Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Όταν ο Βαγγέλης Λιόλιος νιώθει Γιώργος Βασιλακόπουλος

Όταν ο Βαγγέλης Λιόλιος νιώθει Γιώργος Βασιλακόπουλος

Ο Βαγγέλης Λιόλιος ΕΟΚ

Ο Βαγγέλης Λιόλιος ήρθε, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έφυγε. Ή μήπως δεν έφυγε; Ή μήπως δεν ήρθε; Επί της ουσίας ελάχιστα πράγματα άλλαξαν στην ΕΟΚ. Η εναλλαγή προσώπων δεν είναι ζητούμενο. Αυτό που απαίτησαν τα σωματεία ήταν αλλαγή πολιτικής. Κι όταν λέμε αλλαγή πολιτικής, τι εννοούμε; Να μην λες πράγματα που δεν θα κάνεις. Από αυτό χόρτασε το ελληνικό μπάσκετ.

Άκουγες τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να μιλά κι έλεγες «τι πρόεδρος είναι αυτός». Μόνο που άλλα έλεγε κι άλλα έκανε. Όταν έκανε. Ο Βαγγέλης Λιόλιος έδωσε μια συνέντευξη, όπου υποσχέθηκε πολλά. «Αυτόν τον πρόεδρο θέλουμε» είπαν πολλοί, πιο άπειροι από εμάς. «Κάτσε να δούμε» απαντήσαμε σε φίλους και μας είπαν ότι βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο. Πού να ήξεραν ότι δεν θα είχε σταγόνα νερό…

Η… ιστορική κι οσονούπω αλήστου μνήμης συνέντευξη αποτελεί τεκμήριο. Ο Βαγγέλης Λιόλιος, έταξε, έταξε, έταξε. Δεν έπραξε, όμως. Δείτε από το 15:10 μέχρι το 16:05 να λέει πως «… η ΕΟΚ είναι εδώ για τα σωματεία. Όχι τα σωματεία για την ΕΟΚ. Νοιαζόμαστε για τα σωματεία. Δεν τα διατάζουμε. Τα υπηρετούμε. Θα ακούτε συχνά τη λέξη «νοιαζόμαστε». Απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας μας. Να νοιαστούμε για τα σωματεία».

Αυτά έλεγε ο Βαγγέλης. Προχθές, όταν από το Μαρούσι του θύμισαν τις υποσχέσεις, που εκείνος είχε δώσει (θα δείτε παρακάτω), έκλεισε το «zoom» και μην τον είδατε. Περίεργος τρόπος να… νοιάζεσαι. Για να το πούμε σωστά, μην νοιάζεσαι τόσο πρόεδρε.

Amber Alert για τον Γενικό Γραμματέα

Άνθρωπος είναι ο Βαγγέλης Λιόλιος κι εκνευρίζεται. Δεν θα τον «δικάσουμε». Άλλωστε, δεν είπε μόνο αυτό στη συνέντευξη Τύπου. Μετά το 18:20 δηλώνει μετά λόγου γνώσης πως «… έδρα της θα είναι η Θεσσαλονίκη. Θα ξαναδώσουμε έμφαση στην μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη. Η έδρα του Γ.Γ. της ΕΟΚ θα είναι στη Θεσσαλονίκη από 1/1/2022».

Σε αυτούς τους τέσσερις μήνες παίρνω όρκο ότι ο Νίκος Νικολόπουλος έχει βρεθεί στη Θεσσαλονίκη. Εκτός έδρας, βεβαίως. Η ΕΟΚ πάλι, ούτε απ’ έξω δεν πέρασε. Όσο για την μπασκετομάνα, δεν έχει έναν (1) προπονητή στις μικρές Εθνικές. Σε εμμηνόπαυση η μπασκετομάνα πρόεδρε.

Αργεί ο Βγγέλης Λιόλιος. Δεν θα τον «δικάσουμε». Άλλωστε, δεν είπε μόνο αυτά στη συνέντευξη Τύπου. Μετά το 29:10 αναφέρει ρητώς και κατηγορηματικώς πως «… από 1/3/2022 προχωράμε στην κατάργηση κόστους των διαιτητών και των κριτών. Είναι ένα ποσό της τάξης των 800.000 ευρώ. Το αναλαμβάνει η ΕΟΚ».

Είναι αυτό για το οποίο ρώτησε ο κ. Γεωργουσόπουλος του Αμαρουσίου κι αποχώρησε από τη συνάντηση ο πρόεδρος. Γιατί, εντάξει το είπαμε. Πρέπει να το κάνουμε κιόλας; Θα χαρώ πολύ να με διαψεύσει με τις πράξεις του στην πορεία ο Βαγγέλης Λιόλιος. Για την ώρα, πάντως, νιώθει… Γιώργος Βασιλακόπουλος στην τοποθεσία ΟΑΚΑ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…