Κεντρική NBA «Φούσκωσε» ο λογαριασμός του Γιώργου Καλαϊτζάκη στο NBA
NBA

«Φούσκωσε» ο λογαριασμός του Γιώργου Καλαϊτζάκη στο NBA

kalaitzakis 1 e1649775455293 jpg

Πολλά περισσότερα είναι τα χρήματα που έχει λάβει μέχρι τώρα στο ΝΒΑ ο Γιώργος Καλαϊτζάκης συγκριτικά με όσα έπαιρνε στον Παναθηναϊκό.

Έκπληξη είχε προκαλέσει στο Draft του 2021 η επιλογή του Γιώργου Καλαϊτζάκη ως 60η και τελευταία επιλογή στη διαδικασία. Στην «παρθενική» του σεζόν, πέρασε αρκετά. Αγωνίστηκε σε δύο ομάδες του NBA και δύο της G-League.

Το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τους Μπακς περιείχε πολλές οψιόν για την ομάδα από το Μιλγουόκι. Τα «ελάφια» τον αποδέσμευσαν τον Δεκέμβρη. Αιτία ένα «ντόμινο» που δημιουργήθηκε εξαιτίας ενός τραυματισμού στη μέση του Μπρουκ Λόπεζ. Το κενό στα σέντερ κλήθηκε να καλύψει ο Ντε Μάκρους Κάζινς. Ο Γουές Μάθιους που ήταν καιρό στα πλάνα των Μπακς «έφαγε» τη θέση από τον Έλληνα άσσο.

Μετακόμισε στους Μπλου της Οκλαχόμα μέχρι που στη συνέχεια υπέγραψε 10ημερο συμβόλαιο με τους Θάντερ (εν τέλη ήταν επταήμερο). Και ο λόγος πως ολοκληρώθηκε χθες η κανονική διάρκεια της σεζόν.

Το συμβόλαιο του με τους Μπακς προέβλεπε αμοιβή 4.324.872 δολαρίων για τρία χρόνια. Τα χρήματα που έλαβε για το διάστημα που έμεινε στο Μιλγουόκι τελικά ήταν 462.629 δολάρια. Ενώ πήρε και ένα τετραψήφιο για την παρουσία του Summer League.

Από τους Θάντερ έλαβε 37.226 δολάρια. Συνολικά, ο λογαριασμός του φορτώθηκε» με ένα ποσό της τάξης των 500.000. Βέβαια, πήρε και ο Παναθηναϊκός 300.000 από τους Μπακς για να τον αποδεσμεύσει.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…