Κεντρική Basket League Παπανικολάου: «Στην ομάδα υπάρχει αυτοπεποίθηση»

Παπανικολάου: «Στην ομάδα υπάρχει αυτοπεποίθηση»

Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου φιλοξενήθηκε στο ΕΟΚ WebRadio και μίλησε για τη φετινή σεζόν του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και για την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά είπε:

Για τη φετινή σεζόν του Ολυμπιακού: «Η αλήθεια είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση με την πανδημία έφερε μες στο 2022 πάρα πολλά εξ αναβολής παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Για εμάς όπως και για όλες τις ομάδες αυτός ο μήνας ήταν πολύ δύσκολος με πολλά ταξίδια, αλλά όταν η ομάδα πάει καλά και τα αποτελέσματα είναι θετικά όλα αυτά τα αφήνεις πίσω και συνεχίζεις τη δουλειά σου.  Όταν μπαίνεις στον Απρίλιο, τότε που όλοι οι στόχοι ξεκινάνε, μπαίνεις και στην περίοδο που όλα κρίνονται και προετοιμάζεσαι για αυτό το οποίο δουλεύεις όλη τη σεζόν».

Για τη δήλωση του Γιώργου Μπαρτζώκσα ότι η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση για να διεκδικήσει τους τίτλου: «Εδώ που είμαστε και με την εικόνα μας και με το που βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και αγωνιστική κατάσταση, δεν υπάρχει λόγος να λέμε πράγματα που δεν ισχύουν. Καταφέραμε να κερδίσουμε το πλεονέκτημα έδρας στην Ευρωλίγκα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, έχουμε κατακτήσει το Κύπελλο και στο πρωτάθλημα τη Δευτέρα κρίνεται το πλεονέκτημα έδρας, που κι εκεί θα πρέπει να προετοιμαστούμε και να διεκδικήσουμε τη νίκη μέσα σε μία τόσο δύσκολη έδρα. Όταν είσαι μέσα σε όλους τους στόχους σου παραπάνω απ’ όσο θα περίμενε ακόμα και ο ίδιος ο οργανισμός, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας στην Ευρωλίγκα, φυσικό είναι να υπάρχει θετική αύρα και αυτοπεποίθηση για κάτι καλό».

«Σημαντικό ότι βγήκαμε δυνατοί μετά τον covid»

Για την πιο σημαντική περίοδο μέσα στη φετινή σεζόν: «Νομίζω μια σημαντική περίοδος ήταν ο Ιανουάριος, που περάσαμε όλη η ομάδα τον covid .  Ήταν σημαντικό το ότι καταφέραμε να βγούμε με την μικρότερη δυνατή ζημιά απ’ όλη αυτήν την κατάσταση. Λίγο πριν ξεκινήσουν τα προβλήματα με τον covid, η ομάδα πήγαινε με πολύ υψηλούς ρυθμούς και είχε παίκτες σε πολύ καλή κατάσταση και φόρμα. Ήρθε μετά ο covid και μας ανάγκασε για 2 εβδομάδες να είμαστε εκτός, κάτι που μας επηρέασε σε όλους τους τομείς. Όταν επιστρέψαμε στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, κάναμε μια «κοιλιά», την οποία καταφέραμε να μην την αφήσουμε να «εκτροχιάσει» όλη την προσπάθεια που κάναμε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Δεύτερο κομμάτι ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου, που αποτελούσε την επιβεβαίωση του 1ου τίτλου της χρονιάς, και μας έδωσε την ψυχολογία και την ώθηση για τη συνέχεια».

Για τα play-offsτης Ευρωλίγκα: «Δε γίνεται να προβλέψουμε αντίπαλο, γιατί δεν είναι στο «χέρι» μας το πώς θα έρθουν τ’ αποτελέσματα. Εμείς απλά περιμένουμε να δούμε τον αντίπαλό μας. Έχουμε δείξει ότι και εντός και εκτός έδρας μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα. Το πιο σημαντικό, είναι αυτές τις ημέρες που έχουμε μέχρι την έναρξη τωνplay-offs, να επικεντρωθούμε στα ματς του πρωταθλήματος και για την Ευρωλίγκα ο καθένας να δουλέψει σωματικά και νοητικά για όταν θα έρθει η σειρά αυτών των αγώνων».

«Είναι ένα ντέρμπι που κρίνει το πλεονέκτημα έδρας»

Για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (11/04): «Είναι ένα ντέρμπι που κρίνει το πλεονέκτημα έδρας, κάτι που έχουμε δει πολλές φορές πως παίζει σημαντικό ρόλο. Δεν είναι ότι παίρνεις το πλεονέκτημα και αυτομάτως κατακτάς και το πρωτάθλημα,αλλά είναι διαφορετικό να παίζεις 3 παιχνίδια στην έδρα σου από το να παίζει 3 παιχνίδια στην έδρα του αντιπάλου. Πέρα απ’ αυτό, είναι ένα παιχνίδι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Κάθε παιχνίδι είναι καινούργιο, δεν παίζει ρόλο το τι έχει συμβεί μέχρι τώρα. Πρέπει να παρουσιαστείς 100% έτοιμος, γιατί αυτά τα ματς είναι επικίνδυνα αν δεν είσαι σωστά προετοιμασμένος και συγκεντρωμένος στον αγώνα».

Για το τι δίνει χαρά στον ίδιο να κάνει στο παρκέ:«Μου αρέσει αυτό το οποίο είναι το πιο κρίσιμο στη δεδομένη χρονική στιγμή του παιχνιδιού. Είτε είναι ασίστ, είτε τάπα, είτε καλάθι. Μου δίνει χαρά αυτό που βοηθάει στο να δώσει μια παραπάνω κατοχή ή έναν παραπάνω πόντο στην ομάδα σου στο τέλος».

Για την Eθνική: «Αν μπορώ να πω ότι κάτι μου λείπει στην καριέρα μου και θα ήθελα πολύ να το έχω καταφέρει,είναι μια διάκριση με την Εθνική ομάδα. Δεν υπάρχει ύψιστη τιμή από το να αγωνίζεσαι με την Εθνική ομάδα της χώρας σου, πόσο μάλλον να έχεις και επιτυχία με αυτήν».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Ο Μιλουτίνοφ ταξίδεψε στο Βελιγράδι για να στηρίξει τον Ολυμπιακό

Στο Βελιγράδι για το Παρτιζαν – Ολυμπιακος βρίσκεται  ο Μιλουτίνοφ. Ο Νίκολα Μιλουτί…