Κεντρική Basket League Περιστέρι bwin Χρηστίδης στο ebasket: «Μόνο κερδισμένος βγαίνω από την απόφαση μου»

Χρηστίδης στο ebasket: «Μόνο κερδισμένος βγαίνω από την απόφαση μου»

christidiss e1649975167647 jpg

Πριν από λίγους μήνες σε ΑΥΤΟ το άρθρο μιλήσαμε για ένα ταλέντο που πήγε δανεικός στο Περιστέρι από τον Ολυμπιακό… Για ένα ταλέντο το οποίο έχει να προσφέρει πολλά στον χώρο της καλαθοσφαίρισης και όχι μόνο με την απόδοση του στο παρκέ αλλά και με τον χαρακτήρα του…

Αναφερθήκαμε στην σκληρή δουλεία του, στην υπομονή του αλλά και στον τρόπο που διαχειρίζεται τα σαράντα λεπτά παιχνιδιού..

Με αυτό το άρθρο λοιπόν, ερχόμαστε να επιβεβαιώσουμε, αυτά που γράψαμε στις 06/01/22 για τον Βασίλη Χρηστίδη.

Ο 23χρονος καλαθοσφαιριστής μίλησε στο ebasket.gr και στην Άνθεα Κούρου για τα πρώτα του βήματα στον χώρο, για τον δανεισμό του και την ομάδα του Ολυμπιακού, για την ιδιαίτερη γι’  αυτόν αναμέτρηση με τον Άρη, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει με την ομάδα του το Σάββατο (16 /5) αλλά και για τον τρόπο που εντάχθηκε ο αθλητισμός στην ζωή του.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε στο ebasket.gr ο φόργουορντ του Περιστερίου, Βασίλης Χρηστίδης:

Το νεαρό ταλέντο αρχικά μας μίλησε για το πως εντάχθηκε η καλαθοσφαίριση στην ζωή του:

«Η καλαθοσφαίριση εντάχθηκε στην ζωή μου από πάρα πολύ μικρή ηλικία καθώς προέρχομαι από μια μπασκετική οικογένεια. Ο πατέρας μου έπαιζε ερασιτεχνικά μπάσκετ όπως και οι δύο μου θείοι έπαιζαν σε επαγγελματικό επίπεδο…

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μία μπασκέτα στο σπίτι, κυνηγούσα μια μπάλα μέσα στο δωμάτιο μου από πολύ μικρός. Η καλαθοσφαίριση βέβαια δεν ήταν το πρώτό μου άθλημα. Ξεκίνησα με την κολύμβηση και έπειτα ασχολήθηκα με αυτή.

Όμως όλα μου τα χρόνια, μέσα στο σπίτι υπήρχε μία μπάλα του μπάσκετ, μια μπασκέτα και έτσι περνούσα τα απογεύματα μου.»

Το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο ήταν με την ομάδα του Άρη. Αυτό λειτούργησε ως ένα παραπάνω κίνητρο για σένα;

«Το να υπογράφεις σε μία ομάδα σαν τον Άρη είναι κάτι πολύ σημαντικό και σπουδαίο. Είναι μία ομάδα με τεράστια ιστορία καθώς όλοι γνωρίζουμε τους αθλητές που έχουν περάσει από εκεί. Το θεώρησα τεράστιο κίνητρο, και είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω αυτόν τον οργανισμό για σχεδόν τέσσερα χρόνια.»

Πρώην παίκτης του Άρη λοιπόν… Πώς νιώθεις που θα βρεθείς αντιμέτωπος με την ομάδα που έκανες τα πρώτα  σου επαγγελματικά βήματα;

«Είναι ένα ιδιαίτερο συναίσθημα για κάθε αθλητή να αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του. Προσωπικά μου συμβαίνει πρώτη φόρα αυτό…

Σίγουρα είναι ένα αρκετά περίεργο συναίσθημα να έρχεσαι αντιμέτωπος με την ομάδα που έκανες τα πρώτα σου επαγγελματικά βήματα στο μπάσκετ. Έχω πολύ καλές σχέσεις με ανθρώπους μέσα στο σωματείο, με παίκτες, με σταφ ,με μέλη της ομάδας.

Θα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα, αλλά για σαράντα λεπτά πρέπει να είμαι αντίπαλος αυτής διότι θα πρέπει να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή τη νίκη.»

Προς Ολυμπιακό ο Χρηστίδης | ThesSports

Πιάνοντας πάλι το «νήμα» της προσωπικής σου σταδιοδρομίας στον χώρο… Από τον Άρη ακολούθησε ο Ολυμπιακός. Πως είναι να παίζεις σε μία τόσο επιτυχημένη ομάδα;

«Η διαδικασία της Α2 με τον Ολυμπιακό με ωρίμασε σαν παίκτη και σαν χαρακτήρα διότι όλοι γνωρίζουμε ποιο είναι το όνομα αυτής της ομάδας και ποια είναι η βαρύτητα αυτού του συλλόγου. Είχαμε ως αποστολή να επιστρέψουμε τον σύλλογο στην Basket league, αυτόματα αυτό μας έδωσε μια ευθύνη.

