Κεντρική Basket League Περιστέρι bwin Βασίλης Χρηστίδης: Ήρθε η ώρα του να «λάμψει»

Βασίλης Χρηστίδης: Ήρθε η ώρα του να «λάμψει»

Χρηστίδης

Είναι πάρα πολλές οι φορές που πολλοί αναρωτιούνται εάν μετά τους μεγάλους «θρύλους» του ελληνικού μπάσκετ, τον Γκάλη, τον Σπανούλη, τον Καλάθη,  τον Διαμαντίδη, τον Ζήση, τον Πρίντεζη υπάρχουν άξιοι και ικανοί παίκτες να συνεχίσουν την «κληρονομιά» που θα πάρουν στα χέρια τους.

Ταλέντα ασφαλώς και υπάρχουν… Είναι χιλιάδες οι νέοι που διψούν να παίξουν και καθημερινά πηγαίνουν στα γήπεδα για να κάνουν προπόνηση και να εξελιχθούν σε αυτό που αγαπούν.. Σε ένα απο αυτά τα ταλέντα ανήκει και ο Βασίλης Χρηστίδης.

Πριν από λίγες μέρες λοιπόν ανακοινώθηκε ότι ο Βασίλης Χρηστίδης θα συνεχίσει την καριέρα του στο Περιστέρι. Η μετακίνηση του Χρηστίδη έγινε με την μορφή δανεισμού και ο παίκτης αποχαιρέτησε την ομάδα [21/12] του Ολυμπιακού και τους συμπαίκτες του .

Ο νεαρός καλαθοσφαιριστής ο οποίος ήταν βασικό μέλος την προηγούμενη σεζόν στον Ολυμπιακό [Α2] παραχωρήθηκε στην ομάδα του Μίλαν Τόμιτς για να πάρει πολύτιμο αγωνιστικό χρόνο κάτι το οποίο ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να έχει κάνει και με τους άλλους νεαρούς της ομάδας αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα προς συζήτηση…

Κάπου εδώ έρχεται η ώρα του Βασίλη Χρηστίδη να «λάμψει» και να πάρει παιχνίδια στα χέρια του ώστε να βγει στην επιφάνεια του μπασκετικού χώρου όπως οι μεγάλοι «θρύλοι» του ελληνικού μπάσκετ.

Μην ξεχνάμε πως την χρονιά που μας πέρασε ο ύψους 2μ08 σέντερ  ολοκλήρωσε με 9.8 πόντους Μ.Ο ενώ είχε και 6.5 ριμπάουντ. Ήταν ένας από τους παίκτες που βοήθησαν την ομάδα να επιστρέψει στην Α1 καθώς ήταν ένας από τους βασικούς της παίκτες.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δει τις προοπτικές του παίκτη και την τεράστια εξέλιξη του τόσο από τις προπονήσεις της ομάδας όσο και από την αναπτυξιακή ομάδα που στηρίζει.

Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής είναι ένας παίκτης με πολύ καλή ευστοχία και αυτό τα δείχνουν και τα νούμερα του καθώς την σεζόν 2020-21 είχε 36.4%  Μ.Ο στο «3ποντο».Όμως σημασία δεν έχουν μόνο οι αριθμοί και η εξέλιξη του πάνω σε αυτούς αλλά και σωματικά ο Χριστίδης δουλεύει εντατικά για να έχει το απαραίτητο κορμί για την θέση της «Frontline».

Αυτός ο δανεισμός είναι μια τεράστια ευκαιρία για το νεαρό ταλέντο. Μπορεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας να του έδωσε την βάση και τις γνώσεις αλλά ήρθε η ώρα του να τις υλοποιήσει στην ομάδα του Περιστερίου.

Διότι ασφαλώς χρειάζονται και οι ευκαιρίες εκτός απο την υποδομή όπως και η υπομονή απο τους παράγοντες να εμπιστευθούν τον παίκτη και ας υποδεχτούν την ήττα απο κάποια λάθη που θα κάνουν κάποια στιγμή και να τους στηρίξουν. Και αυτή η εμπιστοσύνη του χαρίζεται απλόχερα απο την ομάδα του Περιστερίου και τον Μίλαν Τόμιτς.

Ο ίδιος φαίνεται αρκετά προσαρμοσμένος στην νέα του ομάδα και ήδη έχει ανεβάσει ρυθμούς. Έτσι, έχει την ευκαιρία να πάρει αγωνιστικό ρυθμό και να επιστρέψει πιο έτοιμος, ώστε να διεκδικήσει τον χρόνο του στην ομάδα του Ολυμπιακού.

Διότι ταλέντα σαν τον νεαρό Έλληνα είναι καλό να εξελίσσονται και να μας δείχνουν στο παρκέ τι πραγματικά πάει να πει μπάσκετ..

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Περιστέρι bwin

Δειτε επισης

Λαρεντζάκης: «Η φιλοσοφία του Μπαρτζώκα στηρίζεται στις σχέσεις μεταξύ συμπαικτών»

Στην φιλοσοφία του Μπαρτζώκα, αναφέρθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπί…