχνικός αναμένεται να παραδώσει τα κλειδιά για τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή μετά το Eurobasket του Σεπτέμβρη. Αυτό, καθώς πρόσφατα η Βίρτους Μπολόνια που αγωνιζόταν υπό τις οδηγίες του Σκαριόλο, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια του EuroCup και κέρδισε το εισιτήριό της για τη EuroLeague της επόμενης σεζόν.

Με τον Ιταλό να δεσμεύεται ακόμη δύο χρόνια με συμβόλαιο στην ομάδα της Μπολόνια, η καθοδήγηση της Εθνικής είναι πλέον πιο δύσκολη υπόθεση. Αφού τα παράθυρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 θα διεξάγονται ίδιες ημερομηνίες με τους αγώνες της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ήδη έχουν ξεκινήσει να εξετάζονται οι πιθανές επιλογές για την διαδοχή του Σκαριόλο. Πρώτος στη σχετική λίστα βρίσκεται ο Τζοάν Πεναρόγια, ο οποίος δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Βαλένθια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…