Εγώ και η ομάδα μου είχαμε συνειδητοποιήσει τον στόχο αυτόν. Ο Ολυμπιακός όταν βρισκόταν στην Α2 λειτουργούσε απόλυτα σε επαγγελματικά πλαίσια. Το σταφ και όλος ο σύλλογος ήταν πάντα στο πλευρό μας.

Προσωπικά αυτό με βοήθησε πάρα πολύ στην μπασκετική μου νοοτροπία, όλη αυτή η ευθύνη που είχαμε να ξαναγυρίσει ο Ολυμπιακός στην Α1. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που έζησα αυτή την εμπειρία»

Με Χρηστίδη και Νικολαΐδη οι προπονήσεις του Ολυμπιακού - Μπάσκετ - gavros.gr

Ποιόν παίκτη ξεχωρίζεις από την ομάδα του Ολυμπιακού και τι έχεις κρατήσει από αυτόν;

«Όταν βρίσκεσαι σε αποδυτήρια με παίκτες όπως τον , Σπανούλη, τον Πρίντεζη , τον Παπανικολάου, τον Σλούκα που είναι παίκτες οι οποίοι έχουν προσφέρει πάρα πολλά σε αυτό το άθλημα, παίκτες οι όποιοι έχουν ζήσει πάρα πολλά σε αυτόν το χώρο το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι πάρεις κάτι από όλους..

Την νοοτροπία τους , τον τρόπο που συμπεριφέρονται, τον τρόπο που δουλεύουν στο παρκέ… Δεν μπορείς να επιλέξεις έναν…

Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν αυτό που με έχει βοηθήσει είναι το πεταχτάρι του Πρίντεζη, αλλά ιεροσυλία να συγκρίνουμε το δικό μου σουτ με του Γιώργου. Ας πούμε λοιπόν πως είναι ένα στοιχείο που έχω κρατήσει για τα παιχνίδια μου αλλά όπως είπα και πριν είναι ιεροσυλία να το συγκρίνουμε…»

Ποιον παίκτη έχεις ως πρότυπο;

«Από μικρός βλέποντας NBA ήταν ο Ντίρκ Νοβίτσι και ο Τιμ Ντάνκαν. Τους παρακολουθούσα και μου άρεσε ο τρόπος που έπαιζαν. Όποτε αν πρέπει να πω ένα πρότυπο μικρής ηλικίας θα πω αυτούς τους δύο.»

Ποιος είναι για εσένα ο πιο δύσκολος αντίπαλος;

«Στην θέση μου θα πω τον Μιλουτίνοφ. Τις χρονιές που βρισκόμασταν μαζί στην προπόνηση ήταν πραγματικά πολύ δύσκολος αντίπαλός αλλά αυτή η διαδικασία έκανε εμένα καλύτερο.»

Αν μπορούσες να διαλέξεις μια αναμέτρηση από την φετινή σεζόν που θα ήθελες να ξαναπαίξεις, ποια θα ήταν αυτή και γιατί;

«Θα πω την αναμέτρηση με το Λαύριο. Ατομικά και ομαδικά ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι . Οπότε θα ήθελα να ξανά βιώσω ένα παιχνίδι σαν και αυτό.»

Πιστεύεις ότι ήταν σωστή η απόφαση σου, το να πας ως δανεικός στο Περιστέρι;

« Ο Ολυμπιακός μου έδωσε την ευκαιρία να υλοποιήσω την δουλειά που έχω κάνει αυτά τα δυόμιση χρόνια στο παρκέ, να διακρίνω που πραγματικά βρίσκομαι, το επίπεδο μου και να μπορέσω να έρθω αντιμετώπως με παίκτες της Α1.

Άρα σίγουρα μόνο κερδισμένος βγαίνω από την απόφαση μου, ειδικά όταν έχεις έναν προπονητή σαν τον Μίλαν Τόμιτς που έχει γράψει την δική του ιστορία στον χώρο, αυτό το κάνει ακόμη καλύτερο.

Μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ σε μία ομάδα που έχει υψηλούς στόχους, είναι ένα πάρα πολύ υγιές σωματείο και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που αποτελώ κομμάτι του Περιστερίου και συνεισφέρω στο να υλοποιήσει τους στόχους του.»

