Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Οι 3 σωματοφύλακες στο Πριγκιπάτο

Οι 3 σωματοφύλακες στο Πριγκιπάτο

Οι 3 σωματοφύλακες του Ολυμπιακού

Η απλή μέθοδος των τριών, μοιάζει ικανή να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο Βελιγράδι. Οι… 3 σωματοφύλακες άλωσαν το Πριγκιπάτο, ανέκτησαν το χαμένο πετράδι κι είναι έτοιμοι για νέες περιπέτειες. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πλέον στα περίχωρα της «Λευκής Πόλης» (Βελιγράδι) και… χτυπούν την πόρτα του φάιναλ φορ με αξιώσεις.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στηρίχθηκε στους 3 σωματοφύλακες. Στον Κώστα Σλούκα, ο οποίος είναι παίκτης για «μεγάλα» ματς. Αυτό πλήρωσε ο Ολυμπιακός κι αυτό έχει. Έναν πόιντ γκαρντ υψηλού επιπέδου, με «καθαρό μυαλό» όταν η μπάλα… καίει. Έναν παίκτη, που μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό με μαεστρία. Έναν παίκτη, που κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του. Έναν παίκτη, που όταν υπάρχει ανάγκη, πυροβολεί κατά βούληση.

Ο δεύτερος (όπως βλέπετε και στη φωτογραφία) είναι ο Τόμας Ουόκαπ. Εξολοθρευτής στην άμυνα, ενίοτε επιδραστικός και στην επίθεση. Όταν πετυχαίνει τον συνδυασμό, όταν είναι καλός και στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Ολυμπιακός είναι καθέτως ανταγωνιστικός. Χθες, και «βίδωσε» τον Τζέιμς, και πρόσφερε πολύτιμους πόντους. Έκανε πολλά περισσότερα από αυτά που έγραψε η στατιστική.

Ο τρίτος από τους 3 σωματοφύλακες είναι ο Σάσα Βεζένκοφ. Κάνει δύσκολα πράγματα να φαίνονται εύκολα. Προσφέρει το «εύκολο καλάθι», αλλά παλεύει και στην άμυνα, κατεβάζει ριμπάουντ, κάνει τα πάντα.

Μυαλό, πάθος και λάθος

Οι 3 σωματοφύλακες δεν ήταν μόνοι τους. Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν εξαιρετικός. Πέραν της πολλής δουλειάς που έκανε και πάλι στην άμυνα, βοήθησε επιθετικά, ήταν εκεί. Πλέον βγάζει και ηγετικές τάσεις. Ο τρόπος, δε, που αντιμετώπισε το κεφαλοκλείδωμα του Μπέικον, είναι για σεμινάριο. Έτσι (ΔΕΝ) αντιδρούν οι έξυπνοι παίκτες.

Ο Μουσταφά Φαλ θα ήταν ίσως ένας από τους 3 σωματοφύλακες, αν τον άφηναν να παίξει περισσότερο. Πάντως, τροφοδοτήθηκε για πρώτη φορά στη σειρά των πλέι οφ κι έδειξε ότι ξέρει τι πρέπει να κάνει, αν πάρει την μπάλα. Ο Τζέιμς θα βλέπει εφιάλτες, τόσες τάπες που τον έχει κεράσει.

Ο Μιχάλης Λούντζης μπήκε για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα πρώτη αλλαγή κι ανταποκρίθηκε. Ο μικρός είναι έτοιμος σωματικά και πνευματικά. Είναι βέβαιο ότι όσο περνά ο καιρός θα παίρνει χρόνο και τη νέα σεζόν θα λογίζεται ως γρανάζι της μηχανής. Εμπειρία θέλει και την εμπειρία την περπατάς.

Το λάθος -κατά τη γνώμη μου- του εξαιρετικού χθες Μπαρτζώκα, είναι πως είχε δύο προσεγγίσεις στο παιχνίδι. Αρχικά άνοιξε (και καλά έκανε) το ροτέισον. Εξ ου κι η παρουσία Λούντζη, που ήταν έξυπνο τρυκ κι αποδοτικό. Όταν κατηφόρισε το γήπεδο, πήγε στο παιχνίδι ενστίκτου. Ξανά κλειστό ροτέισον. Ίσως θα μπορούσε να βάλει κι άλλους παίκτες στην εξίσωση. Τέλος καλό, όλα καλά.

Για την οικονομία του χρόνου:
• Μόνο για τη φάση του Παπανικολάου με τον Μπέικον και την αστεία τεχνική ποινή, οι διαιτητές πρέπει να τιμωρηθούν. Αντί να επιβραβεύσουν την αποχή του παίκτη από τον επαπειλούμενο καβγά, τον τιμώρησαν!
• Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πρέπει να δει το βίντεο 100 φορές και να γράψει 1.000 φορές «θα αντιδρώ όπως ο Παπανικολάου».
• Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Καλό είναι ο Ολυμπιακός να κλείσει τους λογαριασμούς στο Πριγκιπάτο. Ναι, έχει μαξιλαράκι ασφαλείας, αλλά θα έχει κι άγχος στο ΣΕΦ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …