Κεντρική Διεθνή Χάκετ: «Το 90% των Ρώσων δεν θέλει τον πόλεμο

Χάκετ: «Το 90% των Ρώσων δεν θέλει τον πόλεμο

Χάκετ Euroleague

Ο Ντάνιελ Χάκετ τις τελευταίες εβδομάδες έχει μετακομίσει στην Μπολόνια για να παίξει στην ομόνιμη ομάδα. Μάλιστα στην Βίρτους συνάντησε και τον άλλοτε συμπαίκτη του στην ΤΣΣΚΑ Τόκο Σενγκέλια. Ο πόιντ γκαρντ/σούτινγκ γκάρντ μίλησε στο Ιταλικό περιοδικό «Sportweek» για την απόφαση του να φύγει από την Ρωσία.

«Η αλήθεια είναι πως είχα την ελπίδα ως το τέλος ότι η σεζόν επρόκειτο να συνεχιστεί για τις ρωσικές ομάδες. Όταν όμως η απόφαση της EuroLeague έγινε επίσημη, όλα άλλαξαν. Οι ξένοι συμπαίκτες μου στην ΤΣΣΚΑ αποχωρούσαν ο ένας μετά τον άλλον… Ήμουν ο τελευταίος που έφυγα. Ήταν η στιγμή για την αλλαγή. Έπειτα από 4 χρόνια εκεί, ήταν άσχημο που έφυγα με αυτόν τον τρόπο».

Στην πορεία ο Ντάνιελ Χάκετ μίλησε για τον πόλεμο και την κατάσταση που επικρατεί στην Ρωσία.

«Ουδείς στο κλαμπ ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο… Είμαι σίγουρος ότι το 90% των Ρώσων δεν θέλει τον πόλεμο. Δυστυχώς, εκεί ζεις σε μια δικτατορία που πλέον δείχνει σε όλους τη δύναμή της. Δεν επιτρέπουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Το είδαμε την πρώτη νύχτα που άρχισε ο πόλεμος. Μόνο στην Κόκκινη Πλατεία συνελήφθησαν περισσότερα από 2.000 άτομα. Είναι πολύ δύσκολο για μένα να κατανοήσω τι έχει στο μυαλό του ο Πούτιν. Δεν ξέρω τα κίνητρα πίσω από αυτόν τον πόλεμο. Ο κόσμος πεθαίνει. Είναι λυπηρό να βλέπεις κόσμο να πεθαίνει το 2022 λόγω της “κόντρας” των χωρών τους».

Τέλος ο μπασκετμπολίστας είπε:

«Είμαι σίγουρος για ένα πράγμα. Στη Ρωσία ο κόσμος δεν θέλει τον πόλεμο. Πολλοί ξέρουν ότι ζουν σε δικτατορία και το αποδέχονται αφού δεν έχουν άλλη επιλογή».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…