Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Η τέλεια ληστεία κι η ελληνική βλακεία

Η τέλεια ληστεία κι η ελληνική βλακεία

Λάσο και Αταμάν έκαναν την τέλεια ληστεία

Τύφλα να ‘χουν ο… «Προφεσόρ», η Τόκιο κι ο Ντένβερ, μπροστά στον Λάσο και τον Αταμάν. Αν μιλάμε για την «τέλεια ληστεία», την έκαναν οι προπονητές της Ρεάλ και της Εφές. Ουπς! Τους πιάσαμε με τη… γίδα στην πλάτη, αλλά δεν βρήκαμε τα κλοπιμαία. Αλλά μην αφήνετε μια μικρή λεπτομέρεια να χαλά μια τόσο όμορφη ιστορία. Άλλωστε, τι θα ήταν τα social media δίχως τους συνωμοσιολόγους;

Για να γίνει μια ληστεία υπάρχει μία «αναγκαία και ικανή συνθήκη», που λέγαμε στα μαθηματικά: Να υπάρχει λεία. Υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσουν κάποιοι, να μπουκάρουν σε μια τράπεζα, να ακινητοποιήσουν τους υπαλλήλους, να απενεργοποιήσουν τον συναγερμό και να μην πάρουν ευρώ; Θα είναι οι μαλάκες του μήνα.

Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του τύπου, που αποφασίζει να κάνει την τέλεια ληστεία, δια της μεθόδου ριφιφί. Σχεδιάζει μήνες το «έγκλημα», σκάβει εβδομάδες τούνελ, γεμίζει χώματα, παλεύει με τα ποντίκια. Στο τέλος της ημέρας φτάνει στο θησαυροφυλάκιο, ανάβει το πούρο της νίκης και φεύγει δίχως να πάρει κάτι.

Βρείτε το κέρδος και πάρτε μεγάλα δώρα

Μετά τις ήττες της Ρεάλ και της Εφές οι Κλουζό του διαδικτύου οργίασαν. Σε χρόνο dt, με τη λήξη, βγήκαν κι έδειξαν με το δάχτυλο τους ληστές. Λάσο κι Αταμάν στο απόσπασμα, με ολίγη από Μπερτομέου. Η Ευρωλίγκα είναι σάπια, το είπαν οι ντετέκτιβ του twitter και του facebook (προσεχώς meta).

Μισό λεπτό. «Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τους ληστάς», που είχε γράψει στη θρυλική του αναφορά ο ανθυπαστυνόμος Ιωάννης Πετράκης, σχεδόν 100 χρόνια πριν (7 Απριλίου του 1923). Τους πιάσαμε, αλλά τι έκλεψαν;

Η Ρεάλ έχασε τη δεύτερη θέση, με την ήττα από την Μπάγερν. Το έκανε αυτό ο Λάσο, για να αποφύγει το «μεγαθήριο» Μονακό; Προτίμησε να περιμένει, δίχως να γνωρίζει τον αντίπαλο, έναν εκ των Μακάμπι – Εφές. Και να μην ξέρει τι είδους προετοιμασία να κάνει. Πανέξυπνος ο Λάσο.

Η Εφές έχασε από τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά αν χάσει η Μακάμπι «ακυρώνεται» η ήττα της. Εκτέθηκε, δηλαδή, για να εκθέσει τη Μακάμπι; Έχασε δίχως να κερδίσει κάτι; Πανέξυπνος κι ο Αταμάν.

Την επόμενη φορά, που θα βγουν οι Κλουζό στους ηλεκτρονικούς δρόμους, να θυμούνται κάτι. Η τέλεια ληστεία, απαιτεί κάποιο όφελος. Πρέπει να πάρεις κάτι φεύγοντας, βρε αδερφέ. Μην είσαι ακατάδεκτος. Ένα φοντανάκι, ένα πτι-μπερ. Πάρε κάτι κυρ Λάσο μου. Αταμανάκο να σε φιλέψουμε.

Αντί επιλόγου: Έχουμε γεμίσει με τύπους, που ανακαλύπτουν τη συνωμοσία πιο γρήγορα κι απ’ τη σκιά τους. Αν παλιότερα έλεγαν τις ίδιες βλακείες στο καφενείο του Μπάμπη του Τακούνα, θα έτρωγαν πατσαβούρες. Μπορεί να έφευγαν και μ’ ένα γιαούρτι δώρο. Στα social η διασπορά της βλακείας είναι ελεύθερη κι ακμάζουσα. Κυρίως δε είναι τσάμπα. Ούτε δίνεις λογαριασμό, ούτε παίρνεις λογαριασμό. Σαν την τέλεια ληστεία, που «ανακάλυψαν».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…