Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ «Καταπέλτης» το βούλευμα για τα πρώην στελέχη της Πυροσβεστικής στο Μάτι, αναβαθμίζονται οι κατηγορίες

«Καταπέλτης» το βούλευμα για τα πρώην στελέχη της Πυροσβεστικής στο Μάτι, αναβαθμίζονται οι κατηγορίες

mati

«Καταπέλτης» είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, για τα πρώην στελέχη της Πυροσβεστικής που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση στο Μάτι, στο οποίο η χώρα θρήνησε 103 νεκρούς. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αναβαθμίζει την κατηγορητηρίου στο κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης.

Στην απόφαση αυτή σημαντικό ρόλο έχουν παίξει οι συγκεκριμένες ενέργειες των κατηγορουμένων που συνέτειναν στη δημιουργία της κατάστασης κινδύνου που κατέληξε στην απώλεια 103 κατοίκων. Στην κρίση αυτή αξιοποιήθηκαν ηχητικά ντοκουμέντα στα οποία προκύπτει ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν τα αναγκαία εναέρια μέσα για την κατάσβεση, υψηλόβαθμο στέλεχος που είχε την την ευθύνη για τα εναέρια μέσα την κρίσιμη ώρα έλειπε από τη θέση του και με ευθύνη του τα ελικόπτερα παρέμειναν καθηλωμένα.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός που βρισκόταν στην Κινέτα παρά τις οδηγίες να μεταβεί στο Μάτι, έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση και ενώ είχαν αρχίσει οι αναφορές για τους πρώτους νεκρούς. Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να παραπέμψει 13 ακόμα άτομα για πλημμεληματικές κατηγορίες και την πλήρη απαλλαγή δέκα ατόμων από το χώρο της Αστυνομίας και αντιδημάρχους.

Μετά την έκδοση του βουλεύματος η δικογραφία θα επιστρέψει στον ανακριτή που αναμένεται να ζητήσει άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για τα πέντε άτομα και να τους καλέσει έπειτα εκ νέου σε απολογία για το νέο κακούργημα για το οποίο κατηγορούνται.

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…