Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Αιδηψός: Συνελήφθη ο άνδρας που κλώτσησε γάτα στη θάλασσα, είχε προσπαθήσει να «δικαιολογηθεί» με ύβρεις, το εξοργιστικό βίντεο

Αιδηψός: Συνελήφθη ο άνδρας που κλώτσησε γάτα στη θάλασσα, είχε προσπαθήσει να «δικαιολογηθεί» με ύβρεις, το εξοργιστικό βίντεο

άνδρας

Εντοπίστηκε και συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας (2/5) ο άνδρας που κλώτσησε το γατάκι σε ταβέρνα κ έπεσε στη θάλασσα.

Ο άνδρας που κλώτσησε το γατάκι σε ταβέρνα της Αιδηψού, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

«Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη.

Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

 

Ο άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες είναι γεννημένος το 1992, είναι αλβανικής καταγωγής και συνελήφθη στο σπίτι του ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, την προανάκριση έχει αναλάβει το ΑΤ Ιστιαίας. Ο 30χρονος μάλιστα φέρεται να είναι σεσημασμένος για ναρκωτικά και ταυτοποιήθηκε από το τατουάζ στο πόδι του το οποίο απεικονίζεται στο βίντεο με την κακοποίηση του γατιού.

Τι είχε συμβεί

Σαλο είχε προκαλέσει νωρίτερα ένα βίντεο από ψαροταβέρνα στην Αιδηψό, στο οποίο ένας άνδρας φαίνεται να κλωτσά μία γάτα στη θάλασσα. Μάλιστα για να δελεάσει το ζώο προκειμένου να τον πλησιάσει, του προσφέρει φαγητό.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλονταν στα social media:

«Πήγε μαζί με την παρέα του σε μία ταβέρνα στην Αιδηψό. Κορόιδευε το ζώο, έπαιζε με την πείνα του, γέλαγε που το κλώτσησε και το έριξε στην θάλασσα. Η παρέα του ακούγεται στο βίντεο να χασκογελάει ενώ δεν ακούγεται κανένας να τον σταματάει, μάλιστα αποπειράται αμέσως μετά να κάνει ακριβώς το ίδιο και σε άλλη γατούλα».

Το βίντεο τις τελευταίες ώρες αναπαράγεται από φιλοζωικές ομάδες και σύμφωνα με αναφορές φέρεται να έχει ενημερωθεί και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το περιστατικό πήρε μεγάλες διαστάσεις από τα social media, κάτι που προκάλεσε και την κινητοποίηση των Αρχών. Έτσι, ο κ. Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και με τον Διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Παπακώστα, ζητώντας να βρεθεί ο δράστης που κλώτσησε το γατάκι για να πέσει στη θάλασσα.

Ο υπουργός ανέφερε ότι θα γίνουν όσα προβλέπει ο νόμος για την προστασία των ζώων. Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Από την πλευρά του, ο άνδρας που φαίνεται στο βίντεο, αφού πρώτα έγινε δέκτης αντιδράσεων για την πράξη του, επέλεξε να απαντήσει με ύβρεις και χυδαίες εκφράσεις μέσα από story στο Instagram.

 

 

Πώς αναδείχτηκε το θέμα

Το θέμα ανέδειξε η δημοσιογράφος και διευθύντρια της οργάνωσης Zero Stray Project Σταματίνα Σταματάκου ανέβασε το σοκαριστικό βίντεο στη σελίδα της στο Facebook, ενώ επικοινώνησε και με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Μου έστειλε μήνυμα ο ηθοποιός Μιχάλης Λεβεντογιάννης και όταν είδα το βίντεο έπαθα σοκ. Οι κακοποιήσεις ζώων στην Ελλάδα είναι καθημερινές και πιο φρικτές, αλλά δεν έχουμε συνηθίσει να τα αναρτούν οι ίδιοι στο ίντερνετ και το καφριλίκι να φτάνει σε τέτοιο σημείο που να γελάνε και να σπάνε πλάκα με αυτό. Έψαξα και είδα ποιοι το έκαναν, επικοινώνησα με τον κ. Θεοδωρικάκο και παρενέβη για ακόμη μια φορά. Ο υπουργός μάλιστα έχει ιδρύσει και τμήμα για την κακοποίηση των ζώων», τόνισε η Σταματίνα Σταματάκου μιλώντας στην εκπομπή Tlive με την Τατιάνα Στεφανίδου

