Κεντρική Γυναίκες Α1 Γυναικών: Μεταγραφική… ανησυχία και ιχυροί κανονιοβολισμοί

Α1 Γυναικών: Μεταγραφική… ανησυχία και ιχυροί κανονιοβολισμοί

Α1 γυναικών ΠΑΣ

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στην Α1 Γυναικών. Όπως έγινε γνωστό, τις προηγούμενες ημέρες ο ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι για κάποιες ημέρες χωρίς διοικητική ηγεσία. Οι Ηπειρώτισσες μπορεί να ανακοίνωσαν τον John Μαργαρίτη από τις ΗΠΑ ως προπονητή ωστόσο μέχρι στιγμής φαίνεται να υπάρχει στασιμότητα ως προς τη μεταγραφική κινητικότητα.

Ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης της ομάδας αποχωρεί και πλέον αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο διοικητικό σχήμα του συλλόγου, αλλά και οι στόχοι σε Α1 γυναικών και Κύπελλο.

Υποτυπώδη κινητικότητα εμφανίζουν τόσο η Λευκάδα και προς το παρόν και τα Χανιά. Αρχικά η ομάδα του Ιονίου Πελάγους έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και πετυχημένο προπονητή της Α1 και για την Χριστίνα Θεοδώρου του ΠΑΣ Γιάννινα αλλά ακόμα δεν έχει καταλήξει το… φλερτ. Από την άλλη μετά και τη φυγή Σόφτση, η διοίκηση του ΟΑ Χανίων εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για τον προπονητή της Λευκάδας, Παναγιώτη Λαμπρόπουλο.

Όσον αφορά τις Κρητικιές, αμφίβολο είναι το μέλλον της Τζωρτζίνας Τσιχλάκη, η οποία κατά πάσα πιθανότητα έχει καλύτερες προτάσεις από ομάδες της Α1 γυναικώνΑκόμα υπάρχει περίπτωση να γίνει μια μετακίνηση από τον Εύνικο στον Πρωτέα Βούλας. Πρόκειται για τη Ρία Πατεράκη, η οποία φαίνεται να αλλάζει ομάδα, πηγαίνοντας στις «κυανέρυθρες».

Τί κάνουν οι κορυφαίοι της Α1;

Όσον αφορά τα δυο κορυφαία κλαμπ της Α1 Γυναικών, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός βρίσκονται εν μέσω έντονων μεταγραφικών διεργασιών. Οι νταμπλούχες θέτουν ως προτεραιότητα τη διατήρηση του ελληνικού κορμού. Λογικά προς την έξοδο θα οδηγηθούν τόσο η Ρουθ Χάμπλιν, όσο και η Μισέλ Πλουφ. Οι «ερυθρόλευκες» έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες φόργουορντ που αγωνίζεται στο εξωτερικό.

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και λίγες μέρες ο Ολυμπιακός κάνει κινήσεις προκειμένου να αγωνιστεί στους ομίλους της Ευρωλίγκας γυναικών και όχι στα προκριματικά όπως επιτάσσει το ranking της Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη θα δώσει σκληρή μάχη να φτιάξει ρόστερ ανταγωνιστικό. Οι «πράσινες» θα έχουν ως πρώτο στόχο το νταμπλ. Για αυτό το σκοπό έχουν ξεκινήσει επαφές με κορυφαία Ελληνίδα γκαρντ που άλλοτε αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό και τον τελευταίο καιρό τον πέρασε στο εξωτερικό, ενώ έχει και εμπειρία από Ευρωλίγκα γυναικών.

Αμφίβολο παραμένει το μέλλον τόσο της Ριντ, όσο και της Φίτζγκέραλντ. Ακόμα,  ο Παναθηναϊκός περιμένει καρτερικά να δει τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό προκειμένου να προσπαθήσει να πάρει κάποιες παίκτριες για τις οποίες έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον του. Αρέσουν στον ΠΑΟ κάποιες Ελληνίδες των «αιωνίων» αντιπάλων.Συγκεκριμένα ενδιαφέρονται για μια φόργουορντ και μια γκαρντ που είναι από τις κορυφαίες παίκτριες της Α1 γυναικών.

Τις επόμενες ημέρες οι ομάδες θα συναντηθούν με την ΕΟΚ προκειμένου να καθοριστεί ο αριθμός των ξένων παικτριών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Α1. Φαίνεται να επικρατεί το σενάριο των 3, μεταξύ των οποίων έως 2 μη κοινοτικές.

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό της Α1 γυναικών παραμένει ο ΠΑΟΚ…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 77-69 (vid)

Η Μπαρτσελόνα το 1-1, ο Ολυμπιακός το πάνω χέρι. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ο Ολ…