Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt Μουράτος – Σάβατζ: Γεμάτοι ρεκόρ κόντρα στον Προμηθέα

Μουράτος – Σάβατζ: Γεμάτοι ρεκόρ κόντρα στον Προμηθέα

Μουράτος

Η πολυφωνία ήταν ένα από τα στοιχεία που επιστράτευσε το Λαύριο Megabolt για να φτάσει στην πολύ σημαντική νίκη του επί του Προμηθέα. Πέραν του ότι είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, δύο από αυτούς έφτασαν σε double-double και μπήκαν σε μία ξεχωριστή λίστα της φετινής Stoiximan Basket League. Ήταν ο Βασίλης Μουράτος (17π, 11ασ.) και ο Τζάρεντ Σάβατζ (11π, 13ρ.) που έφτασαν σε μία σειρά αξιοσημείωτων επιτευγμάτων.

Ο διεθνής γκαρντ που έφτασε σε ένα άτυπο triple-double αφού είχε και 12 κερδισμένα φάουλ, σημείωσε για τρίτη φορά φέτος σε double-double με πόντους και ασίστ, φτάνοντας ήδη την περσινή επίδοση του. Οδηγεί έτσι τη σχετική λίστα αφού ξεπέρασε τον Κίνο Κολόμ που έμεινε στα δύο. Με τις 11 ασίστ που μοίρασε, σημείωσε ατομικό ρεκόρ περιόδου –είχε από 10 στα εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ Mateco και την ΑΕΚ- και έμεινε μία μακριά από το ρεκόρ καριέρας του αφού είχε 12 στο ματς της 13ης αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ.

Ρεκόρ καριέρας για τον Μουράτο πάντως είναι τα 12 κερδισμένα φάουλ αφού η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση του ήταν τα οχτώ που κέρδισε στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels. Πρόκειται όμως για επίδοση με ξεχωριστή, στατιστική αξία αφού ο Μουράτος έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ ενός αγώνα στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt καθώς ξεπέρασε την επίδοση των 11 κερδισμένων φάουλ που είχαν σε ματς της σεζόν 2017-18, ο Μακένζι Μουρ με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ εκτός και ο Ντορόν Λαμπ με τον Πανιώνιο εκτός έδρας.

Παράλληλα ο Μουράτος ισοφάρισε το ρεκόρ του φετινού Πρωταθλήματος αφού 12 κερδισμένα φάουλ είχαν ακόμη ο Νίκος Δίπλαρος στην 8η και ο Ολιβιέ Χάνλαν στη 16η αγωνιστική.

O Τζάρεντ Σάβατζ έφτασε για πρώτη φορά σε double-double και τελικά έκανε την καλύτερη από τις 41 εμφανίσεις του στη Stoiximan Basket League. Ο Αμερικανός φόργουορντ πριν τα 13 ριμπάουντ κόντρα στον Προμηθέα δεν είχε ξεπεράσει τα εννιά, επίδοση που είχε στο φετινό, εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό. Οι 25 βαθμοί που είχε στο ranking αποτελούν επίσης ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα καθώς είχε από 20 στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Ιωνικό και την ΑΕΚ.

Ήταν η έβδομη φορά στη φετινή Stoiximan Basket League που δύο παίκτες από την ίδια ομάδα έφτασαν σε double-double στον ίδιο αγώνα. Ανάλογο επίτευγμα σημείωσαν οι Λόκετ-Κέλι του Άρη στην 6η, Φαλ-Βεζένκοφ του Ολυμπιακού στην 8η, Ουάιτ-Έβανς του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη 13η, Τζόουνς-ΝτιΛέο του ΠΑΟΚ Mateco στη 14η, Χένρι-Γκάρετ του Ηρακλή στη 15η, Κολόμ-Χάμερ της ΑΕΚ στη 16η αγωνιστική.

Άλλα επιτεύγματα που σημείωσε ο Μουράτος:

1. Ο Μουράτος έκανε την πρώτη τάπα του στο φετινό Πρωτάθλημα και συνολικά την έβδομη σε 144 αγώνες.

2. Ο Σάβατζ με τους 11 πόντους που σημείωσε κόντρα στον Προμηθέα, μπήκε στην πρώτη 20άδα των σκόρερ του Λαυρίου Megabolt στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τους 265 και ξεπέρασε κατά δύο τον Κέβιν Πάντερ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Μέξας: «Νίκη καρδιάς, χαρακτήρα και προσωπικότητας των παιδιών»

Στον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του αναφέρθηκε ο Κώστας Μέξας. Το Λαύριο επικράτησε …