Κεντρική Διεθνή Κακιούζης στον OverFM: «Επόμενος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα»

Κακιούζης στον OverFM: «Επόμενος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα»

Κεραυνός

Ο Μιχάλης Κακιούζης μίλησε στον OverFM και τη Λένα Καραλή για την κατάκτηση του Κυπέλλου στην Κύπρο.

Κυπελλούχος Κύπρου είναι από χθες ο Κεραυνός Στροβόλου επικρατώντας της ΑΕΛ στον τελικό με 87-55. Ο «μεγάλος καθοδηγητής» της ομάδας, Μιχάλης Κακιούζης, μίλησε στον «αέρα» του OverFM και στη Λένα Καραλή για την κατάκτηση του Κυπέλλου, την προσαρμογή του στην ομάδα και τον επόμενο στόχο. Τέλος, προχώρησε σε μια σύγκριση του Κυπριακού πρωταθλήματος με το Ελληνικό, επισημαίνοντας τα σημαντικά βήματα που γίνονται για την ανάδειξη γηγενών παικτών.

keraunos kypello mesa e1649841218252

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μιχάλης Κακιούζης στο C-Over page:

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου:

«Το χθεσινό παιχνίδι δεν ήταν τόσο δύσκολο, τα προηγούμενα δύο ήταν τα πιο δύσκολα και επικίνδυνα, ειδικά με τον ΑΠΟΕΛ στον ημιτελικό. Καταφέραμε σε μια εβδομάδα και παίξαμε τρία παιχνίδια, νοκ-άουτ παιχνίδια, τα οποία ήταν αρκετά δύσκολα και επίπονα. Ωστόσο, καταφέραμε και γυρίσαμε μια ψυχολογία δύο εβδομάδων που ήταν πάρα πολύ άσχημη. Δουλέψανε αρκετά καλά, τα παιδιά έχουν την πνευματική ικανότητα να αφομοιώσουν κάποια πράγματα πάρα πολύ γρήγορα και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο γήπεδο».

Για το εάν είναι ευχαριστημένος με την ανταπόκριση των παικτών σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας:

«Ναι! Καταρχήν η ομάδα δουλεύει σε τελείως διαφορετικά στάνταρ από τις προηγούμενες. Είναι ομάδα επιπέδου Champions League, έχει την εμπειρία, παίζει Ευρώπη, η οικογένεια Παπαέλληνα είναι αυτοί που τρέχουν την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και είναι δίπλα στην ομάδα. Είναι τελείως διαφορετική οργάνωση και ήταν πολύ πιο εύκολο».

Για τον επόμενο στόχο:

«Το πρωτάθλημα! Ξεκινάμε την Κυριακή τα playoffs, δεν θα είναι τόσο εύκολο, πιο πολλά παιχνίδια… αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο».

Για το Κυπριακό πρωτάθλημα και τη σύγκριση του με το Ελληνικό:

«Αν συγκρίνεις όλο το πρωτάθλημα και όλες τις ομάδες, η δυναμική είναι τελείως διαφορετική. Υπάρχουν όμως και ομάδες που έχουν μεγάλο μπάτζετ  που δουλεύουνε και έχουν παραστάσεις, βλέψεις και παίζουνε, οι οποίες αν τις συγκρίνεις με την Ελλάδα είναι σαφώς καλύτερες. Από πέρυσι προσπαθούν να βάλουνε και το Κυπριακό στοιχείο πιο πολύ. Φέτος έχουνε μόνο τρεις ξένους που στην Ελλάδα δεν το κάνουμε αυτό. Είναι ένα παράδειγμα για το πως θέλουν να αναδείξουν το γηγενές στοιχείο. Είναι κάπου στη μέση αυτό το κομμάτι, ωστόσο δείχνουν ότι κάνουν βήματα μπροστά και το αποκορύφωμα είναι η ανάληψη του ομίλου του 2025 για το Ευρωμπάσκετ και πάνω σε αυτό θέλουν να χτίσουν και να δημιουργήσουν μια ανταγωνιστική λίγκα, όσον αφορά την Ευρώπη γενικώς και όχι μόνο την Κύπρο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…