Στη συνέχεια η Σταματίνα Σταματάκου έκανε αποκαλύψεις για τα συγκεκριμένα άτομα: «Η παρέα αυτή μας στέλνει συνέχεια μηνύματα και μας λένε δεν είναι έτσι και ότι δεν έγινε και τίποτα. Κορόιδεψαν έναν αδέσποτο γατάκι και εγώ από κάτω πάντως θάλασσα και όχι χαλίκια. Πάει να δελεάσει και το άλλο γατάκι και κανείς από την παρέα του δεν πάει να τον σταματήσει και όλοι γελάνε. Αν ήμουν μπροστά θα αντιδρούσα και δεν θα τον άφηνα να βγάζει stories».

Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ό,τι έχει να κάνει με τα ζώα, ήταν ο άνθρωπος που έστειλε μήνυμα στην Σταματίνα Σταματάκου, η οποία ανέδειξε το θέμα της κακοποίησης της γάτας σε ταβέρνα στην Αιδηψό. (Δες εδώ το βίντεο ντροπής και την απάντηση ενός από την παρέα που προχώρησε στην απαράδεχτη κίνηση)

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στο T-live και την Ειρήνη Πεϊβάνη για το σοκαριστικό γεγονός. «Αυτό το βίντεο μου το έστειλε ένας γνωστός μου στο Instagram. Μίλησα με τη Σταματίνα, κι εκείνη κινήθηκε νομικά και πήρε τη Δίωξη κατευθείαν. Και σήμερα που σηκώθηκα, είδα ότι είχαν κινηθεί νομικά και οι οργανώσεις Dog Voice και A Little Shelter».

Σοκαρισμένη όμως δηλώνει και η ιδιοκτήτρια της ψαροταβέρνας, στην οποία εκτυλίχθηκε το περιστατικό. «Το είδαμε κι εμείς από το διαδίκτυο και φυσικά αυτή η εικόνα μας σοκάρει. Αυτές οι δύο γατούλες είναι δικές μας. Υπάρχουν κι άλλες που έρχονται γύρω γύρω. Υπάρχει κι άλλη ταβέρνα δίπλα και μυρίζουν φαγητά και έρχονται. Υπάρχει κόσμος ευτυχώς που τα αγαπάει, δεν ενοχλούν».

Τι απάντησε ο δράστης

Ο φερόμενος ως δράστης απάντησε από το προφίλ του στο Instagram με διαδοχικά stories. Ζήτησε συγγνώμη και προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι είχαν πιει μερικές μπύρες και ότι δεν κλώτσησε αλλά έσπρωξε το γατάκι όχι στη θάλασσα, αλλά στα χαλίκια και από υψος 20 εκατοστών. Τα έβαλε με όσους του επιτέθηκαν στα social media λέγοντας ότι και αυτό είναι βία, ενώ σε μια σειρά από stories του, τα οποία στη συνέχει έσβησε, προσπαθούσε να δικαιολογηθεί γαι την απαράδεκτη πράξη του και να επιτεθεί σε όσους τον έβιζαν, βρίζοντας και ο ίδιος χυδαία.

«Σιγά που το σκοτώσαμε το γατί ρε μ@@@@@», «Γυρνάτε και λέτε μ@@@@@@κιες παλιομ@@@@@ς», «που δώσαμε στο γατί 50 ευρώ ψάρια», είναι κάποια από αυτά που λέει στο δεύτερο βίντεο.

 

ΠΗΓΗ: dnews.gr
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…