Χρηστίδης: «Ακόμη καλύτεροι κόντρα στον Προμηθέα» - to10.gr

Θα ήθελα να μου ξεχωρίσεις την καλύτερη και την πιο δύσκολη στιγμή της μπασκετικής σου σταδιοδρομίας ως σήμερα ;

« Τα δύο ευρωπαϊκά που κατακτήσαμε με τις μικρές εθνικές νομίζω ότι ήταν από τις πιο ωραίες στιγμές καθώς προσφέραμε δύο μετάλλια στην χώρα μας . Και σαν ομάδα και σαν κλίμα ήταν πολύ ωραία, είχαμε μία ιδιαίτερη χημεία μεταξύ μας.

Σαν καλύτερη εμπειρία στην καριέρα μου θα πω αυτές τις δύο κατακτήσεις και σίγουρα το γεγονός ότι υπέγραψα στον Ολυμπιακό και μου δόθηκε η ευκαιρία να φορέσω αυτή την «ερυθρόλευκη φανέλα» του συλλόγου.

Χειρότερη θα πω την περσινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού μέσα στην Πάτρα δηλαδή το παιχνίδι της ανόδου. Θέλαμε όλοι μαζί να ανέβουμε και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αν είχα την ευκαιρία να  ξαναπαίξω αυτό το παιχνίδι με διαφορετικό αποτέλεσμα θα το επαναλάμβανα.»

Αν σου έκαναν μια πρόταση για το εξωτερικό πχ σαν του Γιώργου Καλαϊτζάκη θα την δεχόσουν;

«Το αν θα πήγαινα στο εξωτερικό δεν το γνωρίζω αλλά όταν ανήκεις σε έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός δεν σκέφτεσαι κάτι άλλο…

Ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης, οπότε πιστεύω το να ανήκεις σε αυτή την ομάδα και το να έχεις ενεργό ρόλο είναι πολύ σημαντικό και πετυχημένο για έναν αθλητή. Αν μπορέσω να το καταφέρω αυτό θα είμαι πολύ χαρούμενος.»

 

Έχεις θυσιάσει πράγματα για το  μπάσκετ;

«Πάρα πολλά.. Όλοι οι αθλητές έχουν θυσιάσει και από κάτι. Δεν γίνεται να είσαι αθλητής υψηλού επιπέδου και να μην έχεις θυσιάσει πράγματα από την ζωή σου, από την οικογένεια σου από τους φίλους σου… Αλλά το κάνεις γιατί είναι κάτι που αγαπάς και θέλεις μέσα από αυτό να έχεις μια εξέλιξη.

Θεωρώ ότι είναι λογικό ένας αθλητής να πρέπει να θυσιάσει πράματα όσο και αυτό του στερεί χρόνο από την προσωπική του ζωή

Αυτή είναι η δουλεία μας, αθλητής 24ώρες το 24ώρο δεν είσαι μόνο τις 2 ή τις 3 ώρες της προπόνησης, πιστεύω πως παίζουν όλα ρόλο.»

Έχεις ρισκάρει πράγματα στην καριέρα σου;

«Γενικά δεν είμαι άνθρωπος που ρισκάρω οπότε θα έλεγα πως όχι.»

Πόσο δύσκολο είναι για έναν νεαρό αθλητή να καθιερωθεί σε υψηλό επίπεδο, με δεδομένες τις επικροτούμενες συνθήκες στην Ελλάδα;

«Ένας αθλητής ειδικά νεαρής ηλικίας όταν μπαίνει μέσα στο γήπεδο πρέπει να αποδεικνύει ότι δίκαια βρίσκεται στην ομάδα, να βελτιώνεται καθημερινά και  να κερδίζει τον χρόνο που του αξίζει.

Από εκεί και πέρα με την σκληρή δουλειά ανταμείβεσαι και υλοποιείς όλους τους στόχους που έχεις βάλει.»

Αν ο Βασίλης Χρηστίδης αν δεν είχε συναντήσει το μπάσκετ στην ζωή του , με τι θα ασχολούταν;

«Πολλοί μου λένε ότι θα μπορούσα να είμαι δάσκαλος η γυμναστής.

Πιστεύω πώς αν δεν είχα συναντηθεί με το μπάσκετ θα ασχολούμουν σίγουρα με κάτι που έχει να κάνει με τον αθλητισμό, καθώς είναι κάτι που αγαπώ.»

Τι θα έλεγες σε έναν νεαρό καλαθοσφαιριστή που θέλει να ακολουθήσει μια πορεία σαν την δική σου στον χώρο;

«Να έχει υπομονή , να υπακούει τους προπονητές του και να δουλεύει καθημερινά όσο πιο σκληρά μπορεί. Θεωρώ πως αυτά είναι τα βασικά… Αν προσέχεις και αγωνίζεσαι για τα θέλω σου τότε σίγουρα μπορείς να υλοποιήσεις τους στόχους σου..»

 

 

 

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Περιστέρι bwin

Δειτε επισης

Αντίδραση και ισοφάριση ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στο 2ο ματς με τη Μακάμπι θέλει μόνο νίκη. Να διορθώσει ότι χάλασε στο 1ο π…